15 tempat anu paling warna di dunya

Planet urang diwangun ku sarébu bentuk sareng, khususna, warna, ngagambar tempat anu ngalangkungan imajinasi urang sareng anu sigana diambil tina pilem paling psychedelic taun 70an. Ti kalér Cina dugi ka Buenos Aires, urang bakal terang tempat anu paling warna di dunya.

 Zhangye Danxia (Cina)

Cina mangrupikeun bumi anu sarébu rupa: urang tiasa ngumbara puncak ungu Walungan Lin, leuweung batu meuntas sareng ngahontal pantai beureum, tapi tanpa diragukeun salah sahiji tempat anu paling luar biasa tina raksasa wétan nyaéta gunung-gunung ieu atanapi "Awan pink", hartosna Danxia dina bahasa lokal. Alesan pikeun acara ieu henteu langkung teu kirang ti produk tina pigmén anu disababkeun ku béda mineral nalika gerak piring Eurasia. Hasilna? Kecap teu perlu.

Cheong Fatt Tze Mansion (Malaysia)

Di Pulo Pinang, di Malaysia, kota George Town nyumputkeun salah sahiji warisan anu paling berharga sareng warna-warni. Diwangun dina akhir abad ka-XNUMX ku padagang Cheong Fatt Tze, agam ieu dihias ku gaya seni-noveau, arsitektur cina sareng warna indigo diékspor ku Inggris ti India éta diaku ku UNESCO dina 200 ku pangajén Konservasi Warisan Anu Paling Éndah.

Kuil tina Meenakshi Amman (India)

Bait-kota Madurai, dina kaayaan kidul di Tamil Nadu, kasohor ku ayana hiji anu tugu paling warna di India. Diwangun pikeun ngahargaan ka Déwi kabeungharan Parvati (atanapi Meenakshi), sareng permaisuri na Siwa, Kuil arsitektur Tamil ieu kasohor ku ayana gopuras anu kawéntar, menara sapertos ambang anu dihias ku ratusan inohong warna anu ngagambarkeun sababaraha déwa sareng simbul budaya Hindu anu aheng.

Bo-Kaap (Afrika Kidul)

Afrika Kidul warnana warna: mural di jalanna, imah-imah di Pantai Muizenberg atanapi lingkungan anu warna na melambangkan kabébasan dirayakeun ku tilas budak-budak ku stroke sikat singget anu ngajantenkeun Bo-Kaap sanés ngan ukur eunteung anu pangsaéna dina sajarah Nelson Mandela , tapi dina sudut pandang anu sampurna di Cape Town.

Sal (Cape Verde)

Poto ku Alberto Piernas.

Taun kadatangan kuring ka Cape Verde mendakan salah sahiji tempat anu paling santai sareng warna anu kuring kantos tingali dugi ka éta. Nusantara Afrika, sareng khususna pulau Sal, nyumputkeun lingkungan Creole dimana warna-warna anyar ditumpukeun dina pastel anu sanés sareng dikikis, hasilna pelangi arsitéktur anu teu tiasa ditahan tina hateupna irama pulau tiasa kabur.

Chauen (Maroko)

Steffan Jensen

Maroko, sajaba ti bazar sareng onta na, ogé kasohor ku seueur kampung bodas sareng biru na, diantarana Essaouira atanapi Chauen (dina poto) mangrupikeun eksponén anu pangsaéna. Dina kasus anu terakhir, ayana di puncak terakhir Rif anu ngelus Laut Tengah, jalan-jalan biru janten daya tarik khusus pikeun mekah seni ieu, hiking. . . sareng ganja.

Cinque Terre (Italia)

LessAlessio Maffeis.

Cuaca anu saé, gastronomi sareng pandangan Laut Tengah ngawangun kota leutik ieu Basisir Tyrrhenian, di Italia. Kaunggulan tempat anu saé warna-warni, 5 Bumi ieu, salian ti mahluk Warisan Dunya Aranjeunna ngajak anjeun ka liburan anu romantis, jalan-jalan di sapanjang jalur basisir sareng foto-foto anu indah sapertos ieu.

Villajoyosa (Spanyol)

Kota leutik ieu Costa Blanca milik Alicante, éta kasohor ku Promenade dimana sadaya jalma imah warna-warni teu katingal. Tempat éta ogé katelah Mekah coklat di Spanyol.

Agueda (Portugal)

Salami sasih Juli, kota ékologis Águeda, di belah kalér Portugal, dihias ku payung kumalayang, ngahudangkeun hateup anu paling caang sareng warna di dunya. Entong sono kasempetan kanggo nganjang ka ieu Proyék Langit Payung Águeda.

Keukenhof (Walanda)

Dianggap taman spring paling indah di dunya, Keukenhof Garden, kota anu lokasina ampir sajam ku mobil ti Amsterdam, muka panto salami dua bulan sataun, kalayan janjian na salajengna ti 23 Maret dugi ka 21 Méi 2017. Sapanjang Éropa ieu Eden aya langkung ti 7 juta kembang sareng 800 spésiés tulip anu béda, hasilna aya sababaraha "permadani" tina warna anu berkesan.

Trinidad (Kuba)

Jalan-jalan di Trinidad. © AlbertoLegs

Dugi ka 75 warna pastel, tatangga anu nonton kahirupan liwat tina jandéla na sareng sagara tangkal korma di antawisna sésa-sésa kolonial kota Kuba ieu menonjol sajam ti Cienfuegos. Trinidad mangrupikeun dunya sajaba ti sésa-sésa pulau Karibia, masih tetep dina émutanana hiji episentrum gula.

Xochimilco (Méksiko)

Anu perenahna kidul Méksiko DF, lingkungan Xoximilco diwangun ku sababaraha saluran anu masihan gelar Venice khusus Mexico. Domain kuno tempat patani Aztec ngukir anu terkenal chinampas kumaha sareng anu ayeuna aranjeunna sudut Minggu anu sampurna pikeun kulawarga sareng turis lokal pikeun anu ngalangkungan perairan karuhun ieu di tukang trajinera warna-warni éta janten karnaval mariachis, padagang sareng warna, seueur warna.

Cartagena de Indias (Kolombia)

Kota anu murag asih Jibril García Márquez éta perenahna di pasisian Karibia Kolombia anu hirup tina wirahma, fusi sareng warna ogé. Lingkungan Gethsemane, dilingkupkeun dina tembok kota lami Cartagena mangrupikeun tongtonan balkon kembang, fasad warna sareng palenqueras (awéwé khas Afrika) anu nganggo karinjang buah dina sirah.

Valparaíso (Chili)

Ogé kawanoh salaku Valpa nyaéta salah sahiji tempat anu paling warna di Amérika Latin hatur nuhun kana lukisan sadaya kapal-kapal anu biasa dianggo nelayan ngalukis bumi alitna caket palabuan salami taun-taun nalika kota Chili janten palabuhan utama di basisir Pasipik buana. Warna anu digabungkeun sareng conto-conto seni perkotaan anu luar biasa bakal ngagumbirakeun anu ngiringan ka kota anu bukit Neruda ngawangun La Sebastiana.

La Boca (Argéntina)

Seueur anu terang anjeunna ti stadion maén bal Bombonera, tapi tapi, Sungut Éta langkung seueur tibatan éta. Tempat resepsi imigran Italia anu dugi ka Buenos Aires salami abad ka-XNUMX, lingkungan Buenos Aires ieu mangrupikeun tempat pelukis sareng palang tango. Saranana? Ngajaga dompét anjeun.

Naon waé tempat anu warna-warni pikeun disarankeun?

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*