Kanada dhe teknologjia e informacionit

Shoqëria e informacionit po ndryshon vazhdimisht. Tani vendet po luftojnë se kush i jep përparime teknologjike. Kanadë nuk është lënë pas. Studimet tregojnë se rritja e komunikimit dhe informacionit ka ardhur duke u rritur. Që nga viti 2007, shifra është rritur me 109%, pothuajse trefishi i rritjes totale të ekonomisë kanadeze.

En Kanadë ka 32.000 kompani. Nga këto, 2.300 kompani janë multimedia. Kompanitë ndërkombëtare pëlqejnë Kërkim në Lëvizje, Nortel Networks, Sierra Wireless y WiFi kanë gjeneruar të ardhura prej 135.600 milion dollarë në 2005. Shifra ambicioze që ata synojnë të tejkalojnë.
Inovacioni çon në produktivitet më të lartë dhe përpjekje të reduktuara. Teknologjia ka arritur karriera pasi bioinformatika, fotonika dhe teknologjia wireless arrijnë një zhvillim të konsiderueshëm në botë.

nga TerranovaNë 1901 industria e komunikimit pa tel vazhdon të rritet. Aq shumë sa Kanadë udhëheq vendet e tjera. Rrjetet e tij pa tel mbulojnë më shumë se 1,3 milion km2, duke arritur Alemania, Angli, Itali y Finlandë.

Eksportet në fushën e teknologjive të komunikimit kanë zgjeruar tregun. Tregjet e Azi, duke dalë nga Lindja e Mesme, Afrika y Amerikë Latine ata janë klientët kryesorë të tij. Një rritje prej 162% në eksportet kanadeze.

Kompanitë ndërkombëtare pëlqejnë Sony, IBM, Motorola, Nokia, Arte elektronike y EDS kanë krijuar lidhje bashkëpunimi me partnerët kanadezë. Ata e dinë që në Kanadë mund të kthehet mbrapsht.

Këto marrëdhënie besimi favorizohen gjithashtu nga shkalla e specializimit të profesionistëve. Për shembull, nga 589.000 punonjës, 40% kanë një diplomë kolegji. Shkollimi i shkëlqyeshëm i lartë bën Kanadë të jetë një lider në burimet njerëzore si në fushën teknologjike ashtu edhe në trajnimin e përmbajtjes dixhitale.

Për të përmendur një shembull, në Ontario është shkolla e tretë botërore e animacionit klasik dhe kompjuterik: Kolegji Sheridan. Në Hollywood, industritë Drita dhe Magjia de George Lucas, Animacion Pixar y Disney, ofroni bursa dhe punë për të rinjtë e talentuar.

Kanadë Ai gjithashtu ka kompani globale të infrastrukturës dhe furnizimit me softuer. besoj, ofron shërbime të vërtetimit dhe autorizimit që garantojnë sigurinë e operacioneve të Internetit. Me 1.200 klientë në më shumë se 40 vende, është një nga kompanitë më të mira të tregtisë elektronike në botë. Pra, në teknologjitë e komunikimit, vetë teknologjia dhe gjithçka që lidhet me zhvillimin, Kanadë mbetet në ballë si një nga vendet më premtuese në botë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*