Feja Australiane

Feja Australiane

Ka disa faktorë që përbëjnë kulturën e një vendi, të tilla si monedha, gastronomia, zakonet, politika dhe feja. Feja e Australisë Shtë një temë e fortë dhe shumë e rëndësishme, e cila, si çdo gjë tjetër, është organizuar me kalimin e kohës, për të arritur atë që është tani, duke u bërë vendi i vet në të cilin është miratuar.

Australia ndodhet kryesisht në Azinë Jugperëndimore, e rrethuar nga Oqeani Indian dhe Paqësor, është një vend që është plot kulturë dhe mbi të gjitha histori, aktualisht siç është e zakonshme me ideologjitë e reja që janë shfaqur me kalimin e kohës ato kanë ndryshuar koncepti i fesë, në disa raste duke bërë që njerëzit të refuzojnë besime të tilla dhe Australia është një prej tyre.

Aktualisht, shumica e Popullsia Australiane Ajo është gjetur në 60% që praktikojnë Fe e krishterë apo katolike, një përqindje tjetër ruan si ajo që njihet një fe por nuk i përket asaj të krishterë, dhe një nivel minimal i popullsisë konsiderohet plotësisht ateist.

Në këtë drejtim, kur flasim për Feja e krishterë Duhet të kihet parasysh se është një nga ato më dominuese në botë, pasi që ruan vendin e parë me ndjekësit dhe besimtarët më të mëdhenj, por siç është e qartë gjatë gjithë kohës së krishterimit kanë nxjerrë disa nën-fe, të cilat gjithsesi kanë besimin e të njëjtit zot, ato nuk kanë të njëjtën mënyrë për ta nderuar atë . Tjetra ne do të zgjidhim dyshimin në lidhje me cila është feja e Australisë ose, më saktë, fetë.

Fetë Australiane që rrjedhin nga Krishterimi

Fetë australiane

Anglikane

Feja që është krijuar në Angli pas divorcit midis Henry VIII dhe Catherine, e cila bëri që marrëdhënia fetare të prishte marrëveshjen me Romën. Prandaj feja e tij e re e karakteri kato-protestant.

Baptist

Isshtë një lëvizje e natyra ungjillore Kishat e krishtera përmes besimeve të përbashkëta qiellore. Ata kryesisht besojnë se arritja e shpëtimit vjen përmes besimit në veten e tyre dhe në Jezu Krishtin, përveç ndërhyrjes Hyjnore.

Luteran

Lutheranizmi vjen pas Reformat e Martin Luterit, ai sfidoi autoritetin papnor, prandaj u shkishërua. Pas një kohe lindi ky besim i ri… me të cilin konsiderohet shpëtimi i plotë përmes besimit tonë.

Pentekostalizmi

Është një lëvizje ungjillore Përmes kishave, ekzistojnë nëngjini të kësaj dhe secila prej tyre do të marrë festimet ose festat në varësi të rrymës me të cilën identifikohet.

Fe të tjera Australiane

Vajzat që gëzojnë fenë Australiane

Siç u përmend më lart, jo vetëm që feja katolike njihet në Australi, por edhe lloje të tjera të feve janë të pranishme, të tilla si:

Budist

Duke ardhur nga India, ai respekton një larmi të madhe të traditave dhe besimeve atje ku është hyjnia e tij kryesore e njohur Guatama Buda e cila nderohet me një entuziazëm të madh. Përveç që konsiderohet feja e katërt më e rëndësishme në botë.

Islam

Isshtë një fe e Australisë e një natyre monoteiste Abrahamike, ku besimi i tyre do të drejtohet nga libri i Kurani, e cila dikton se nuk ka zot tjetër përveç Ala. Aktualisht është feja e dytë më e rëndësishme në botë, pasi ka një numër mbresëlënës të ndjekësve besnikë.

Hinduizmi

Isshtë një fe e Australisë që ka një antikitet shumë të trashë, konsiderohet si feja e tretë më e rëndësishme në botë, për shkak të numrit të madh të besimtarëve që e praktikojnë atë. Politeist, që do të thotë se ata kanë një numër të madh të perëndive për të adhuruar.

Judaizëm

Pa dyshim që kjo është feja më e vjetër Për të cilat ka një regjistrim, meqenëse krishtërimi filloi nga kjo, karakterizohet nga bindja ndaj vullnetit të Zotit në tërësinë e saj, përveçse ka një besim të rrënjosur thellë.

"Feja është një shtëpi që ka shumë dyer ..." pa dyshim Australia ka një sasi shumë të madhe kur bëhet fjalë për fenë, edhe kështu është një vend që nuk duhet ta humbni për ta njohur dhe thithur historinë dhe pse jo? të fetë e ndryshme, të cilat si të gjithë kanë pësuar ndryshime me kalimin e kohës, por megjithatë; kjo nuk do të thotë se ata e kanë humbur thelbin e tyre. Gjithmonë duhet të keni një mendje të hapur për njohuri dhe përvoja të reja, si dhe të jeni në gjendje të kuptoni botën.

A e dini tashmë se çfarë Feja Australiane?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

bool (e vërtetë)