Ländler, një vallëzim tipik gjerman

Gjermania është një vend me një traditë të madhe muzikore dhe vendlindjen e artistëve të shkëlqyeshëm. Muzika është e pranishme në të gjitha ...

Shqiponja në historinë gjermane

Shumë prej nesh do të kishin menduar pothuajse në detaje elementët e ndryshëm që përbëjnë stemën e Gjermanisë, kjo pa e ditur në thellësi ...

Monedha në Gjermani

Gjermania, që i përket tërësisë së vendeve që përbëjnë Bashkimin Evropian, ka euron si monedhën e saj zyrtare.

Të rinjtë në Gjermani

Si në shumë vende evropiane, të rinjtë në Gjermani kanë tendencë të jetojnë për gati 30 vjet me ...

Festivalet dhe kultura gjermane

Ne kishim përmendur në një artikull të mëparshëm në lidhje me zakonet gjermane që mbushin secilin prej tyre me krenari ...

Bukë në Gjermani

Diçka që shumë pak njerëz e dinë në të gjithë botën është se Gjermania është djepi i Marzipan, që nga ...

Natyra në Gjermani I

  Gjermania ka një pasuri të peisazheve natyrore të paprishura. Flora dhe fauna e saj janë shumë të ndryshme dhe shpesh unike ...

Rruga e djathit gjerman

Në Gjermani, prodhohen më shumë se 150 lloje djathrash me karakteristikat e rajonit të tyre të origjinës. Gjermania jo vetëm ...

Gastronomi gjermane (pjesa 1)

Mund të thuhet se gastronomia gjermane përbëhet nga një shkrirje e vërtetë e arteve të kuzhinës, ku varietetet e djathrave…

Doganat që ndiqen në Gjermani

Këtu janë disa zakone shumë të dobishme nëse planifikojmë të udhëtojmë në Gjermani: Mëngjeset zakonisht janë të bollshme dhe ...