Çfarë mund të sjell në bagazh dore?

Valixhe dore

Ne vazhdojmë t'i bëjmë vetes të njëjtat pyetje sa herë që udhëtojmë: Çfarë mund të sjell në bagazh dore?. Siç e dimë mirë, ka disa rregulla dhe kufizime që duhet t'i ndjekim deri te letra. Përndryshe, ne vetëm duhet të presim që të jemi në gjendje të faturojmë.

El mbajtja e bagazheve të dorës është gjithmonë diçka më komode. Ne nuk do të presim aq gjatë, as kur bëhet fjalë për të hipur ose zbritur nga fluturimi. Pra, për të qenë në gjendje të shijojmë të gjitha këto, është më mirë të jemi të qartë në lidhje me matjet e bagazhit në fjalë, çfarë mund të mbajmë dhe çfarë jo. Sot ne sqarojmë të gjitha dyshimet tuaja!

Matjet e bagazhit të dorës

Dimensionet maksimale të një valixhe kabine Ato janë si më poshtë: 56 cm x 45 cm x 25 cm. Në këto masa përfshihet gjithçka, domethënë si doreza e valixhes dhe rrotat e saj. Nëse e tejkalon këtë matje, atëherë nuk do të jeni në gjendje të hipni në aeroplan me të sepse nuk përshtatet me të vërtetë në ndarje. Përveç kësaj valixhe, ju mund të mbani një çantë personale. Kjo mund të vendoset nën sediljen përpara. Si në klasin turistik ashtu edhe në atë të biznesit, mund të ngjiteni vetëm me një valixhe por në Business Plus Largo Radio, Iberia ju lejon të hyni me dy valixhe të këtij lloji, nga kabina. Nëse hapësira zvogëlohet më shumë, mund të jetë gjithashtu rasti që bagazhet të merren në kapjen e avionit, por pa ngarkesa.

Masat e valixheve për bagazhet e dorës

Bagazhet e dorës plus një aksesor personal

Përveç valixhes tuaj të vogël, të cilën e kemi përmendur, mund të ngjiteni edhe me të ashtuquajturën aksesor personal. Isshtë një çantë si dhe një çantë ose një portofol më i vogël në të cilin mund të ruani një objekt të vogël për të cilin jeni të interesuar të ngjiteni në kabinën siç është rasti i tharëse udhëtimesh. Mund të jetë edhe një kompjuter personal. Nëse do të udhëtoni me një foshnjë, logjikisht njerëzve të moshuar u lejohet një qese me gjithçka që ata kanë nevojë, të tilla si ushqim ose pije.

Objekte që nuk lejohen në bagazhet e dorës

Edhe pse si rregull i përgjithshëm e imagjinojmë, nuk bën keq ta kujtojmë. Objekte të mprehta, si dhe armë, mjete dhe elementë të topitur, të tilla si shkopinj golfi, si dhe substanca shpërthyese dhe ndezëse janë plotësisht të ndaluara. Megjithëse ka disa përjashtime për t’u mbajtur mend.

  • Mund të bartet gërshërë të vegjël tehu i të cilave nuk i kalon 6 centimetra, si dhe të gjitha ato me maja të rrumbullakosura.
  • Një prerëse thonjsh, si dhe piskatore, ngjiten, të lehta dhe të lëngshme për lentet ata do të jenë në gjendje të udhëtojnë me ju.

Kabina për bagazh dore

Objekte elektronike

Ju nuk duhet të shqetësoheni sepse Edhe objektet elektronike mund të udhëtojnë me ju. Sigurisht, kur kaloni kontrollin e sigurisë, duhet t'i vendosni ato në sy, në një tabaka. Ju do të duhet ta bëni atë si me kompjuterë, tableta ose telefona celularë dhe gjithashtu me furça dhëmbësh elektronike, brisk ose kamera video. E gjithë kjo që do të mbajmë në bagazhet tona të dorës, duhet të tregohet.

Sigurisht, duket se Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar nuk lejojnë bartjen e objekteve elektronike që janë shumë të mëdha. Kjo ndodh me udhëtarët që vijnë nga destinacione të tilla si Egjipti, Jordania ose Libani. Në këtë mënyrë, ata nuk do t'ju lejojnë më të ngarkoni me një laptop ose një DVD player, për shembull.

Ilaçet në bagazhet e dorës

Ilaçe në bagazhet e dorës

Ju mund të merrni ilaçe në formën e pilulave, si dhe shurupeve. Edhe pse nëse udhëtoni jashtë Bashkimit Evropian, gjithmonë këshillohet që të kontaktoni kompaninë ajrore. Meqenëse ndonjëherë ato mund të kenë ndonjë kufizim tjetër. Gjithashtu ilaçet duhet të paraqiten veçmas kur kaloni kontrollin e sigurisë dhe jashtë çantës transparente. Mos harroni të mbani gjithmonë recetat, në rast se ato kërkohen.

Rregullat për lëngjet

Një nga pikat kryesore që gjithmonë e pyesim veten ka të bëjë me lëngjet. Pra, duhet thënë se sendet e higjienës personale nuk lejohen në bagazhet tona të kabinës. Sigurisht, mund të ngjiteni me anije të vogla prej tyre. Kjo është, me ato telefonata udhëtimi por pa i kaluar 100 ml. Të gjitha këto kanaçe do të duhet të vendosen në një qese plastike transparente me një mbyllje dhe në total ato nuk mund të kalojnë një litër. Në total, vetëm një çantë mund të bartet për person. Nëse keni nevojë për ndonjë lloj lëngu për të përdorur gjatë udhëtimit, qoftë për fëmijë ose me recetë, duhet të sillni një recetë ose diçka që e justifikon atë.

Lëngje në bagazhet e dorës

Nëse në dyqanet e avionëve keni vendosur të blini një lloj dhuratë në formën e parfumit, ne do t'ju tregojmë të njëjtën gjë. Bettershtë më mirë që çdo shishe të mos kalojë 100 ml. Për më tepër, ato duhet të jenë të paketuara, me vulën e tyre dhe jo të hapura derisa të arrini në destinacionin tuaj. Mos harroni të mos e hidhni faturën e blerjes!. Kur dikush tejkalon shumat, atëherë ai duhet të faturojë. Pra, nëse nuk duam, nuk duhet të rrezikojmë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*