Inuman Australia

Unggal taun rébuan wisatawan ngadatangan Australia pikeun mendakan buana sareng nikmati cara hirup Australia. Sareng ieu ogé kalebet nyobian anu khas pangan sareng inuman Australia.

Sareng di nagara kanguru aya seueur rupa-rupa sumanget sulingan, ogé mérek penting tina bir kawéntar sakumna dunya. Salian ti sadayana ieu, Australia Kulon Kidul ogé mangrupakeun tanah anggur, hatur nuhun kana iklim Mediterania anu ramah anu ngamungkinkeun penanaman kebon anggur.

Anggur Australia

Dugi ka ayeuna anggur ieu dianggap aheng atanapi kirang dikenal. Kiwari anu resep anggur terang yén Australia ngahasilkeun anggur unggulan anu diékspor di sakumna dunya. Kedah ditetepkeun yén teu aya anggur pribumi di Australia. Ieu dibawa ku basa Inggris salami abad ka-XNUMX, nalika vitikultur dimimitian di nagara éta.

Salaku panasaran, kedah diémutan yén henteu sapertos nagara Anglo-Sachon sanés, Australia langkung seueur nyéépkeun anggur tibatan bir.

Nu gedé daérah anggur nagara anu perenahna di nagara bagian Amérika Serikat Wales kidul anyar y Victoria, utamina teh Lebak Yarra. Anggur anu saé ogé dihasilkeun dina pulau tasmania kitu ogé dina Daérah Adelaide di Australia Kidul, dimana éta Lebak Barosa, Claire sareng Coonawara.

sumping ti australia

Anggur Australia, beuki ngaapresiasi di sakumna dunya

Numutkeun ka para ahli, anggur anu pangsaéna di nagara éta nyaéta tipe Riesling bodas, utamina anu ti daérah Murrummbidgee, caket Sydney. Reds didamel tina ragam isinraz ogé diapresiasi pisan. Kudu disebatkeun yén importir dunya utama anggur Australia nyaéta Cina.

Pantes ngahaturanan sababaraha baris kana salah sahiji inuman Australia anu paling populér: éta goon, ogé katelah "anggur murah." Anggur khusus ieu dijual dina karton atanapi bahkan dina kantong. Gampang mendakanana di supermarket naon waé di nagara éta. Éta dianggap anggur méja kanggo diinum seger sareng tiasa dicampur sareng jus buah sareng inuman anu sanés. Tétéla, anjeun kedah janten Australia pikeun resep.

Inuman Australia: sumanget sareng anu sanésna

Upami anjeun resep anu langkung kuat, anjeun ogé bakal mendakan inuman sulingan Australia tina pamor anu diaku. Pikeun nyebut anu pangsaéna sareng pang populerna, urang bakal nyebut éta Archie Rose gin, anu paling kawéntar di nagara éta, kasohor ku lemah lembut sareng warna na anu ciri khas pink, sanaos aya ragam anu sanés. Gin anu sanésna seueur dikonsumsi nyaéta Lilly pilly, didamel di daérah Queensland.

Vodka ogé seueur dikonsumsi sareng didamel di Australia. Merekna Hippocampus bangga nyulingkeun minuman keras ieu tina gandum organik, tapi anu paling dikenal di panjuru nagara pasti diragukeun 666 vodka, didamel ku cai herang anu jelas tina Cape Grim. Merekna ngahasilkeun variétas sakumaha panasaran sakumaha anu raos kopi atanapi rasa mantega.

Archie Rose gin

Archie Rose plus tonic: gin Australia anu kuat sareng obat kuat

Upami urang nyarioskeun inuman Australia, urang ogé kedah ngarujuk kana Rum bundaberg, katelah sacara lisan salaku "Bundy." Pabrik rum ayana di kota anu sami namina, di Queensland. Aya ogé (kedahna nyarios) seueur inuman nyegerkeun sanés alkohol anu dihasilkeun di dinya.

Katerangan salajengna tina tawaran minuman beralkohol Australia anu eclectic nyaéta Brandy Tamborine Gunung, Anu ninggali rasa aprikot panasaran dina lalangit.

Bir Australia

Bahkan anu nginum bir anu henteu biasa terang yén mérek Australia anu klasik nyaéta Foster urang Lager. Nanging, kawéntarna langkung ageung di luar Australia tibatan di nagara sorangan.

Upami urang langsung naros ka anu nginum Australia, kamungkinan pisan aranjeunna bakal nyaritakeun yén bir anu pangsaéna di nagara na nyaéta  Teuing teuing, khususna di New South Wales. Nanging, raos sareng opini benten dina masing-masing daérah anu béda sareng nagara bagian nagara.

cerveza

Di Australia aya seueur jinis sareng mérek bir

Contona: Pait Victoria (katelah VB) mangrupikeun bir Victoria sareng ayeuna anu paling dikonsumsi di sakumna nagara. Bir anu namina anéh XXXX, nyaéta anu langkung dipikaresep di Queensland. Sanaos namina, lumayan lemes sareng didamel di Brisbane langkung ti saabad. Di sisi anu sanésna, Cascade mangrupikeun mérek favorit pub di Pulo Tasmania.

Urang angkat dugi ka tungtungna bir jahé. Mustahil ngumbara ka Australia tanpa nyobian pint. Éta didamel ku ngagiling jahé garing, anu dipelak sacara lokal di seueur penjuru nagara. Saatosna, jahé ieu dicampur sareng tebu sareng cai. Sadayana kaayaan suhu luhur dugi rempah jahé dileupaskeun, anu teras difermentasi kalayan jinis ragi khusus. Sakali difermentasi, bir ngalangkungan saringan artisanal, ngan ukur nyésakeun partikel jahé leutik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*