Merrni pasaportën kroate nga jashtë

Pasaporta kroate dhe letërnjoftimi

Pasaporta kroate dhe letërnjoftimi

Ka raste kur një i huaj që jeton në një vend tjetër duhet të ketë qasje në pasaporte të kombësisë suaj, një proces jo shumë kompleks por duhet të ndiqen hapa të ndryshëm për ta realizuar atë. Në këtë postim ne do të rendisim hapat që ju të keni pasaportën tuaj criata.

Nëse jeni kroat dhe jetoni jashtë vendit tuaj dhe keni nevojë për një pasaportë kroate (putovnica), mund ta bëni në ambasadën ose konsullatën e vendit ku jeni, megjithëse për këtë duhet të keni jetuar të paktën tre muaj në vendin tuaj aktual të banimit, përndryshe do të duhet të prisni që ajo datë të plotësohet.

Gjëja e parë që duhet të bëni është vërtetoni shtetësinë tuaj kroate, diçka që mund ta bësh me tënden domovnica ose çertifikatë shtetësie kroate për shembull. Ju gjithashtu do të duhet të tregoni certifikatën tuaj origjinale të lindjes dhe nëse keni lindur jashtë vendit duhet të keni një përkthim të vërtetuar dhe të vulosur të asaj lindje në Kroaci dhe së fundmi dy fotografi me madhësi pasaporte.

Kur t'i keni mbledhur të gjitha këto, duhet të kontaktoni ambasadën ose konsullatën më të afërt dhe të shkoni tek ata që atëherë aplikimet për pasaportë për herë të parë duhet të bëhen personalishtEdhe pse mund të telefononi me telefon dhe të kërkoni që formularët të dërgohen me postë. Për më tepër, duhet të organizohet një intervistë për të kërkuar pasaportën dhe është e nevojshme të dihet se cila është tarifa e aplikimit sepse është e ndryshme nga një vend në tjetrin.

Më në fund, mbetet vetëm të shkosh në intervistën e aplikimit për pasaportë duke qenë i sigurt se i ke të gjitha dokumentet origjinale dhe gjithçka që ata kërkojnë. Shtë e rëndësishme të shkoni në intervistë me të gjitha të dhënat dhe format e mbuluara mirë. Më në fund do të keni pasaportën tuaj në asnjë kohë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*