Budaya Amsterdam

Sapédah Amsterdam

Amsterdam éta asalna jalma Katolik tanpa anti-Protestan. Dina akhir abad ka-XNUMX teh Garéja Ortodok Calvinist Dirombak Deui. Agnostisisme sareng ateisme, kumaha ogé, kakuasaan di Amsterdam.

Toleransi agama mangrupikeun tradisi di Amsterdam. Saprak Perang Dunya II, gelombang imigrasi anu berturut-turut ngenalkeun agama anu béda-béda ka kota. Imigran ti koloni tilas (Indonesia, Suriname sareng Karibia) sareng padamel ti kalkun y Maroko nyumbang kapercayaan aranjeunna. Islam ayeuna agama kadua di Amsterdam.

éta lukisan flamenco Ti abad ka-1390, Jan Van Eyck (1441-1450) Hieronymus Bosch (1516-1525), Peter Bruegel the Elder (1569-1606) menonjol. Jaman Emas lukisan Walanda, tapi, aya dina abad ka-1669 kalayan Rembrandt (1632-1675), Vermeer (XNUMX-XNUMX) sareng Frans satengah (1585-1666). Beda sareng anu sateuacanna, teu saurang ogé anu ngalakukeun ziarah wajib ka Italia pikeun diajar guru. Dina abad ka-XNUMX, Nanging, pelukis ngan saukur nyalin gaya Perancis.

Pelukis pangageungna abad ka-XNUMX nyaéta Vincent van Gogh (1853-1890), anu ngalukis nalika cicing di Arles, lukisan kalayan kelir caang. Dina awal abad ka-XNUMX, Pariksa Mondrian (1872-1944) ngembangkeun gaya nyalira ku ngirangan bentuk sareng warna kana éksprési anu paling saderhana. Saatos Perang Dunya Kadua, Karel nelpon (1921-2006) ilubiung dina gerakan anu barontak ngalawan konvensi artistik: ekspresionisme abstrak.

Baheula, pamimpin garéja ketat sareng ningali musik siga récéh waé. Perlu ngantosan abad ka tujuh belas pikeun organ éta bakal ditolerir di garéja. Ku alatan éta, Amsterdam Anjeunna nyumbang rada saeutik pikeun warisan musik dunya, ngajantenkeun adegan musikna ayeuna beuki hebat pisan.

Kota ngagaduhan beunghar tradisi téater bobogohan deui ka jaman abad pertengahan, sareng anu ayeuna masih kénéh dinamis pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)