Koha më e mirë për të udhëtuar në Kanada

Kanadë

Sezoni i lartë për të vizituar Kanadë në verë shkon nga korriku në gusht. Në ato muaj është kur është më e nxehta dhe vendi është më i diellit. Padyshim që është edhe koha e vitit kur vijnë shumica e turistëve.

Sezoni i parë i ulët është midis muajve të prill dhe qershor. Muchshtë shumë më lirë të udhëtosh në Kanada në këtë periudhë të vitit. Por sezoni tjetër i ulët fillon nga shtatori në tetor. Alsoshtë gjithashtu më pak e kushtueshme. Vera indiane ofron një spektakël të mrekullueshëm midis mesi i shtatorit dhe mesi i tetorit.

Udhëtoni për në Kanada në muajin Prill

E gjitha ka të bëjë me jashtë sezonit. Tooshtë shumë nxehtë për sportet dimërore si ski ose motor dëbore, por shumë i ftohtë për aktivitetet e verës. Ky stacion është ideal për një qëndrim urban që nga viti Çmimet ata janë shumë konkurrues.

Nga fillimi i majit deri në mes të qershorit

Fillimi i Muaji maj shënon fillimin e sektorit të verës në Kanada. Sidoqoftë, në dy javët e para të majit ka më pak turistë pasi shumë prej atraksioneve turistike janë ende të mbyllura. Ky është një sezon ekonomik ku ka më pak viajeros në rrugë. Mesatarisht është 17º C në Montreal dhe ju mund të shijoni ditë të bukura me diell. Në çdo rast, këshillohet të siguroni një xhaketë leshi dhe një mushama për ditët me shi.

Nga mesi i qershorit deri në mes të shtatorit

Ky është sezoni i lartë në Kanadë, e cila arrin kulmin e saj midis fillimit të korrikut dhe fundit të gushtit. Prandaj, ka më shumë vizitorë në rrugë dhe gjithçka është më e shtrenjtë. Nese nje itinerar me makinë, automjeti duhet të rezervohet të paktën 4 muaj më parë për të garantuar disponueshmërinë. Isshtë gjithashtu e mundur të rezervoni një minutë të fundit strehim, por opsionet janë shumë më të kufizuara.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*