Puna jashtë vendit: cilat janë vendet me shpejtësinë më të lartë të fibrave?

teleworking

Ne nuk e mendojmë më tonën jeta pa internet, as në shtëpi dhe as në celularin tonë. Blerjet në e-commerce, telepuna, shfletimi i rrjeteve sociale, shikimi i lojërave të drejtpërdrejta ose transmetimi i serive janë disa nga aktivitetet e përditshme që ne bëjmë tani dhe që deri jo shumë kohë më parë dukeshin të largëta. Por për t'i bërë të gjitha këto, është e nevojshme të keni një shpejtësi të mirë interneti, Cilat janë vendet me shpejtësinë më të madhe të fibrave në botë?

Sipas një studimi të kryer nga American Ookla në të cilin mat shpejtësinë e lidhjes së internetit përmes testit SpeedTest, në 2021 vendi me internetin më të shpejtë fiks është Monako, me një shpejtësi mesatare prej 260 Mbps, e ndjekur nga Aziatikët Singapori dhe Hong Kongu me 252 dhe 248 megabajt, respektivisht.

Shpejtësia e lidhjes dhe interneti (broadband fiks)

Burimi: Ookla.

Në pjesën e internet celular, janë Emiratet e Bashkuara Arabe që kryesojnë këtë listë me një shpejtësi prej 193 megabajtMe Brenda kontinentit evropian, Norvegjia (në pozitën e katërt) është vendi i parë brenda këtyre kufijve me një shpejtësi mesatare prej gati 167 Mbps.

Shpejtësia e lidhjes (internet celular)

Burimi: Ookla.

Spanja është në një pozitë më të ulët në të dyja rastetMe Për sa i përket shpejtësisë së internetit me lidhje fikse, vendi ynë është në vendin e trembëdhjetë me një shpejtësi mesatare shkarkimi prej 194 Mbps. Në rastin e internetit në celular, Spanja renditet e 37-ta me vetëm 59 megabajt. Nëse doni të dini se cila është shpejtësia e internetit që keni në shtëpinë tuaj, ne ju lëmë disa provë shpejtësie.

Gjithnjë e më shumë përdorues të internetit ekzistojnë në botë. Ky numër është rritur në afërsisht 4.665 milionë në 2020, sipas Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacioneve. Duke marrë parasysh që popullsia e botës është 7.841 milion, më shumë se gjysma e banorëve të botës (59,4%) përdorin internetin në jetën e tyre të përditshme.

Shtë e qartë se internet është një duhet në jetën e njerëzveMe Dhe nëse ata nuk i tregojnë secilit prej nesh, kjo u bë një gjë thelbësore në mbyllje. Qoftë për të bërë një video thirrje me miqtë tanë apo thjesht për të shijuar një film me familjen.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*