Birrat më të famshme në Indi

Industria e birrë indiane Boshtë në lulëzim dhe një vizitë në Indi nuk do të ishte e plotë pa provuar disa nga birrat më të mira indiane. Le të fillojmë duke përmendur bilbil uji, Birra më e njohur dhe më e disponueshme në Indi. Shtë një birrë e lehtë, e cila mund të gjendet në prezantime të ndryshme. Për shembull, Kingfisher Strong përmban rreth 8% alkool; Kingfisher i rregullt ka 4,8% alkool. Një variant tjetër është Kingfisher Blue, shumë i pëlqyer nga të rinjtë, që është rreth 8% alkool.

Një birrë tjetër e njohur është Hayward, i cili gjithashtu ka disa versione të tilla si Haywards 5000 i cili përmban 7% alkool; Haywards 2000, një birrë e butë me 5,5% alkool; Hayward Super Strong 10000; dhe Haywards Black, një birrë e fortë me ngjyrë të errët me 8% alkool dhe një aromë intensive të maltit të ëmbël.

La Sfidë mbretërore Shtë një birrë e butë që përmban 5% alkool. Isshtë më popullor në shtetet Andhra Pradesh, Uttar Pradesh dhe Orissa. Krahasuar me shumë birra indiane, është një birrë me trup të plotë dhe me shije.

La Etiketa e Zezë Kalyani Shtë një nga birrat më të vjetra në Indi dhe shumë e njohur në lindje të kombit, në qytete të tilla si Kalkuta dhe Delhi. Ajo vjen në varietete premium dhe të forta.

Më në fund Kings Shtë një birrë që prodhohet dhe shitet vetëm në shtetin e Goa. Ajo shquhet për të pasur një aromë shumë të lehtë dhe për aromën e tymosur të maltit. Përmbajtja e tij e alkoolit është 4,85%.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.