Jezusi i Nazaretit dhe marrëdhënia e tij me Indinë

Jezusi i NazaretitSipas krishterimit, biri i Zotit mund të ketë kaluar ca kohë në Indi. Jo, nuk është një deklaratë e pahijshme, Bibla, libri fetar, tregon jetën e Jezusit me masë në vullnetet e saj. Asgjë nga rinia e tij nuk u përmend, vetëm fëmijëria e tij kur u lut duke bërë një përshtypje të shkëlqyer tek të rriturit, por për rininë e tij, asgjë. Ai tregon për moshën e rritur dhe ditët e tij të fundit, por çfarë ndodhi në rininë e tij, ku ishte. Disa thonë se ai ishte në Kashmir, një qytet i vendosur në Indi. Dhe se ai mësoi shumë koncepte atje që më vonë do të përdorte në shëmbëlltyrat e tij. Edhe çfarë mirësia dhe mendimi i tij që qëndron mbi faljen do ta kishin marrë atë nga feja Budiste. Shtë një teori që krijon një trazirë në Kishën Katolike.

jezus-në-indi

Një teori tjetër më e guximshme përmend se Jezusi jo vetëm që jetoi në Kashmir, por edhe edhe eshtrat e tij prehen atje. Kjo do të thotë, pasi u kryqëzua ai nuk vdiq, por përkundrazi u shërua nga plagët e tij dhe u arratis së bashku me nënën e tij, Mary, drejt Indisë.

jezus-në-indi2

Ekziston një varr në kufirin e Pakistanit që thuhet se i përket Marisë, duke e bërë teorinë më të besueshme, e cila thotë se udhëtimi i gjatë e bëri virgjëreshën të humbte forcën. E gjithë kjo është mohuar nga katolikët, të cilët pretendojnë se biri i Zotit, nëse ai do të vdiste në kryq dhe pastaj të ringjallej nga të vdekurit dhe më në fund të ngjitej në qiell. Por Në Srinagar, kryeqyteti i Kashmirit, ekziston një varr ku gjoja mbetjet e Jezusit ishin vendosur pas vdekjes së tijNë atë vend ka pelegrinazhe dhe vizita që e kanë bërë këtë vend ideal për ata që kërkojnë përgjigje për atë pyetje stërgjyshore: A nuk vdiq Jezusi në kryq?

Njerëzit e Kashmirit që vijnë në vend dhe lënë ofertat e tyre e quajnë varrin si Hazret Isa Sahib, që do të thotë Jezusi. Ka edhe libra të lashtë që përmendin praninë e Jezusit në këto toka, duke shkuar më tej, disa pohojnë se pasardhësit e birit të Zotit vazhdojnë edhe sot e kësaj dite. Të gjitha janë teori që Kisha Katolike dhe shumica dërrmuese e të krishterëve i marrin si mite, megjithatë historianët indianë përpiqen të pohojnë se jo histori fantastike por fakte që kanë ndodhur vërtet.

jezus-në-indi3

Ndoshta Jezusi nëse do të ishte në Indi gjatë adoleshencës së tij, mbase jo, mbase ai ka shpëtuar nga kryqi dhe ka shëruar plagët e tij duke arritur në Kashmir, vetëm historia do të thotë me të vërtetë se ka ndodhur me të birin e Zotit.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1.   Zanafilla Paredes dijo

    Sigurisht që ka shumë mistere për Jezusin, Birin e Zotit, dhe sigurisht që ne dimë vetëm një pjesë të jetës së tij, por pse, Zoti (Zoti), përmend që në pikën e fundit Ai do të na zbulojë shumë mistere, që tani nuk do të jetë në gjendje të kuptojë. E vetmja gjë që Bibla na tregon për jetën e Jezusit është ajo që Ai e konsideroi thelbësore për ne, në mënyrë që të shpëtohej, vdekja e Jezuit ndodhi sepse kjo ishte arsyeja pse Ai erdhi në tokë, por pse e dërgoi Zoti atë? Ai u dërgua të vdiste sepse vdekja e tij do të thoshte faljen e mëkateve tona dhe nëse besojmë në të, jetë të përjetshme. Unë nuk jam duke thënë, edhe pse ai nuk shkoi në Indi në rininë e tij, mund të jetë se ai ka, mund të jetë që ai nuk ka, ne nuk e dimë, le të presim që Zoti të zbulojë misteret e botës kur koha eshte e duhur "Sepse Zoti e deshi aq botën, sa dha djalin e tij të vetëmlindur në mënyrë që kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme" Gjoni 3:16

  2.   carballo e bardhë dijo

    Përshëndetje, unë jam Blanca Carballo, unë jam 85 vjeç, unë jam nga Rosario