The Acropolis

Acropolis di Athena

La Acropolis di Athena Éta mangrupikeun ikon hébat ibukota Yunani sareng simbol kamulyaan sareng kakuatan peradaban kuno Yunani. Teu aya wisata anu nembus tujuan ieu tanpa ngadatangan tempat ieu.

Nyatana, seueur kota-kota Yunani anu sanésna ngagaduhan akropolis nyalira, kecap anu dianggo pikeun nunjuk bagian luhur polis. Khususna, Athena naék 156 méter dpl sareng ngan tiasa diaksés di salah sahiji sisi na, dimana sésa-sésa sésa-sésa masih katingali. benteng siklon bobogohan ti jaman mycenaean.

Kaagungan Acropolis Athena dimimitian kira-kira abad ka-XNUMX SM, nalika beuki makmur Atenas ngamimitian pangwangunan candi anu didékasikeun pikeun Athena sareng déwa sanés dina "batu suci" ieu.

El Parthenonéta Erechtheum sareng kaajaiban-kaajaiban anu séjén dina jaman klasik ancur ku Pérsia dina 480 SM Saatos kameunangan Yunani di Perang Médis gedong-gedong diwangun deui sareng kandangna dipager.

Salaku tambahan, ngadu ageung digali di jero pikeun ngubur arca déwa (dianggap suci) anu téréh musnah. Kiwari seueur patung ieu tiasa dipikareueus di Museum Acropolis, kunjungan anu disarankeun pikeun anu resep ka arkéologi.

Propylaea, gerbang Acropolis

Saatos naék gunung, para tamu lebet kana kandang ngalangkungan lamping kulon, nyebrang Propylaea, gerbang Acropolis. Struktur ieu didirikeun taun 437 SM ngagunakeun marmer ti tambang Pentelic, di luar kota. Éta diwangun ku dua massa persegi panjang ageung anu dipiguraan lawangna ka kandang.

Kaliwat Propylaea, tangga batu nuju ka Kuil Athena Victoria, anu masih ngajaga kolom Ionik sareng bagian tina strukturna. Di jaman kuno éta dijaga dijaga patung déwi jangjang Athena, pelindung kota, anu jangjangna parantos dipotong sacara simbolis sahingga bakal tetep ngajaga urang Aténia.

Ogé di dieu éta Kuil Artemis Brauronia, anu ayeuna ngan ukur aya sababaraha jejak.

Sanaos dinten ieu nawiskeun aspek taranjang, dina jaman na ogé aya hiji leuweung suci meuntas ku anu disebat Via Sacra.

The Parthenon

Parthenon of Athena

Pamandangan wengi umum di Acropolis kalayan siluét anu bercahya tina Parthenon.

Permata hébat Acropolis nyaéta kuil khusus pikeun déwi Athena Parthenos (Parawan Athena), langkung dikenal salaku "Parthenon".

Éta diwangun dina gaya doric sareng nuturkeun anu kanon tina babandingan klasik: dalapan kolom dina sisi sempit ku 17 lébarna; Unggal kolom jangkungna 10,43 méter, nyaéta 5,5 kali diaméter dasarna. Unsur hiasan éksternal tina kagorengan tiasa dikagumkeun ayeuna di Musium Inggris London. Dina metopina, aranjeunna diwakilan diantarana Pamandangan Perang Trojan sareng prosesi tina Panaténaik.

Di jero Parthenon anjeun masih tiasa ningali alas tempat patung legendaris Athena didirikan, jangkungna sapuluh meter, dipahat ku Phidias dina emas sareng gading.

The Erechtheum

Erechtheum caryatids

Karyatids anu kawéntar ti Erechtheion, di Acropolis of Athens.

Éta mangrupikeun gedong anu paling asli di Acropolis. Éta diwangun dina taneuh anu henteu rata, éta henteu asimétri sareng dina salah sahiji sisina ngagentos kolom Palasik ku kolom anu kawéntar caryatids. Patung bikang ieu dingaranan budak awéwé Spartan direbut salaku budak ku urang Athena nalika Perang Peloponnesian.

Tradisi Aténis klasik maréntahkeun yén di jero Erechtheum sok cicing oray hirup, anu ngawakilan sumanget pahlawan Erechtheus. Upami oray ieu maot, éta kedah langsung diganti ku anu sanés.

Di jaman Byzantine candi ieu dirobih janten garéja; engké, dina kakawasaan Utsmaniyah, janten heula masjid teras janten harem tina Pasha.

Téater Dionysus

atére Yunani Yunani

Téater Dionysus

Kuil ieu, diwangun dina batu dina 340 SM, mangrupikeun conto anu luar biasa tina klasik téater Yunani. nu Téater DionysusDingaranan pikeun ngahargaan kultus dewa anggur, tempatna aya di tungtung kidul-wétan Acropolis sareng dina waktos éta ngagaduhan kapasitas pikeun nampi 17.000 penonton.

Gigireunna aya sésa-sésa struktur anu sanés katelah Odeon of Pericles, didaptarkeun pikeun hosting acara musik.

Struktur sanésna tina Acropolis of Athena

Seueur tina gedong-gedong anu nangtung di Acropolis nalika jaman emas na, ampir teu katingali aya sésa-sésa ayeuna. Nanging, di Museum Acropolis anjeun tiasa ningali réproduksi satia sareng penjelasan ngeunaan hartosna sareng fungsina. Ieu anu paling penting:

  • El Réforion, gedong anu aya di kalér Acropolis tempat awéwé ngora anu ngurus, diantarana waé, miara patung Athena anu cicing.
  • El Eleusinion, candi diwangun ku urutan Pericles pikeun nyembah misteri Eleusis.
  • El Asclepeion, Bait suci disucikeun pikeun déwa pangobatan anu gering sareng pandita didatangan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Luciana cenahna

    Naon anu didahar pahlawan di Athena? Naon anu dilakukeun ku para pahlawan nalika ngan saukur fana? Baju naon anu di modél? HERCULES IS A CERITA FANTATIOUS

  2.   Giampaolo Bliaxas cenahna

    Di athena aranjeunna tuang gyros tuangeun anu saé pisan anu kuring nyarankeun tina pangalaman ogé tuangeun anu saé sapertos tusuk daging kalamaki

  3.   luis cenahna

    jarami naon anu akropolis
    na !! …… puxa émut ka kuring satria zodiak