Kur janë shërbimet fetare të Katedrales së Vjenës

Katedralja e Shën Stefanit në Vjenë

Nëse jeni një person shumë fetar, domethënë shkoni në kishë, meshë e kështu me radhë, atëherë mbase gjatë udhëtimit ose me pushime keni të njëjtat zakone. Nëse është kështu dhe jeni në Vjenë, nuk mund të humbisni Katedralen e Shën Stefanit.

Katedralja e Shën Stefanit është, siç thotë vetë, një sit që në të njëjtën kohë është një simbol i identitetit të Austrisë, një atraksion shumë i lartë turistik, një vend lutjeje, një trashëgimi kulturore, një monument dhe një nga emblemat kombëtare. E gjithë kjo u përqendrua në një ndërtesë në zemër të Vjenës. Dhe i hapur për publikun, me shërbime fetare që mund të merrni pjesë.

Në fakt, shtatë shërbime mbahen çdo javë dhe gjithsej dhjetë të dielave. Katedralja është e bukur brenda dhe jashtë dhe feston martesat, requiem e personaliteteve të rëndësishme, rrëfimet, masat. Siç tregohet, ky informacion në lidhje me shërbime fetare në Katedralen e Shën Stefanit gjatë fundjavave:

  • Mesha: 7:30 e mëngjesit
  • Mesha familjare për familjet famullitare: ora 9 e mëngjesit.
  • Shërbimi kryesor me muzikë: ora 10:15 e mëngjesit.
  • Mesha: ora 11 e mëngjesit
  • Mesha: 12 pasdite.
  • Mesha e Vespers: 5 pasdite
  • Rosario: 5:30 pasdite
  • Mesha përsëri në 6, 7 dhe 9 pasdite.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*