Programa de festes de Betxí 2013, en honor al Santíssim Crist de la Pietat

Cartell de les festes majors de Betxí 2013.

Retall del cartell de les festes majors de Betxí 2013.

Betxí celebrarà als pròxims dies les seues festes majors, concretament del 13 al 22 de Setembre. Us deixem el programa:

DIVENDRES, DIA 13 DE SETEMBRE DE 2013
9:00h: LA TROUPE MALABÓ, dins del Festival BAGATGE 2013, presenta PALLASSOS A LES AULES per als alumnes del CEIP Cervantes-J. Dualde. Patrocina DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ.
12:00h: Al Frontó Municipal, INAUGURACIÓ DEL CASAL DEL VI i ACTUACIÓ DE DJ XAY (GOSSIP). Patrocina “KINTOS 14”. El Casal del Vi estarà obert també el dissabte 14.
23:30h: En la Plaça Major, CONCENTRACIÓ DE PENYES I PREGÓ DE FESTES a càrrec de la CAIXA RURAL DE BETXÍ. A continuació, CORREFOCS a càrrec del BALL DE DIMONIS de Vinaròs. Es recomana al públic participant que usen roba vaquera i gorra. Tot seguit, en el Frontó Municipal, actuació de MARILÓ SALAS amb pasdobles i boleros.
1:30h: Actuació de la cantant NEUS FERRI, semifinalista del concurs de televisió LA VOZ.
2:00h: BALL amb l’orquestra LA FURIA.

DISSABTE, DIA 14 DE SETEMBRE DE 2013
09,00h: VOLTEIG DE CAMPANES i llançament de COETS anunciant el començament de les Festes del Santíssim Crist de la Pietat, i PASSACARRER a càrrec de la COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS DE BETXÍ.
12:00h: Al Carrer Eguia Monzonís, “CLOTXINADA POPULAR” a càrrec  Kintos 14.
13:00h: Primera entrada i BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES de Vila-real.
17:30h: CERCAVILA de WYRDAMUR ITINERANTE, amb “Medieval Folk”, dins del Festival de Teatre BAGATGE 2013. Eixida des de la Plaça de l’Església. Patrocina DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ.
17:30h: BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES.
18:00h: Patrocinat per l´AJUNTAMENT DE BETXÍ, es provarà el BOU FERÉSTEC núm. 50 guarisme 8 de la ramaderia de NÚÑEZ DEL CUVILLO, de nom PALMERO. Tot seguit, patrocinat per la PENYA TAURINA DE BETXÍ, s´amollarà el BOU FERÉSTEC núm. 1 guarisme 9 de la ramaderia de JOAQUÍN GARCÍA NIETO, de nom ZALAMERO. Per últim i patrocinat per la PENYA PELOTAZO es provarà el BOU FERÉSTEC núm. 34 guarisme 8 de la ramaderia TORREALTA, de nom HORMIGONERO. Al finalitzar la prova dels bous, continuaran els BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES.
18:30h: En l’Edifici Cervantes (EPA), TEATRE D’HUMOR, CARRER i CIRC amb “UN HOMENAJE A LA IDIOTEZ INFINITA”, a càrrec del GRAN DIMITRI, dins del Festival de Teatre BAGATGE 2013. Patrocina DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ.
19:30h: Segona CERCAVILA a l’edifici Cervantes (EPA), a càrrec de WYRDAMUR ITINERANTE, amb “Medieval Folk”, dins del Festival de Teatre BAGATGE 2013. Patrocina DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ.
20:00h: CERCAVILA a càrrec de la COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS DE BETXÍ.
23:30h: EMBOLADA dels bous exhibits a la vesprada.
23:30h: Al Frontó Municipal, NIT DE ROCK amb l’actuació de LOS ALTRAGOS (grup local), BARON ROJO I ANIMAL CALIENTE (tribut a Barricada). Organitza PENYA CABRA amb motiu del XXV aniversari.

DIUMENGE, DIA 15 DE SETEMBRE DE 2013
12:00h: Celebració de la SANTA MISSA cantada pel Cor Parroquial en honor al SANTÍSSIM CRIST DE LA PIETAT, a la qual assistiran les autoritats. En finalitzar la missa, CERCAVILA a càrrec de la UNIÓ MUSICAL DE BETXí.
13:30h: En la Plaça Major, INTERPRETACIÓ PER LA UNIÓ MUSICAL DE BETXÍ de dues peces en homenatge al Crist de la Pietat, autoritats i poble de Betxí. Tot seguit, BOMBARDEIG AERI en la Plaça Major a càrrec de pirotècnia EUROPLÁ de Bèlgida.
18:30h: Últim dia de la NOVENA al Santíssim Crist de la Pietat, i a continuació celebració de la SANTA MISSA.
20:00h: PROCESSÓ en Honor al Santíssim Crist de la Pietat. En finalitzar, es dispararà la tradicional traca, i a l’església es venerarà la icona del Santíssim Crist de la Pietat.
23:30h: BALL amb l’orquestra AZAR a la Terrassa Brisamar.

DILLUNS, DIA 16 DE SETEMBRE DE 2013
9:30h: “XI MARXA FESTES SETEMBRE AL PIC DEL SOLAIG”. La concentració serà a la Plaça Major. La tornada està prevista aproximadament a les 13,00h. Organitza el CLUB ESPORTIU DE SENDERISME DE BETXÍ i patrocina l’AJUNTAMENT DE BETXÍ.
10:00h a 14:00h: En el Frontó Municipal s’instal·larà un PARC INFANTIL i TALLERS per a xiquets.
12:00h: MISSA pels fidels difunts de la localitat cantada pel Cor Parroquial.
16:00h: Al BAR VALÈNCIA començarà el CAMPIONAT DE GUINYOT “Trofeu Festes de Setembre 2013”. Totes les persones interessades en participar s’han d’inscriure en el Bar. Organitza el BAR VALÈNCIA i patrocina l’AJUNTAMENT DE BETXÍ.
17:30h: OFRENA DE FLORS i presentació dels xiquets nascuts al darrer any al Santíssim Crist de la Pietat. En el transcurs d’esta, davant l’església, ACTUACIÓ del Grup de Danses “L’Arquet”, del Grup de Danses “Les Passeres”, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí i la Unió Musical de Betxí. A continuació, a la Plaça Major, XOCOLATADA per a tots els xiquets i xiquetes patrocinada per FACSA.
19:00h: A la Plaça Major, ESPECTACLE INFANTIL a càrrec de SPLAI CASTELLÓ, amb l’obra ELS ROCKIN’XICS, dins del Festival de Teatre BAGATGE 2013. Patrocina DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ.
21:00h: TORRADA DE CARN pels carrers del poble.
23:00h: A la Plaça Major, espectacular actuació TRIBUT A THE BEATLES a càrrec de THE BLISTERS.

DIMARTS, DIA 17 DE SETEMBRE DE 2013
10:00h: “XXIX DIADA DE LA BICICLETA – II MEMORIAL JAIME PELEGRÍ”. La concentració serà a la Plaça Major, des d’on es partirà cap a la Muntanyeta de Sant Antoni per a esmorzar. La beguda anirà a càrrec de l’Ajuntament, i en el trajecte s’entregarà un obsequi. A la tornada de Sant Antoni, en el Frontó Municipal, se celebrarà una GINKHANA popular. Organitza el CLUB CICLISTA BETXÍ i patrocinen l’AJUNTAMENT DE BETXÍ i CONSUM.
12:00h: Celebració de la SANTA MISSA per als Jubilats de la localitat, cantada per la Coral Polifònica de Betxí, amb assistència d’autoritats.
13:00h: Segona entrada i BOUS AL CARRER de la ramaderia de JOAN MIQUEL FAET VALERO d’Almenara.
14:00h: Al Restaurant Brisamar, acte d’HOMENATGE ALS JUBILATS. En acabar el dinar hi haurà BALL per als assistents. Tots els jubilats que desitgen assistir al dinar hauran d’arreplegar un TIQUET de 6 euros que es presentarà a l’entrada. El tiquet serà PERSONAL I INTRANSFERIBLE i es podrà adquirir al MERCAT MUNICIPAL del dilluns dia 9 al dimecres dia 11, de 10,30 a 13,30 hores. Les persones que no estiguen empadronade ni tributen en l’Ajuntament per IBI d’Urbana, si desitgen assistir al dinar, podran adquirir un tiquet per 25 €. Les portes del Restaurant s’obriran a les 13,45h.
16:00h: En el Bar València continuarà el campionat de GUINYOT, el qual prosseguirà la resta de la setmana a la mateixa hora.
18:00h: BOUS AL CARRER de la ramaderia de JOAN MIQUEL FAET VALERO.
18:00h: Al Pavelló Poliesportiu Municipal “Robert Fernández Bonillo”, PRESENTACIÓ DELS EQUIPS D’HANDBOL de la UE Betxí de la temporada 2013-2014, categoria juvenil i senior masculí. Seguidament es disputarà el PARTIT D’HANDBOL “Trofeu Festes Setembre 2013” de les respectives categories entre la UE Betxí i el Club Handbol Vila-real. Trofeu patrocinat per PAVIMBE.
19:30h: Al Teatre Municipal, el famós actor de “Caiga quien caiga” i “Trau la llengua”, EUGENI ALEMANY ens farà riure amb els seus MONÒLEGS D’HUMOR “T’ho dic sense acritud”. El preu de les entrades serà de 4 € anticipada (a la venda en la Casa de la Cultura, a partir del 2 de setembre, en horari de biblioteca) i 6 € en taquilla. Abans d’entrar a la sala, hi haurà servei de barra a càrrec dels Kintos 14.
23:30h: “II CONCURS DE DISFRESSES FESTES DE SETEMBRE”. La concentració, que serà a la Plaça Major, estarà animada per la BATUCADA SAMBATU-KTE, dins del Festival de Teatre BAGATGE 2013 que patrocina la Diputació de Castelló. Tot seguit s’anirà en passacarrer acompanyant la Batucada fins a l’Av. Sant Josep Obrer on estarà situat el jurat.
01:00h: Actuació de l’orquestra ÁGORA i finalment DISCOMÒBIL.

DIMECRES, DIA 18 DE SETEMBRE DE 2013
12:00h: Al Frontó Municipal es cuinarà una FIDEUÀ gegant. Les persones que desitgen participar del dinar hauran de traure un tiquet de 3,5 €, que donarà dret a un plat de fideuà i a la beguda. Les penyes que desitgen estar juntes hauran de comunicar-ho a Ximo Gumbau a l’adquirir els tiquets a l’Ajuntament, els dies 9, 11 i 12 de 17 a 20 hores. Les persones que no dinen a les taules preparades per l’Ajuntament, no tindran dret a la beguda.
13:00h: Tercera entrada i BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES de Vila-real.
17:30h: BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES.
18:00h: Patrocinat per l’AJUNTAMENT DE BETXÍ es provarà el BOU FERÉSTEC núm 127 guarisme 9 de la ramaderia de JOSE LUIS PEREDA, de nom LAGRIMITO. Tot seguit, i patrocinat pels AMIGOS TAURINOS, s´amollarà el BOU núm. 104 guarisme 9 de la ramaderia de D. PASCUAL ALCALÁ GARCÍA, de nom CHULIN. En finalitzar la prova dels bous, continuaran els BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES.
18:30h: En la Plaça del Llaurador, LA TROUPE MALABÓ presenta “ESTE ES MI REINO”. dins del Festival de Teatre BAGATGE 2013. Patrocina DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ.
23:30h: EMBOLADA dels bous exhibits a la vesprada.
01:00h: DISCOMÒBIL al C/ Vilavella, junt al Poliesportiu Municipal, patrocinada pels KINTOS 2014.

DIJOUS, DIA 19 DE SETEMBRE DE 2013
10:00h: Entrada infantil amb CARRETONS. Seguidament prova i embolada d’un carretó. Com acomiadament TRACA DE GLOBUS.
12:00h: CONCURS DE PAELLES a l’Av. Sant Josep Obrer, amb animació de la xaranga XACAMIN. Cada penya rebrà un quilo de pollastre, un quilo d’arròs i un meló. Patrocina Supermercat MAS Y MAS. Les paelles s’hauran de menjar en el frontó i les penyes tindran a la seua disposició taules i cadires. Per a poder participar, les penyes hauran de passar per l’Ajuntament a apuntar-se els dies 9, 11 i 12, de 5 a 8 de la vesprada, moment en què es donaran les bases del concurs. Trofeus patrocinats per HALCÓN VIAJES.
17:00h: En el Frontó Municipal, actuació de la magnífica orquestra EMPOPADOS RADIO HITS.
De 17:00 a 21:00h hi haurà servei de ludoteca per a xiquets de 3 a 10 anys al Col·legi Esther Franch (preu 6 €).
En finalitzar l’orquestra, DISCOMÒBIL.
23:30h: A la Terrassa Brisamar, per als més nostàlgics, BALL amenitzat pel grup ORINOCO.

DIVENDRES, DIA 20 DE SETEMBRE DE 2013
13:00h: Quarta entrada i BOUS AL CARRER de la ramaderia de MIGUEL PAREJO de Cabanes.
17:00h: Al C/ del Camí Reial, TALLER DE PILOTA VALENCIANA per a xiquets i  xiquetes. Organitza la REGIDORIA DE JOVENTUT.
18:00h: Al c/ del Camí Reial, PARTIDA DE PILOTA VALENCIANA entre els clubs de Castelló i d’Almassora.
18:00h: BOUS AL CARRER de MIGUEL PAREJO patrocinats per l’ASSOCIACIÓ DE CADAFALS.
19,00h: Al Poliesportiu Municipal, partit d’HANDBOL de veterans “Trofeu Festes de Setembre 2013” entre la UE Betxí i l’Handbol Port de Sagunt. Patrocina PAVIMBE.
21:30h: SOPAR de germanor amb CARN DE BOU. Patrocina l’AJUNTAMENT DE BETXÍ i la CAIXA RURAL. Per a poder participar en el sopar s’haurà d’adquirir un tiquet de 4 euros. El tiquet serà imprescindible per a poder tindre cadira a les taules. Es posaran a la venda a l’Ajuntament els dies 9, 11 i 12 de setembre, de 5 a 8 de la vesprada. Les persones que quan arrepleguen la carn no es queden a sopar en l’Av. Sant Josep Obrer, NO TINDRAN DRET A BEGUDA.
23:00h: En l’Avinguda Sant Josep Obrer, BALL amb el trio LUNA NUEVA.
01:00h: En el Frontó Municipal, actuació de la gran orquestra MARENGO.

DISSABTE, DIA 21 DE SETEMBRE DE 2013
Al matí, PASSACARRER a càrrec de la COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS DE BETXÍ.
12:00h: Al Carrer Cervantes, “LA CAGÀ DEL MANSO”, organitzada pels Kintos 2014. Les persones que vulguen participar-hi cal que contacten amb els Kintos.
13:00h: Cinquena entrada i BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES de Vila-real.
17:30h: BOUS AL CARRER de la ramaderia EL MIJARES.
18:00h: Patrocinat per l´AJUNTAMENT DE BETXI es provarà el BOU FERÉSTEC núm. 23 guarisme 9 de la ramaderia de JANDILLA, de nom TABAQUERO. Tot seguit, i també patrocinat per l´AJUNTAMENT DE BETXI, s’amollarà el BOU núm. 90 guarisme 8 de la ramaderia del SR. PASCUAL ALCALÁ GARCIA, de nom LLUVIOSO. En finalitzar els mateixos, continuaran BOUS CARRER de la ramaderia EL MIJARES.
20:00h: CERCAVILA amb la COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS DE BETXÍ.
23:30h: EMBOLADA dels dos bous exhibits a la vesprada.
00,00h: Al Frontó Municipal, gran FESTIVAL DE MÚSICA DANCE i ELECTRÒNICA “III BETXÍ ES MOU”.
00:30h Festa de la PENYA EL PELÓ en el casal del C/ Sant Pere.

DIUMENGE, DIA 22 DE SETEMBRE DE 2013
11:00h: Celebració de la SANTA MISSA I COBERTA del Santíssim Crist de la Pietat.
18:30h: Concentració de DISFRESSES INFANTILS a la Plaça Major i actuació teatral infantil a càrrec de la companyia A CORRECUITA que representarà l’obra EL REI ARAM SAM SAM. Premis:

  • Millor disfressa individual infantil.
  • Millor disfressa de grup infantil.
  • Millor disfressa combinada infantil-adult.

21:00h: Com a final de festes, en l’Av. Sant Josep Obrer, es dispararà un CASTELL DE FOCS a càrrec de la pirotècnia EUROPLÁ de Bèlgida.

Més informació – Betxí, ¡el cultivo cítrico al poder!

Font – puntcastello.es

¿Quieres reservar una guía?

Sé el primero en comentar

Deja tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

*