Prédator paling bahaya di Australia

Lancah Wéb Spider

Waktos ieu urang bakal patepung di Prédator paling bahaya di Australia. Hayu urang mimitian ku nyebut Atrax robustus anu katelah ogé lancah wéb corong. Hiji kacamatan tina lancah anu beracun ieu tiasa maéhan manusa sakedik dua jam. Racun na nyababkeun ditewak jantung atanapi edema paru. Éta lancah anu ampir setan kalayan penampilan hideung semu buluan. Aranjeunna agrésip, utamina ka lalaki dina usum panas milari jodo. Lancah jinis ieu antara ukuran 1 sareng 5 séntiméter. Éta hirup di burit dina taneuh, dina batang tangkal atanapi pakis. Aranjeunna tanggel waler pikeun 13 tina 27 maotna di Australia tina gigitan lancah dina 100 taun ka pengker. Jinis lancah ieu hirup di daérah tropis sareng subtropis bangsa sareng di leuweung kayu putih garing.

Urang ogé kedah nyebatkeun gurita disada biru atanapi hapalochlaena, anu nyeureud nyeri sareng racun sabab ngandung tetrosotoxin, racun anu nyababkeun pangaruh lumpuh salami 10 menit. Gejala kaasup kalemahan, lieur di sakuriling raray, seueul, sareng utah. Maot tiasa lumangsung sakitar 30 menit. Gurita berdering biru biasana jalan nyalira sareng sigana henteu bahaya, nanging anjeun henteu wani némpél. Gurita ieu leutik, ukuranna kirang ti 12 séntiméter sareng hirup dina karang sareng batu.

La irukandji Mangrupikeun ubur-ubur alit, beracun, anu hirup di cai tropis. Éta dianggap ubur-ubur paling bahaya. Bite na cukup nyeri tapi nyababkeun karuksakan jaringan, nyeri beuteung sareng anggota awak, seueul, utah, kesang, sareng agitasi. Éta tiasa maéhan gancang dina sababaraha menit. Ubur-ubur panjangna antara 1 sareng 2 séntiméter sareng dugi ka 60 tentakel.

Inpormasi lengkep: Naon sato anu paling parah di Australia?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*