Okali: Zakon i Indisë i Hedhjes së Foshnjave në Vakum

Në Indi ekziston një traditë e lashtë dhe e çuditshme e quajtur okali, në të cilën ata hedhin foshnjat në zbrazëti nga një lartësi prej 15 metrash në mënyrë që ata të kenë fat, shëndet, prosperitet dhe forcë në të ardhmen, natyrisht nëse mbijetojnë. Ky zakon është shumë tradicional në Indinë jugore, veçanërisht në shtetin e Karnataka.

Sot, autoritetet e kombit aziatik janë të shqetësuar sepse nuk është një praktikë e paligjshme, për të cilën ata nuk kanë asnjë arsye për ta ndaluar atë, megjithatë është sigurisht e rrezikshme, nuk mendoni? Gjëja qesharake është se që kur u krye deri më sot, nuk ka pasur kurrë një aksident.

Rituali i veçantë dhe i diskutueshëm zhvillohet çdo vit, dhe ato u lëshohen fëmijëve nga 3 muaj deri në 2 vjet i vjetër Ata që janë të ngarkuar me hedhjen e fëmijëve nga një tempull janë priftërinjtë. Ndërsa fëmijët lirohen, një grup njerëzish i pret më poshtë me një batanije.

Fuentes: ABC, RPP


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.