Budaya Yunani sareng pangaruh urang Fénisia

aksara

Dina 1300 SM anu Urang Fénisia aranjeunna nawiskeun abjad ka manusa. Saeutik sesa hal-hal tina jalma Fénisia sareng peradabanna, pikeun waktos éta aranjeunna dianggap navigator saderhana sareng padesaan, komo pangorbanan latihan kejem.

Saleresna, Urang Fénisia éta mangrupikeun panyungsi anu pangsaéna ti jaman baheula numutkeun babad. Aranjeunna henteu ngan ukur ngagaduhan rasa dagang, komunikasi, tapi ogé kreativitas sareng kapinteran anu luar biasa. Béntang teu ngagaduhan rahasia pikeun aranjeunna, éta ayana di laut berkat béntang anu janten panungtun.

Nu murag tina mundo mycenaean ngantep urang Fénisia ngadominasi laut. Dina awalna, daérah Fénicia diwatesan ku Libanon, éta lahan anu leuweung sareng subur, sareng aranjeunna kedah milarian di laut sareng di basisir pikeun sumber anu teu ditawarkeun ku wilayah ieu, maka aranjeunna ngalegaan lahanna ngalangkungan daérah-daérah Siria, Israél sareng Paléstina.

Aranjeunna ngadamel penaklukan seueur daérah kalayan basisir di Tengah wetan, Malta, Sardinia, Sisilia. Aranjeunna ngadegkeun kota anu cemerlang. Aranjeunna kedah nganggo seueur licik pikeun nyanghareupan cakrawala anyar, sareng aranjeunna ningkat pisan parahu na kusabab tar, aranjeunna ogé ngawangun bénténg pikeun ngajaga lalaki sareng awéwé. barang-barang.

En amphoras anu buleud mawa katuangan sapertos minyak, gandum, gandum, lawon ungu, perunggu megah, parfum, batu mulia, sareng sajabina.

Hayu urang nyarios yén réngsé phoénician asalna tina Yunani Phoenix anu hartosna ungu. Ku cara kieu budaya sorangan leres dikembangkeun, dipangaruhan di luhur sadayana ku elemen oriental urang Mesir.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*