Distrik Lampu Beureum Amsterdam: lampu, warna sareng showcases

Belanda Amsterdam terus ditingali salaku salah sahiji tempat anu paling liberal, bersejarah sareng panasaran di Éropa. Hiji kota metropolis kosmopolitan dimana warung kopi aranjeunna silih berganti sareng musium pikeun sadaya cita rasa, trem kalayan kanal sareng daérah, Distrik Lampu Beureum di Amsterdam, teras-terasan ningalikeun kahoyong sareng kahoyong anu disumputkeun dina paméran na anu mastikeun kamungkinan ampir pasti tina ibukota Walanda.

Distrik Lampu Beureum di Amsterdam, tempat anu pang populerna di lingkungan anu resep

Anu namina "Distrik Lampu Merah" atanapi "Zona Beureum" ngarujuk ka daérah anu tangtu di kota anu aya hubunganana sareng industri séks sareng palacuran, sakapeung aya dina daérah anu dikenal salaku "zona toléransi." Kabupatén ieu ngamungkinkeun pikeun ngégalisasi palacuran sareng, ku cara ieu, nawiskeun kolaborasi sareng pusat médis dina masalah tés sareng analisa salaku cara pikeun langkung ngontrol séktor sareng panyebaran panyakit séks. Dina waktos anu sasarengan, éta ogé ngabantosan henteu ngimbangan pusat kota sareng ngajantenkeun palacuran murangkalih dikawasa.

Bagéan kontroversial ngeunaan rencana kota di kota anu namina Distrik Lampu Beureum mimiti dianggo di Amérika Serikat dina akhir abad ka-XNUMX dina referensi lampu beureum anu digantungkeun di kamar bordil sareng perusahaan anu aya hubunganana salaku bentuk idéntifikasi pikeun jalma-jalma resep. Masalahna cicing dina seueur kapentingan komérsial sanés anu ditumpukeun di ieu jenis tempat, sakapeung ogé dipasang sacara caket-caket di daérah padumukan atanapi mekarkeun ékspansi kalayan teu aya batasan khusus.

Nanging, ieu sanés kasus di Distrik Cahaya Beureum di Amsterdam, kabupatén anu sanaos kondisinya parantos lami janten salah sahiji tempat wisata anu paling sering dikunjungi di ibukota Belanda.

Wengi murag di Distrik Lampu Beureum Amsterdam

Distrik Lampu Beureum Amsterdam (katelah Rosse buurt dina basa Walanda) disebarkeun di tilu kabupaten anu béda: De Wallen, anu paling kawéntar, Singelgebied sareng Ruysdaelkade, daérah anu konséntrasi di jantung kota, di gigireun kanal Oudezijds Voorburgwal sareng Oudezijds Achterburgwal sareng tanggul anu diwangun dina waktos éta pikeun ngahindarkeun pasang surut basisir caket dieu. Di gigireunna, baheula aya lingkungan pamayang leutik anu palacuran bakal ngadeukeutan nganggo lantera beureum anu ngumumkeun jasa aranjeunna.

Sanaos "facelift" ayeuna na legalisasi bordil di 2000, Distrik Lampu Merah mangrupikeun hasil tina ékspérimén sosiologis sareng kota anu béda salami dua puluh taun ka pengker: dina 90an, upaya dilakukeun pikeun ngenalkeun palacuran lalaki, sanaos henteu ngagaduhan hasil anu diarepkeun, pas sareng gelombang kajahatan rahasia yén di 2008 ngarah ka walikota kota, Job Cohen, pikeun ngaluncurkeun proyék 1012, ngirangan tina 450 janten ampir 300 pendirian di daérah éta, seueur diantarana rahasia sareng haram. Dina waktos anu sami, diputuskeun pikeun masihan sababaraha rohangan dina suasana anu langkung bohemian dina bentuk seniman sareng pelukis anu ningalikeun karya-karyana dina paméran, sedengkeun légalitas bisnis terus diterapkeun di nagara anu zona kasabaran ieu tiasa dianggo dina gandeng.samping ku Kaséhatan dina raraga ngatur kagiatan bari nyumponan paménta anu jelas.

Distrik Lampu Merah hurung dina warna beureum nalika magrib sareng dina jandéla na anjeun tiasa ningali awéwé anu sugul anu ngagelarkeun turis sareng janten langkung seueur alesan hiburan tibatan jasa nyalira, sanaos aranjeunna ogé nawiskeun éta, jelas. Panempatan tina warung kopi, réstoran sareng toko anu nyampur sareng tempat-tempat ieu tina bajingan karismatik sapanjang tilu distrik, janten Warmoestraat jalan anu paling dikenal sadayana kalayan pendirian klasik anu teu aya tungtungna ngagabung sareng anu sanésna langkung kontroversial anu, sakumaha aturanana, PSK teu tiasa dipoto.

Distrik Lampu Beureum Amsterdam: sisi palacuran anu sanés

Karakter ikonik anu dicandak Distrik Lampu Beureum di Amsterdam dina taun-taun ayeuna parantos nyababkeun seueur tempat wisata anu sanés diideuan ku bordil sareng kagiatanana.

Conto anu kawéntar nyaéta musium Rahasia Lampu Beureum, dimana karya internal sadaya bordel ieu ditampilkeun dina bentuk gambar, sareng paméran. Kanggo pangpangna travelerséta Musium Érotis nawarkeun conto hirup tina kasundaan atanapi acara, sami sareng program anu ditawarkeun ku museum kelamin perenahna rada langkung kalér-kulon kalér daérah ieu.

nu warung kopi Aranjeunna ogé nampilkeun poténsial lengkepna di Distrik Lampu Merah pikeun kasenangan wisatawan dina milarian kasenangan anu sanés, kalayan conto sapertos Baba atanapi Green House, dua anu paling kawéntar di sakumna kota Amsterdam sanaos peraturan lokal anu panasaran henteu tiasa ngonsumsi bako atanapi bir.

Upami anjeun angkat ka Amsterdam anjeun henteu ngan ukur tiasa menikmati rute ngalangkungan sababaraha tempat anu paling penting di kota kosmopolitan ieu, tapi ogé milih istirahat anu sordid sareng santai di Distrik Cahaya Beureum anu parantos janten terkenal di dunya berkat na. kamampuan pikeun nyieun deui prasangka anu lami.

Naha anjeun kantos nganjang ka Distrik Lampu Merah di Amsterdam?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*