Bimësia në Guadalajara

Mandayona (Guadalajara), 6-05-2010.- Imazhi i parkut natyror “Barranco del Río Dulce” në Mandayona (Guadalajara)

Hapësira gjeografike që provinca e Guadalajara paraqet Isshtë shumë e larmishme për sa i përket peizazheve bimore, pasojë e kombinimit të faktorëve ekologjikë dhe antropikë.

Provinca e Guadalajara ka 1.219.040 hektarë, 25 për qind e të cilave është e pyllëzuar, me 145.585 hektarë halorë dhe 155.775 hektarë të harlisur.

Brenda territorit të drurit të fortë dhe masave të pemëve pastruese, vlen të theksohen formacionet e mëposhtme:

pinusnigramoskardnhu7

 • Lisat e Holmit: lisi i Holm zë të gjithë territorin provincial, me përjashtim të enklavave të caktuara në lartësi të larta. Përbën formacione arboreale të shoqëruara me shkurre të tilla si rozmarina, rokoza, trumza, livanda, livandoja dhe sherebela.
 • Quejgares: provinca e Guadalajara ka një sipërfaqe të madhe Quejigares, rreth 40.387 hektarë, veçanërisht në toka ndërmjet 80 dhe 1.200 metra lartësi. Ata zakonisht shfaqen të shoqëruar nga pemë rowan dhe shkurre me gjemba.
 • Melojares: këto zënë një rajon më të vogël. Ato shfaqen kryesisht në masivin Ayllón dhe në malet kufitare të provincës së Guadalajara.
 • Pemët e pishave: Ata zënë një pjesë të madhe të shtrirjes së provincës, për shkak të një politike të pamasë të ripopullimit që ka çuar në shumë raste në zëvendësimin e stendave me gjethe. Midis disa prej specieve të pishave që ekzistojnë në këtë rajon mund të emërtojmë pishën e zezë, pishën e rrëshirës, ​​pishën scots dhe pishën Alepo.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1.   anonim dijo

  q skanojnë.
  dhe vajza eshte me shume se e mire shhhhhhhhhhhh
  atë nënë, unë bëj dashuri me të

 2.   cfaredo dijo

  Nëse është e vërtetë, nuk kam asgjë

 3.   jo dijo

  Epo, brenda asaj që unë gërmoj nuk është aq keq që kam, të paktën kam mësuar diçka.