Kafshët në Indi (V): Dhia

Dhia

Dhia është e njohur në Indi si "lopa e të varfrit" pasi kërkon vetëm një investim të vogël për të rritur dhitë. Prandaj, fermerët me burime shumë të ulëta ekonomike shohin te dhia një zgjidhje fitimprurëse për krijimin e një biznesi të vogël që i lejon ata të ekzistojnë.

Dhia është gjithashtu një kafshë ideale për kultivimin e tokës së thatë, karakteristike për pjesën më të madhe të Indisë. Ka faqe në internet ku blihen dhe shiten dhitë, diçka shumë kurioze pasi pronari vendos një foto të dhisë së bashku me informacionin e tij të kontaktit. Undshtë padyshim një kafshë e kujdesur dhe e dashur shumë mirë në këtë vend, dhe në vende si Ahmedabad mund të shihni dhi të mbuluara me pëlhura të mbrojtura nga temperaturat e ulëta.

Miku dhe fotografi im australian Josh Van Cuylenburg i cili jeton në Daka (Bangladesh), na tregoi në personin e parë përvojën e tij tronditëse gjatë festimit të Kurban Bajrami, përkthyer si "Kremtimi i Sakrificës" ose "Festa e Qengjit", është një festival i kryer nga myslimanë në të cilin rreth 500.000 dhi flijohen duke përkujtuar një pasazh të mbledhur në Kuran.

Josh tha se ai do të largohej nga shtëpia një ditë me disa miq dhe papritmas ai gjeti rrugën e tij 5 centimetra të lartë të mbuluar me gjak, që vinte nga dhitë e ngordhura. Se kishte dhi të therura në mes të rrugës dhe se ata qëndruan atje për dy ditë, aq kohë sa të krijonin një erë të keqe dhe të pakëndshme.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.