A ia vlen të merrni sigurimin e anulimit të udhëtimit?

Sigurimi i anulimit të udhëtimit

Kur bëhet fjalë për të bërë pushimet tona, ne pothuajse gjithmonë mendojmë për destinacionin që do të vizitojmë. Por përveç kësaj, ne nuk mund t'i shpëtojmë zgjedhjes së hoteleve, si dhe të gjitha aktiviteteve që do të bëjmë. Edhe pse mbase më pak e zakonshmja, por gjithmonë e rëndësishme, është të mendosh për të merrni sigurimin e anulimit të udhëtimit.

Po, shumë prej nesh mendojnë se pushimet gjithmonë kanë diçka të mirë dhe të keqe, ajo mbetet e bazuar. Por paraprakisht do të duhet të bëjmë rezervimin tonë për udhëtimin në fjalë, gjithmonë mund të ndodhin ngjarje të paparashikuara. Çfarë të bëni kur, pak para se të filloni pushimet tuaja, ndodh diçka e rëndësishme që ju pengon të shkoni në një udhëtim?

Çfarë është sigurimi i anulimit të udhëtimit

Ashtu si të mendosh për pushimet dhe të organizosh një udhëtim gjithmonë sjell më të mirën tek ne, ne nuk mendojmë ose riparojmë gjërat më pak të mira. Por ka dhe më shumë sesa do të dëshironim. Prandaj, nëse zakonisht udhëtojmë shpesh dhe planifikojmë udhëtime të tilla paraprakisht, gjithmonë duhet të integrojmë të ashtuquajturën sigurim të anulimit të udhëtimit. Çfarë është? Epo, është një politikë që do mbuloni shpenzimet për anulimin e një udhëtimi. Sigurisht, do të duhet të themi arsyet pse nuk do të jemi në gjendje ta bëjmë këtë udhëtim. Për më tepër, kjo arsye duhet të përfshihet në kushtet e politikës, në mënyrë që ajo të jetë efektive.

Si të merrni sigurimin e anulimit të udhëtimit

Por ju duhet të merrni parasysh një ndryshim mjaft të madh dhe që nganjëherë mund të luajë hile mbi ne. Prandaj, kur shkojmë të bëjmë policën, duhet të pyesim mirë: Nga njëra anë do të kemi sigurimin e anulimit dhe nga ana tjetër, të ashtuquajturat sigurimi i anulimit. Duket pothuajse e njëjtë, por jo. Meqenëse e para zakonisht lidhet me anulimin nga kompania me të cilën keni kontraktuar fluturimin, për shembull. Por kur flasim për sigurimin e anulimit, është se arsyeja pse nuk do të jemi në gjendje të udhëtojmë vjen nga ne.

Cilat raste mbulon sigurimi i anulimit ose anulimit të udhëtimit?

Siç kemi përmendur, jo të gjithë sigurimi i anulimit ose anulimit është i njëjtë. Prandaj, kur ta punësojmë, do të duhet të informojmë mirë se çfarë mbulon në të vërtetë. Por si rregull i përgjithshëm, mund të themi se ato zakonisht janë si më poshtë:

pse të bëni sigurim udhëtimi

  • Disa sigurime anulimi do të mbulojnë të dy transportin, akomodimin, biletat, si dhe turne udhëzuese që keni kontraktuar dhe që më në fund nuk mund të kryhen.
  • Ndërsa anulimi i udhëtimit mbulon një vdekje në radhë të parë. Për sa kohë që i përket vetë të siguruarit ose një të afërmi të drejtpërdrejtë. Si dhe sëmundje të rënda ose aksidente.
  • El pushimin nga puna Do të hyjë gjithashtu në politikë.
  • Provimet e kundërshtimet, por për këtë ata duhet të marrin një telefonatë pasi të kenë kontraktuar sigurimin tuaj.
  • Robo dokumentacionin ose mosdhënia e vizës.
  • Ndërhyrjet kirurgjikale emergjente.
  • Citimi i transplantit.
  • Shtatzënia e rrezikut.
  • Thirrja gjyqësore.
  • Dorëzimi i birësimit të një fëmije.

Si të bëni një sigurim anulimi udhëtimi ose anulimi

Padyshim, ka shumë sigurues që janë të gatshëm t'ju udhëzojnë të bëni anulimin e udhëtimit ose sigurimin e anulimit. Prandaj, ju gjithmonë mund të bëni tuajin kërko përmes internetit. Do të merrni shumë emra të njohur dhe një krahasim të tyre. Kështu që ju mund të futni faqet që ju bindin më shumë dhe të bëni llogaritjen e sigurimit tuaj. Por, para se të dini paratë që do të investoni, mos harroni gjithmonë të lexoni shtypjen e imët të gjithçkaje që mbulon, në rast se duhet ta anuloni atë. E vërteta është se shumica dërrmuese e siguruesve na thonë se ky lloj sigurimi është 'Nga 3 ose 0 euro'.

Sigurimi i anulimit të udhëtimit

Sapo në faqet e saj, duhet të futni një seri të dhënash për të llogaritur çmimin real. Midis tyre, data e udhëtimit, destinacioni i të njëjtit dhe madje numri i udhëtarëve, moshat e tyre dhe çmimi i fluturimeve ose akomodimit. Në bazë të një informacioni të tillë, ata zakonisht bëjnë një llogaritje për sigurimin standard ose premium. Nëse çmimi juaj i udhëtimit dhe akomodimit është rreth 1000 euro, sigurimi standard mund t'ju kushtojë 25 euro dhe primi për 35 euro. Këto janë shifra të përafërta, por kjo mund të ndryshojë për shkak të faktorëve të ndryshëm.

A ia vlen të merrni sigurim udhëtimi?

E vërteta është se, pavarësisht se ku e shikojmë, përgjigjja është po. Së pari, sepse mund të gjejmë sigurime të shumta ku disa janë më të plotë se të tjerët. Kjo do të thotë, ato mund të përshtaten me atë që duam të kemi të mbuluar mirë dhe gjithashtu me buxhetin tonë. Për pak para, ne mund të kemi një mbulim të mirë. Gjë që do ta bëjë planifikimin e pushimeve jo aq stresues, pasi nëse nuk mund të kryejmë udhëtimin tonë më vonë, nuk do të kemi humbur paratë që kemi përdorur.

Edhe pse është e vërtetë që në secilin dhe çdo udhëtim është i nevojshëm, rekomandohet më shumë kur udhëtimi në fjalë është rezervuar paraprakisht dhe ne duhet të udhëtojmë gjysmën e botës. Përveç kësaj, nëse keni një situatë të vështirë pune ose personale, vlen gjithashtu të zgjidhni sigurimin për të mbuluar shpinën tuaj mirë. Ju do të keni një qetësi të madhe shpirtërore dhe kjo, sot vlen shumë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*