Programa de festes de Nules 2013

Cartell de les festes patronals de la Soletat 2013 a Nules.

Retall del cartell de les festes patronals de la Soletat 2013 a Nules.

Amb l’arribada d’octubre, Nules ha preparat les seues festes de la Soletat, que es desenvolupen del 4 al 13 d’Octubre de 2013, i de les quals us deixem el programa:

DIVENDRES 4 D’OCTUBRE DE 2013
A les 19:00 h Obertura del recinte de festes.
A les 22:30 h Al Saló de Plens de la casa consistorial, presentació del llibre El que resta d’abril, premiat amb la Flor Natural en la LIX edició dels Jocs Florals Vila de Nules.
A les 23:00 h Al Teatre Alcázar, LX Jocs Florals Vila de Nules.
A les 00:00 h Al recinte de festes, discomòbil temàtica sessió comercial.

DISSABTE 5 D’OCTUBRE DE 2013
A les 12:00 h Concert didàctic a càrrec de la banda juvenil de l’Asociación Artística Nulense. Concentració a la plaça del Mercat i es farà una desfilada reciclada fins al casal de festes, on es realitzarà un taller de percussió corporal i una mostra didàctica.
A les 16:00 h Muntatge de cadafals.
A les 12:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 22:30 h Al Teatre Alcázar, festival de bandes a càrrec de la banda de l’Asociación Artística Nulense i de la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes.
A les 00.00 h Al recinte de festes, concert tribut a Guns N’ Roses. En finalitzar, discomòbil.

DIUMENGE 6 D’OCTUBRE DE 2013
De 6:00 a 12.00 h Concurs de Pesca Provincial Mar Costa, Dia del Soci. XX Trofeu Vila de Nules. Organitzat pel CPD El Galfí i patrocinat pel M.I. Ajuntament de Nules.
A les 10:00 h A la plaça del Mercat, VI Trobada de Bolilleres. La participació és gratuïta però cal inscriure-s’hi facilitant les dades a l’Ajuntament de Nules, Departament de Cultura, a l’adreça electrònica: cultura@nules.es o a través de la pàgina web www.nules.es (si les condicions meteorològiques són adverses, l’acte es traslladarà al local multifuncional).
A les 11:00 h Missa a la residència d’ancians Mare de Déu de la Soledat; amb l’assistència de les reines de la vila, dames de la vila i corporació municipal.
A les 12:00 h Al recinte de festes, jocs tradicionals. És un espectacle dedicat a l’ensenyament i la promoció dels jocs tradicionals de la nostra província, com ara el bòlit dali, la tella, les birles, la trompa, el gua, etc.
A les 12:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 18:30 h Bou per la vila de la ramaderia El Ventorrillo, de nom Alagado, número 26 i guarisme 8. Patrocinat pel M.I. Ajuntament de Nules. En finalitzar, entrada de bous infantil a la plaça Major.
A les 19:00 h Obertura del recinte de festes. En finalitzar el bou, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, inauguració dels treballs presentats per al II Concurs Nacional de Fotografia de Bous per la Vila de Nules i exposició a càrrec del tallista Pepe Segarra de la Vall d’Uixó i IV Exposició d’Indumentària Taurina.
A les 23:00 h Bou embolat de la ramaderia El Ventorrillo, de nom Montañero, número 22 i guarisme 8. Patrocinat pel M.l. Ajuntament de Nules.

DILLUNS 7 D’OCTUBRE DE 2013
A les 13.00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 18.00 h A la plaça Major, vaques. lll Concurs de Ramaderies a càrrec de la ramaderia de Germán Vidal de Cabanes.
A les 22.30 h Des de la plaça Major, nit d’albades i valencianes a càrrec del grup de Pepa Blasco, acompanyada per dolçaines i tabalets, música de vent i un grup de cantors. El recorregut serà: plaça Major, capella de la Mare de Déu de la Soledat, dames de la vila, reina infantil i Reina de la Vila.

DIMARTS 8 D’OCTUBRE DE 2013
A les 13:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 18:00 h Bou per la vila, número 20 i guarisme 8, de la ramaderia de Guadalmena, de nom Gaditano. Patrocinat per la Penya Cultural Taurina.
A les 19:30 h A la sala d’actes de la Caixa Rural Sant Josep, V Xarrada Col·loqui Taurina i lliurament de premis del II Concurs Nacional de Fotografia de Bous al Carrer de la Vila de Nules.
A partir de les 21:00 h, repartiment de llenya, taules i cadires per a la nit de la torrà; es facilitaran zones per a l’encesa del foc. El repartiment serà a l’altura del carrer del Perpetu Socors (cal apuntar-s’hi a l’Ajuntament abans del dia 7 d’octubre).
A les 22:00 h Al carrer de Marc Antoni Ortí, nit de la torrà; des del carrer de la Mar fins a la Pujà.
A les 23:30 h Al carrer de Marc Antoni Ortí, actuació de l’orquestra espectacle Cimarrón. En finalitzar, al local de festes, discomòbil sessió electrollatí.

DIMECRES 9 D’OCTUBRE DE 2013 DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA
A les 12:00 h A l’avinguda Jaume l, acte institucional del 9 d’Octubre en el qual es retrà homenatge al rei Jaume I. Amb l’assistència de les reines de la vila, de les dames de la vila i de la corporació municipal; acompanyats per dolçaina i tabalets.
A les 12:00 h Al recinte de festes, parc infantil.
A les 12:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 17:00 h A la sala d’exposicions de la Caixa Rural Sant Josep, inauguració de l’exposició de fotografia de Ferran Puig Martínez: Sa roqueta. Estarà oberta del dia 9 al 13 d’octubre en horari de 19.00 h a 21.00 h.
A les 18:00 h A la plaça Major, correguda de jònecs. Es torejaran com a classe de pràctiques, sense mort, tres animals de la ramaderia de Daniel Ramos Alfonso pels alumnes avantatjats de l’Escola de Tauromàquia de Castelló: Iván Jiménez, Varea i Robert Beltrán.
A les 22:30 h Al Teatre Alcázar, actuació del grup musical Il Bello Canto, grup format per quatre joves tenors: Héctor, José Manuel, Nester i Vicente, que amb la força de les seues veus líriques i l’expressivitat de la música orquestral creen un treball únic al nostre país que ofereix una visió nova i que connecta amb el públic de forma sorprenent. L’entrada serà gratuïta fins a omplir-ne la capacitat.
A les 23:30 h Al recinte de festes, discomòbil temàtica amb temes de la moguda madrilenya.

DIJOUS 10 D’OCTUBRE DE 2013
A les 12:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 12:00 h Al recinte de festes, parc infantil.
A les 12:00 h Missa de difunts a l’església arxiprestal de Sant Bartomeu i Sant Jaume; amb l’assistència d’autoritats, de la Reina de la Vila i de les dames de la vila.
A les 13:00 h Visita de les autoritats, Reina de la Vila i dames de la vila al Centre Respira i Alzheimer de Nules Fundació Salomé Moliner.
A les 18:00 h A la plaça Major, vaques. lll Concurs de Ramaderies a càrrec de la ramaderia d’Hermanos Benavent de Quatretonda (València).
A les 18:00 h Al Saló Multifuncional, ball per a majors amb l’actuació del duet Còctel.
A les 22:30 h Al Teatre Alcázar, espectacle d’humor amb Manolo Royo i Carlos Luna; en cançó espanyola, Juan Manuel Punzano, i ballet fusió dance. L’entrada serà gratuïta fins a omplir-ne la capacitat.
A les 00:30 h Al recinte de festes, discomòbil temàtica.

DIVENDRES 11 D’OCTUBRE DE 2013
A les 12:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 12:00 h A la plaça del Mercat, Els xiquets amb la policia municipal. Hi col·laboren la Creu Roja i Protecció Civil.
A les 18:00 h A la plaça Major, vaques. III Concurs de Ramaderies a càrrec de la ramaderia de Cantera y Ponce de les Alqueries.
A les 23:00 h Nit taurina a la plaça Major, entrada de bous a càrrec de la ramaderia d’Hermanos Benavent. El recorregut serà el de costum: carrers Sant Pasqual, Santa Teresa, Ample, Mare de Déu dels Dolors i carrer Major, finalitzant a la plaça Major.
A les 23:45 h III Concurs de les Tres Ramaderies: Germán Vidal, Hermanos Benavent i Cantera y Ponce. Participants de la setmana de festes amb tres bous embolats.
A la 1:00 h Al recinte de festes, discomòbil temàtica sessió comercial i remember dels 90.

DISSABTE 12 D’OCTUBRE DE 2013
A les 12:00 i 19.00 h Obertura del recinte de festes.
A les 12:00 h A l’església arxiprestal, missa solemne en honor a la Mare de Déu del Pilar; amb l’assistència del comandant de la caserna de Nules i d’agents de la Guàrdia Civil i autoritats civils.
A les 18:30 h Bou per la vila de la ramaderia de Gerardo Ortega, de nom Vertedor, número 3 i guarisme 8. Patrocinat pel M.I. Ajuntament de Nules.
A les 20:00 h A la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, cloenda del II Concurs Nacional de Fotografia de Bous per la Vila de Nules i exposició del tallista Pepe Segarra i Indumentària taurina.
A les 23:00 h Bou embolat de la ramaderia d’Hermanos Torres Gallego, de nom Impresor, número 1 i guarisme 9. Patrocinat pel M.I. Ajuntament de Nules.
A les 00:30 h Al recinte de festes, sessió comercial amb els discjòqueis de les millors sales. En finalitzar, discomòbil.

DIUMENGE 13 D’OCTUBRE DE 2013 FESTA MAJOR
De 8:30 a 12.00 h Al parc de l’Estany, Concurs de Pesca Provincial d’Aigua Dolça. XII Trofeu Mare de Déu de la Soledat. Organitzat pel CPD El Galfí i patrocinat pel M.I. Ajuntament de Nules.
A les 11:30 h Trasllat de la Mare de Déu de la Soledat a l’església arxiprestal. Acompanyats per la Sociedad Artística Nulense. A continuació, missa solemne a l’església de Sant Bartomeu. Hi ocuparà la sagrada càtedra mossén Esteban Badenes Agustí. Cantada per la Coral Sant Bartomeu, i amb assistència d’autoritats, de les reines de la vila i de les dames de la vila.
A les 18:30 h Ofrena de flors a la patrona. Eixida des del Convent; amb l’assistència d’autoritats, reines de la vila i dames de la vila, i poble en general. També s’invita a participar-hi a les representants festives d’altres anys.
A les 20:00 h Solemne processó en honor a Nostra Senyora i patrona: la Mare de Déu de la Soledat; pel recorregut de costum. Amb l’assistència d’autoritats, reines de la vila, dames de la vila, representants festives d’anys passats i poble en general. Acompanyats per la banda de l’Asociación Artística Nulense. En finalitzar la processó es dispararà un castell piromusical de la pirotècnica Peñarroja de la Vall d’Uixó. A continuació, trasllat de la Mare de Déu de la Soledat a la seua capella.
A les 23:00 h Totes les penyes que vulguen desmuntar els cadafals podran fer-ho.

DILLUNS 14 D’OCTUBRE DE 2013
A partir de les 16.00 h Desmuntatge de cadafals.

Més informació – II Ruta ‘Nules de tapa en tapa’

Font – puntcastello.es

¿Quieres reservar una guía?

Sé el primero en comentar

Deja tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

*