Shpella e të Gjelbërve

shpella e zarzavateve

La Shpella e të Gjelbërve ne mund ta përkufizonim atë si hyrjen në qendër të tokës. Sepse është një strukturë apo shpellë vullkanike, e cila e ka bërë atë një atraksion të shkëlqyeshëm turistik. Kështu që nuk dëmton ta njohim pak dhe ta shkruajmë si një tjetër nga vendet që duhet të vizitojmë të paktën një herë në jetën tonë.

Nëse jeni në Lanzarote dhe më konkretisht në Haría, ju nuk keni më justifikime. Ndodhet në veri të ishullit dhe siç themi ne, do të gjeni një spektakël tokësor në formën e një tubi vullkanik. Nëse doni të dini gjithçka thelbësore për vizitën tuaj, mos harroni atë që vijon!

Çfarë është dhe si u formua Cueva de los Verdes

Ndërsa kemi përparuar, bëhet fjalë për një shpellë ose një lloj tubi që shkon në tokë. Kështu që ju do të lini rrezet e diellit pas për të shijuar brendësinë e saj. Ajo u formua më shumë se 5000 vjet më parë, për shkak të shpërthimit të vullkanit La Corona. Ndërsa lavat e lëngshme derdheshin aty ku të tjerët ishin shumë më kompakt, u krijua ky mjedis: Një zgavër e madhe.

E tillë do të ishte zgavra që rezultati të ishte një tub i gjatë rreth 7 kilometra. Ai mbulon nga pjesa e vullkanit që përmendëm deri në arritjen e zonës së bregdetit. Oneshtë një nga më të gjatat në botë. Shtë pikërisht në këtë zonë bregdetare ku do të takojmë edhe ata që njihen si Jameos del Agua. Një mjedis natyror por që është bërë një zonë e turizmit dhe kulturës.

çfarë të shohësh në shpellën e zarzavateve

Përdorimet e para të shpellës dhe origjina e emrit të saj

Edhe pse tani jemi shokuar kur e kemi parë, shumë vite më parë edhe më shumë. Kështu që gjithmonë ka qenë një zonë ku legjendat ata nuk kanë mbetur pas. Por, përkundër tyre, është e vërtetë që ajo kishte përdorimet e para në formën e vendeve të fshehjes. Me sa duket, banorët e vendit nuk e humbën rastin të fshiheshin nga sulmet që morën. Ishin piratët që ishin gjithmonë të pranishëm në ishull dhe si të tillë, kishte shumë njerëz që kishin frikë për jetën e tyre.

Nga ana tjetër, ajo gjithashtu na bën të mendojmë për origjina e emrit të tij. Cueva de los Verdes merr emrin e një familjeje. Meqenëse ata ishin pronarët e tokës ku u formua. Prandaj, mbiemri i familjes në fjalë mbeti. Që atëherë ajo ka qenë gjithmonë një nga vendet më emblematike, siç mund ta shohim.

Auditoriumi i shpellës Lanzarote

Çfarë të shihni në Cueva de los Verdes

Ne tashmë po mësojmë pak më shumë për origjinën e saj, emrin e saj dhe tani është radha e gjithçkaje që do të shohim në të. Gjatë viteve 60 dhe 70 disa përmirësime brenda shpellës në vetvete. Për shembull, një sistem ndriçimi në mënyrë që me këtë hap, të mund të vizitohet pa ndonjë problem të madh. Sigurisht, gjithmonë me një udhëzues që do të na shpjegojë çdo hap.

Prej aty u krijua një auditor, me stendat e tij dhe bukurinë që nënkupton kjo. Meqenëse pjesa e skenës dhe rrethinat janë të mbuluara me gurë dhe i shtojnë edhe më shumë intensitet zonës. Por jo vetëm kaq por gjithashtu është i përbërë nga disa cepa që bien në sy siç mund të jenë 'Gryka e vdekjes' ose 'dhoma e esteteve'. Një vizitë mesatare në këtë vend zgjat gati 50 minuta, kështu që ato do të jenë perfekte për të zbuluar secilin nga cepat e tij.

turne udhëzuar lanzarote

Tarifat dhe çmimet

Ashtu si në shumicën e vendeve si kjo, ne duhet gjithmonë respektoni një seri oraresh dhe të paguajnë një çmim që të jetë në gjendje për të hyrë në këtë aventurë. E vërteta është se ia vlen dhe shumë. Meqenëse përveç rregullimeve që ata kanë bërë në formën e një auditori dhe vazhdimësisë së dritave, është një vend që nuk duhet humbur. Në cilën kohë mund të vizitoni Cueva de los Verdes? Nga 30 Tetori deri më 10 Qershor, orët do të jenë nga ora 00:18 deri në 00:30. Ndërsa sezoni i verës që zgjat nga dita e parë e korrikut deri më 10 shtator, orët e tij janë nga ora 00:19 deri në 00:9,50. Të rriturit do të paguajnë 12 euro, ndërsa fëmijët deri në 4,75 vjeç, 2 euro. Të gjithë banorët në Lanzarote do të paguajnë vetëm XNUMX euro.

Informacion që duhet të merret parasysh kur vizitoni La Cueva de los Verdes

Ju gjithmonë do të shkoni me një udhëzues i cili do t'ju tregojë pikat kryesore dhe do t'ju tregojë të gjitha llojet e informacionit. Nga ana tjetër, duhet theksuar se nuk është një zonë e përshtatshme për njerëzit me lëvizshmëri të zvogëluar. Meqenëse ka seksione që kanë ngjitje dhe zbritje me shkallë, megjithëse janë të shënuara me tabela dhe me parmakë. Por ne do të arrijmë në zonën e çuditshme që është më e ngushtë dhe duhet të përkulemi për të vazhduar shtegun.

Brenda ka një temperaturë mjaft të rehatshme. Ajo mban rreth 20º gjatë gjithë vitit, kështu që është një tjetër nga të dhënat që është gjithmonë i përshtatshëm të dimë kur bëjmë një vizitë të këtij lloji. Kombinimi i ngjyrave në nivelet e mbivendosura do të jetë një tjetër shfaqje që nuk mund ta humbisni.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*