рекламирање

Во Лондон дури и чуварите се атракција

Спроведувањето на законот во Лондон е исто така туристичка атракција. Од пчеларците, чуварите на Лондонската кула, преку кралските чувари со својата посебна капа од мечка, до локалните полицајци, наречени бобија, секој самопочитуван турист ќе биде фотографиран покрај еден од нив.

Египетската колекција на Британскиот музеј

Британскиот музеј има најголема колекција на античка египетска уметност по Каиро, вклучувајќи го и познатиот камен од Розета и колекција на мумии. Неодамна, музејот спроведе студија со 3Д технологија за откривање на тајните на една од гореспоменатите мумии.