Sistem politik Yunani

dewan perwakilan rakyat

Républik Hellenik boga lega legana 132.000 kilométer pasagi. Laut pisan ayana di Yunani sareng basisir ngalegaan langkung ti 15.000 km. Tilu perempat daérah Yunani katutup ku gunung. Nagara ieu ngagaduhan dua rébu pulau anu 154 dicicingan. Seueur kapuloan sumebar di Laut Aegean, Laut Ionia sareng Tengah.

Dina sistem pulitik tina YunaniKanggo kapilih janten Présidén Républik, calon kedah kéngingkeun sahenteuna 180 sora tina 300 timbalan Parlemén Yunani. The dewan perwakilan rakyat Yunani Éta diwangun ku 300 timbalan anu kapilih salami 4 taun ku urang Yunani ku hak pilih universal langsung. Pikeun partai anu ngatur, éta kedah meunang langkung ti 150 korsi di Parlemén.

Tanpa aya pihak anu ngahontal aranjeunna, éta pesta anu parantos kéngingkeun jumlah sora anu pangluhurna gaduh tilu dinten kanggo ngadeukeutan pésta anu sanés sareng ngahontal 150 korsi éta. Upami aranjeunna henteu kéngingkeunana dina waktos anu parantos ditangtoskeun, éta pihak kadua anu dipilih upami aranjeunna kéngingkeun korsi perlu.

El Primer menteri anjeunna kapilih salaku kapala partai politik anu bakal meunang mayoritas korsi di Parlemén.

nu pamilu aranjeunna sohor unggal 4 taun. Kanggo milih, unggal warga Yunani anu umurna langkung ti 18 taun dugi ka 1 Januari taun ayeuna. Salaku conto, upami pamilihan umum dilakukeun dina 7 Maret 2004, jalma anu parantos kéngingkeun mayoritas dugi ka 1 Januari 2004 tiasa milih. Unggal warga anu ngagaduhan hak pilih ngagaduhan kartu pamilih, sora wajib, sareng warga nagara anu henteu ngalaksanakeun tugasna tiasa dihukum.

La perjalanan pamilihan umum Éta lumangsung ti subuh dugi ka magrib, sareng sadayana milih di tempatna di tempat anu ditetepkeun, sakola, Balé Kota, sareng sajabina.

Sora nominatif, tapi ogé anonim. Dina unggal daptar parpol sadaya calon dicutat sareng pamilih tiasa nunjukkeun jalma anu anjeunna pikahoyong milih atanapi ngan saukur lebetkeun daptar dina amplop sora.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*