Si të merrni një vizë për Australinë

Kërkesat për të hyrë në Australi

Nëse keni vendosur dhe do të ndërmerrni një udhëtim në Australi, mund të duhet të dini disa gjëra para se ta bëni këtë. Mbi të gjitha, kryesorja është si të merrni një vizë për Australinë. Pa dyshim, aplikimi për një vizë turistike mund të jetë disi i komplikuar në shumë raste, por jo për destinacionin tonë. Këtu do të shihni se është më lehtë sesa mund të imagjinonit.

Sigurisht, së pari, ju do të zbuloni gjithashtu llojet e vizave për të cilat mund të aplikoni dhe hapat që duhet të ndiqni, kur të keni zgjedhur një të tillë. Gjëja më e mirë është të lëmë të gjithë litarët të lidhur para se të nisemi drejt destinacionit tonë, për t'i shijuar edhe më shumë, nëse është e mundur. A doni të dini se si të merrni një vizë për Australinë?

Llojet e vizave për Australinë

Kur zgjidhni llojin e vizës që ju nevojitet, duhet të mendoni për qëllimi i udhëtimit tuaj. Përveç kësaj, duhet të mendojmë edhe për kohën kur do të qëndrojmë atje. Mos harroni se në një mënyrë apo në një tjetër, duhet të keni pasaportën tuaj në rregull. Bazuar në këto të dhëna, atëherë ne do të zgjedhim një ose një lloj tjetër të vizave.

eVisitor (nënklasa 651)

Në këtë rast, mbase nuk mund të flasim me të vërtetë për një vizë. Shtë një lloj çertifikate ose autorizimi për qytetarët e Bashkimit Evropian. Qëllimi i udhëtimit do të jetë turizmi ose puna, por asnjëherë të mos shkoj për të bërë shërbime të caktuara që do të shpërblehen. Qëndrimet maksimale do të jenë tre muaj dhe ju mund ta menaxhoni atë në internet falas.

Llojet e vizave në Australi

Viza ETA (nënklasa 601)

El Viza ETA (autoriteti elektronik i udhëtimit) është një tjetër nga më të zakonshmet. Përveçse është perfekte për ata që do të bëjnë turizëm, ajo gjithashtu ju lejon të studioni dhe të bëni biznese të caktuara. Por mos harroni se ju keni një maksimum prej tre muajve rresht të qëndrimit në Australi. Edhe pse është e vërtetë që është e vlefshme për 12 muaj. Edhe pse është gjithashtu falas, jo aq për ne. Më shumë se gjithçka sepse nuk mund ta menaxhojmë atë përmes faqes së internetit të ambasadës Australiane. Në këtë rast, do të bëhet përmes një agjencie, por edhe online. Ka një çmim prej 30 eurosh.

Vizita e vizitorëve (nënklasa 600)

Në këtë rast, si turizmi ashtu edhe biznesi do të jenë opsionet kryesore të vizës sonë. Ju lejon të qëndroni më gjatë në Australi pasi mund të zgjidhni midis 3, 6 dhe 12 muajve. Sigurisht, në këtë rast dhe varësisht nga koha e qëndrimit tuaj do të jetë më e shtrenjtë. Prandaj, mund të thuhet se çmimet e tyre fillojnë nga 130 dollarë deri afër 1000 dollarë.

Si të merrni një vizë për Australinë

Viza për pushime pune (nënklasa 462)

Ky lloj i vizave ka vende të kufizuara. Vetëm qeveria do t'i japë ata që atëherë bazohet në kërkesën për punë ose studime. Do të jetë i vlefshëm vetëm deri në moshën 30 vjeç dhe çmimi i tij është rreth 400 dollarë. Megjithëse është e vërtetë që falë saj, ju nuk do të jeni në gjendje të punoni për më shumë se gjashtë muaj ose të studioni për më shumë se katër. Përsëri, kohët janë mjaft të ngushta.

Si të merrni një vizë për Australinë

Tani ju e dini llojet e vizave për të shkuar në Australi. Më të zakonshmet janë ETA ose eVisitor. Një nga mënyrat më të mira për të kërkuar këtë të fundit është duke hyrë dhe krijuar një llogari në Llogaria e Immi që ka të bëjë me Uebfaqe e qeverisë Australiane. Siç kemi përmendur më parë, viza ETA nuk mund të bëhet përmes kësaj faqe. Gjithmonë nga agjencitë dhe ka shumë që qarkullojnë në internet. Ne kemi hasur "viza kombëtare" ose "visados.org", ndër të tjera.

Vizat për Australinë

Ju do të duhet të mbuloni të dhënat tuaja personale në format që shfaqen në këto faqe në internet. Sigurisht, gjëja më e rëndësishme është ajo që u tha të dhënat duhet të tregohen siç paraqiten në pasaportë. Në këtë mënyrë, ju do të shmangni konfuzione të ndryshme, të cilat mund të çojnë në probleme të caktuara. Pasi të kenë përfunduar të gjitha hapat e formularëve, pagesa do të bëhet gjithashtu përmes internetit. Tani ekziston vetëm miratimi që bëhet zakonisht në rreth 24 orë, afërsisht.

A mund të rinovohet viza nga Australia?

Duhet thënë se nëse rinovoni vizën tuaj dy herë, radhazi, atëherë do të tarifoheni rreth 700 dollarë, plus vlerën e vetë vizës. Duke u nisur nga kjo, duhet thënë se vizat nuk mund të rinovohen gjithmonë. Nëse keni një vizë ETA (nënklasa 601), do të duhet të aplikoni për një vizë tjetër. Për shembull, mund ta bëni me Visitor Visa (nënklasa 600). Sidoqoftë nuk mund të bëhet me eVisitor (nënklasa 651).

Udhëtoni për në Australi

A duhet ta shtyp vizën time?

Megjithëse vizat lëshohen në mënyrë elektronike, nuk bën keq ta shtypësh. Më shumë se gjithçka në rast se e kërkojnë atë në çdo kohë. Pa dyshim, tashmë me pasaportë, imigracioni do të ketë të gjithë informacionin tuaj të azhurnuar. Por shumë njerëz besojnë se për sigurinë, është gjithmonë më mirë ta bësh atë me vete në shtyp. Siç mund ta shihni, në këtë pikë ne do ta lëmë veten të rrëmbehet nga mendimi ynë.

Këshilla për t'u marrë parasysh

Siç kemi parë, secila prej vizave është për diçka pak a shumë specifike. Për këtë arsye, duhet të thuhet se do të konsiderohej e paligjshme të punosh me vizën si eVizitor, për shembull. Prandaj, ekzistojnë disa lloje opsionesh, në mënyrë që secili person të zgjedhë atë që i përshtatet më shumë. Nga ana tjetër, një udhëtim në Australi nuk mund të bëhet pa sigurim shëndetësor. Nuk është më se është pjesë e faktit se si të merrni vizën për Australinë, por është shumë e nevojshme. Kanalizimi në këtë vend është mjaft i shtrenjtë. Pra, gjithmonë është më mirë të jesh i vetëdijshëm për të.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*