Susana Maria Urbano Mateos

Unë jam i apasionuar pas udhëtimeve, më ka pëlqyer gjithmonë të eksploroj destinacione dhe kultura të reja dhe të ndaj përvojat e mia me të tjerët. Për mua, udhëtimi është një mënyrë për të mësuar, rritur dhe shijuar jetën. Prandaj, sa herë që mundem, arratisem me aparatin tim dhe fletoren dhe shkoj në një aventurë. Nuk më intereson lloji i udhëtimit, nëse është një udhëtim në plazh, një udhëtim malor, një udhëtim në qytet apo një udhëtim në natyrë. Ajo që ka rëndësi për mua është zbulimi i vendeve që më befasojnë, që më mësojnë diçka, që më bëjnë të ndihem. Më pëlqen të udhëtoj vetëm, por edhe në shoqërinë e miqve apo familjes. Ajo që nuk më pëlqen është udhëtimi me nxitim, ose me itinerare të mbyllura. Preferoj të eci me ritmin tim dhe të lë vend për improvizim dhe surprizë. Si një shkrimtar udhëtimesh, qëllimi im është t'u përcjell lexuesve atë që kam përjetuar në çdo vend dhe t'u jap atyre këshilla dhe informacione të dobishme në mënyrë që ata të shijojnë udhëtimet e tyre. Më intereson veçanërisht tema e udhëtimeve me kosto të ulët, pra si të udhëtosh mirë pa shpenzuar shumë. Unë besoj se udhëtimet nuk duhet të jenë të shtrenjta dhe se mund të kurseni në shumë gjëra pa hequr dorë nga cilësia. Për këtë arsye, unë gjithmonë kërkoj ofertat më të mira, akomodimet më të lira, transportin më të lirë dhe truket për të shpenzuar më pak në çdo destinacion.