Naon perusahaan Australi panggedéna?

Naon perusahaan Australi panggedéna? Patarosan ieu jarang di luar bunderan ékonomi khusus. Ieu dipangaruhan ku kanyataan yén nagara sagara sigana jauh pisan ka urang sareng urang terang sakedik perkawis éta.

Nanging, anjeun kedah terang yén Australia ngagaduhan nyéwa per kapita langkung luhur dibanding Jérman, Inggris sareng Perancis. Salaku tambahan, éta urutan kadua, saatos Norwégiadina éta Indéks pangwangunan manusa sareng tempat kagenep dina éta kualitas hirup disiapkeun ku majalah 'Ahli Ekonom'. Pikeun sadayana ieu, terang mana anu perusahaan Australia pangpentingna penting dina dunya globalisasi ayeuna.

Naon perusahaan Australi panggedéna? Ti mimiti pertambangan dugi ka perbankan dugi ka kasehatan

Perusahaan Australi panggedéna nyebarkeun séktor anu béda-béda dina ékonomi, tapi aranjeunna sadayana ngabagi kakuatan anu hébat dina masing-masing bidang aksi. Kami badé nunjukkeun anjeun sababaraha perusahaan ieu.

BHP Milyar

éta salah sahiji perusahaan tambang panggedéna di dunya. Dilahirkeun di 2001 ti ngagabung Inggris milyar sareng australia Pamilik Bukit Patah. Kantor pusatna aya di Melbourne, tapi ngagaduhan rombongan di dua puluh lima nagara, di mana éta ngaluarkeun mineral sapertos beusi, intan, nikel komo bauxite.

Taun kamari anjeunna nyatakeun penghasilan anu sakitar 46 miliar dollar, kalayan kauntungan sakitar sakedik kirang tina satengah, sakitar 20 milyar dolar.

Bank Nasional Komanwel

Cabang Bank Commonwealth Australia

Pasamakmuran Bank Australia

Sakumaha anjeun tiasa tingali tina nami na, éta bank anu ngoperasikeun, henteu ngan ukur di nagara sagara, tapi ogé di sadayana anu sanés di daérah éta, ogé di Asia komo di AS y Britania.

Dina persaingan tangguh sareng bank utama sanés di nagara éta, éta Nasional Australia, Pasamakmuran langkung ageung tibatan éta ku dimodalan. Taun ka tukang éta nyatakeun panghasilan anu sakitar 30 milyar dolar Australia, nyaéta, sakitar 45 milyar euro.

Grup Rio Tinto

Kami balik kana kagiatan panambangan pikeun nyaritakeun ngeunaan perusahaan ieu anu ogé mangrupikeun perusahaan Australi panggedena. Kantor pusatna masih di London, tapi éta lahir tina ngagabung Inggris Rio Tinto-Séng Corporation, sareng ranjau di Spanyol, sareng Australia Conzinc Rio Tinto.

Es perusahaan tambang batubara panggedéna sareng sababaraha taun ka pengker éta nyobaan dibeli ku BHP Miliar, anu ku kami kakawartoskeun ka anjeun. Nanging, operasi henteu réngsé. Dina taun 2020, Río Tinto Group ngalaporkeun pendapatan ampir US $ 45 milyar.

Grup Woolworths

Éta nempatan salah sahiji tempat munggaran dina klasifikasi perusahaan tina biotéhnologi. Diantara daérah produksi na nyaéta vaksin, janten topikal ayeuna, tapi ogé produk anu diturunkeun tina plasma sareng régenerasi sél anu sanés. Éta didamel taun 1916 ku pamaréntah Australia nyalira, tapi éta diswastaan ​​dina 1994.

Éta padamelan 25 jalma sareng taun kamari ngagaduhan pendapatan ampir 10 milyar dolar diantarana ampir dua rébu mangrupikeun kauntungan. Ngeunaan kapitalisasi pasar na, éta ngagaduhan nilai 145 milyar dolar.

Kantor Westpac

Kantor Perbankan Westpac

Westpac Perbankan Corporation

Deui bank nembongan dina daptar ieu anu ngaréspon mana anu perusahaan Australia pangageungna. Didirikeun taun 1817, Pasipik kulon (hartosna Westpac) didaptarkeun pikeun perbankan tradisional sareng komérsial sareng bisnis, manajemén kabeungharan sareng perbankan institusional.

Éta ogé ngagaduhan dahan di NZ. Patalina sareng nilai pasar anu dimodalan na, ampir $ 90 milyar. Panghasilan kotor anjeun dina 2020 éta ampir 22 milyar sareng kauntunganana sakitar opat milyar dolar Australia. Sedengkeun pikeun padamelna, sakitar 40 rebu.

Macquarie Gruop

Aktivitas perusahaan ieu ogé aya hubunganana sareng perbankan, sanaos dina hal éta sareng Investasi. Éta ngagaduhan ayana di 25 nagara sareng ngagaduhan langkung ti 14 rébu karyawan. Ieu manajer aset infrastruktur panggedéna di planét, sabab ngatur sakitar 495 milyar dolar dina jinis aset ieu.

Kapitalisasi pasar na ampir 53 milyar sareng, dina 2020, dinyatakeun sakitar tilu milyar dolar laba. Kuat pisan perusahaan ieu anu média Australia ngajantenkeunana "Pabrik Milyuner."

Westfarmers, pangecér diantara perusahaan Australia panggedéna

Upami perusahaan samemehna didedikasikan pikeun masalah pertambangan, perbankan sareng kaséhatan, ieu bakal dilakukeun ku toko eceran. Khususna, éta ngical produk kimia sareng industri, pupuk sareng, kusabab éta ngasilkeun grup Coles, ogé kadaharan.

Pasar swalayan Coles Group

Pasar swalayan Coles Group, cabangna Westfarmers

Didirikeun taun 1914 salaku koperasi patani, ayeuna damel langkung ti 2020 jalma. Dina XNUMX éta gaduh pendapatan kotor tina ampir 31 milyar dolar, kalayan sakitar kauntungan sakitar dua.

Telstra Corporation Terbatas

Salah sahiji perusahaan Australia anu panggedéna moal teu aya tina daptar ieu perusahaan anu didaptarkeun telekomunikasi. Khususna, éta ngajual telepon sélulér tetep sareng mobile, Internét sareng mayar jasa tipi. Mangrupikeun hal anu paling penting pikeun anu beroperasi di nagara sagara, kalayan kapitalisasi pasar ampir 45 milyar dolar.

Dina 2019 éta ngagaduhan sakitar 26 pagawé sareng penghasilan taunan kotor na aranjeunna sakitar 30 milyar dolar pikeun kauntungan net ampir opat.

Grup Transurban

Australia mangrupikeun nagara ageung, kalayan langkung ti tujuh juta kilométer pasagi. Kituna, éta moal kaget anjeun yén perusahaan didaptarkeun pangwangunan sareng operasi jalan raya Éta diantara anu panggedéna di nagara éta.

Salaku tambahan, Transurban ogé ngoperasikeun di Kanada y AS. Kapitalisasi pasar na sakitar 43 milyar dolar sareng didamel taun 1996. Ayeuna, sakitar 1500 karyawan sareng penghasilan kotor anu aranjeunna sakitar 3 milyar dolar kalayan laba bersih sakitar rébu.

Toko Telstra

Toko Telstra Telepon

Amcor Limited, bungkusan pikeun nyiptakeun salah sahiji perusahaan Australia anu panggedéna

Perusahaan ieu ogé didédikasikeun pikeun ngangkut, sanaos dina sektor na bungkus. Éta aya di opat puluh nagara, kalebet España, sareng éta ngagaduhan nilai pasar ampir $ 27 milyar. Éta ngagaduhan sakitar 35 pagawé sareng penghasilan kotor tina ampir 10 milyar dolar, sedengkeun laba bersihna sakitar 1500 juta.

Kasimpulanana, upami anjeun panasaran anu mangrupikeun perusahaan Australia anu pangbadagnaAnjeun parantos ningali yén éta milik, dasarna, kana séktor sapertos pertambangan, perbankan sareng transportasi. Nanging, perusahaan ageung sanés, sapertos CLS Terbatas, kalibet dina pembuatan produk sanitasi atanapi, siga Goodman Grup, kana dunya bisnis perumahan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*