Vizita në Sri Lanka: a kanë nevojë turistët spanjollë për vizë?

Sri Lanka është një nga vendet që ka marrë më shumë rëndësi vitet e fundit si një destinacion turistik. Vendi i njohur si “loti i Indisë” për shkak të pozicionit gjeografik, është i aftë të bëjë të dashurohet çdo turist që kalon disa ditë në territorin e tij. e tyre peizazhet malore me pika nga fushat e çajit ose qytetet e tij mbresëlënëse koloniale janë disa nga atraksionet kryesore të saj.

Por vendi ka gjithashtu një larmi të madhe kafshësh që jetojnë në natyrë në parqet e tij kombëtare, si elefantët dhe leopardët. Skulpturat e Budës, të gdhendura në shkëmbinj dhe plazhet e egra të jugut, të përsosura për surfim, janë disa nga elementët që joshin çdo vit një numër në rritje turistësh.

Por a kanë nevojë turistët spanjollë për një vizë për të hyrë në Sri Lanka?

Për të vizituar Sri Lankën, qoftë për arsye turistike, për arsye biznesi ose për të qenë në tranzit në një vend tjetër, është e nevojshme të merrni një vizë Sri Lanka që ju lejon të hyni dhe të kaloni kohë në vend ligjërisht. qytetarë spanjollë duhet të aplikoni për një vizë përpara se të vizitoni Sri Lanka, përveç aftësisë për të demonstruar kërkesa të tjera që vendi kërkon nga udhëtarët ndërkombëtarë.

Viza për të hyrë në Sri Lanka, e njohur gjithashtu si ETA, kërkohet nga të gjithë udhëtarët. Është një autorizim i vlefshëm për një hyrje të vetme në vend dhe mund ta merrni pas rezervimit të fluturimeve, por gjithmonë përpara hyrjes në vend. Ju gjithashtu duhet t'i vërtetoni oficerit të imigracionit se keni dëshmi të mbështetjes financiare për qëndrimin tuaj në vend, si dhe të tregoni një pasaportë që është e vlefshme për të paktën 6 muaj nga momenti i hyrjes në vend.

Kërkesa të tjera për ata që hyjnë në Sri Lanka, qoftë për turizëm apo për arsye biznesiAto janë rezervimi i një fluturimi kthimi në një vend tjetër ose pagesa për një vizë të veçantë biznesi nëse hyni në vend për biznes, punësim ose blerje dhe shitje produktesh dhe/ose shërbimesh.

Një procedurë e nevojshme për të hyrë në vend

Spanjollët që planifikojnë të vizitojnë Sri Lankën duhet të marrin ETA Sri Lanka para se të hyjnë në vend. Mund ta merrni duke shkuar ta kërkoni personalisht në një ambasadë të Sri Lankës në Spanjë, por gjëja më e këshillueshme është ta bëni atë nëpërmjet internetit. Dhe është se vendi aziatik tani lejon që procesi të kryhet online për të lehtësuar aksesin e turizmit në vend.

Është e nevojshme të ndiqni hapat për plotësimin e formularit, për të cilin mund të keni nevojë për këshilla profesionale. Në lidhje me koston e marrjes së ETA Sri Lanka, Ajo vlerësohet në rreth 45 euro sipas të dhënave të fundit të siguruara nga Sri Lanka. Edhe pse mund të ndryshojë nga koha kur organizoni udhëtimin tuaj. Kostoja e ETA Sri Lanka për arsye biznesi mund të ketë një kosto shtesë në krahasim me ETA për arsye turistike.

Gjëja e zakonshme në këtë lloj procesi është të marrësh një përgjigje zyrtare përmes një kanali komunikimi, si p.sh. email. Kjo postë zakonisht merret brenda 7 ditëve, ndaj është e rëndësishme ta bëni në kohë përpara datës së hyrjes në vend për t'u siguruar që ta keni kur të vijë koha. Për fat të mirë ka agjenci dhe kompani që ofrojnë për të kryer këtë lloj procedure për udhëtarët në mënyrë që ata të mos shqetësohen për ndonjë gjë.

Nëse planifikoni të hyni në Sri Lanka në më pak se 7 ditë dhe ju nevojitet autorizimi juaj ETA urgjentisht, ai gjithashtu mund të përpunohet, por ju duhet të tregoni në kërkesë se është një procedurë urgjente dhe kjo mund të ketë një kosto shtesë, pasi ata duhet të përpunojnë kërkesën ETA në shumë më pak kohë se zakonisht.

Siç mund ta shihni, është e nevojshme që spanjollët të aplikojnë për një vizë për të hyrë në Sri Lanka për çfarëdo arsye udhëtimi, qoftë për turizëm apo udhëtim biznesi. Një procedurë e nevojshme që lehtëson tranzitin për turistët kur mbërrijnë në aeroport dhe që i mundëson vendit të ketë kontroll më të madh të atyre që hyjnë në territorin e tij dhe kalojnë kufijtë e tij.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*