Tugu pangpentingna di dunya

Tembok Besar Cina - Tugu Pangpentingna sadunya

Seueur nagara ngagaduhan tugu atanapi warisan anu ngagambarkeun ka dunya. Hal anu sami anu nyababkeun rébuan pengunjung pikeun ngaoptimalkeun tempat anu teras-terasan ngarepkeun pangharepan. Antawis tugu pangpentingna di dunya Nuansa sareng carita ti lima buana nyelip anu ngajantenkeun aranjeunna rujukan sampurna pikeun ngamimitian perjalanan anu parantos kami tunda sababaraha taun.

Big Ben (Inggris)

Wengi ageung ben

El Istana Westminster Éta didamel di sisi bank Walungan Thames dina abad ka-XNUMX babarengan jeung anu Parlament sareng éksténsina anu paling terkenal: menara jangkung 96 méter anu namina, Big Ben, bakal ngarujuk kana jam terkenal anu moncorong tibatan bel anu seueur panginten. Dianggap ikon nagara Keep kalem. . . Bén gedé milikna jam opat sisi panggedena sadunya sareng referensi na kana jaman Victoria anu mulya teras membangkitkan yén Inggris tina beus beureum sareng soré téh.

Menara Eiffel (Perancis)

Menara Eiffel di Paris

Nalika arsiték Gustave Eiffel réngsé menara tangtu di jantung Paris dina acara Pameran Universal taun 1889Seueur anu nyebatkeun tumpukan beusi tanpa kapribadian mangrupikeun "penyimpangan". Nanging, waktos réngsé masihan alesan ka Eiffel, anu ngatur nyalametkeun ciptaanana tina karusakan ku nyiptakeun deui salaku stasiun radio dugi, tungtungna, Menara Eiffel janten ikon pangageungna Kota Cinta.

Alhambra (Spanyol)

Alhambra ti Granada

Dianggap salami sababaraha taun salaku tempat anu paling sering di Spanyol, Alhambra di Granada mangrupikeun cerminan anu sampurna tina pangaruh Andalusia anu nguasaan kidul semenanjung ampir 10 rebu taun. Ditugaskeun pikeun pangwangunan dina abad ka-XNUMX ku Khalifah Al-Ahmar, «La Roja», dina rujukan warna rambut tina pangadegna, mangrupikeun sét benteng, bénténg sareng istana di sakitar Madinah anu teras-terasan ngahuleng legenda lami ti luhur Cerro de la Sabika.

Colosseum (Roma)

Roma Coliseum

Dina 80 Masehi patung anu disebut Colossus of Nero Éta dijantenkeun dadasar pikeun ngawangun salah sahiji skénario terkenal anu kasohor ku Karajaan Roma dina merangan antara macan sareng gladiator. Ampir 500 taun, Colosseum di Roma janten simbol anu paling mewah pikeun hiji kaisar anu ngalirkeun kamulyaan anu langkung saé, ninggali naon salah sahiji Tujuh Kaajaiban Anyar di Dunya Moderno sareng anu napas, dinten ayeuna henteu pernah, di tengah Kota Abadi.

Piramida Giza (Mesir)

Piramida Giza sareng Sphinx

Hiji-hijina tina Tujuh Kaajaiban Dunya Kuno anu masih hirup ukuran na 146 méter sareng tempatna sababaraha kilométer ti kota Kairo. Kalebet kana kompléks anu Giza Necropolis dimana anu kawéntar ogé moncorong Sphinx, Piramida Ageung tina Giza teras janten simbol anu paling hébat tina budaya Mesir anu ngajantenkeun konstruksina kerucut janten motif téori millenary diantara mumia, hantu sareng bacaan astronomi.

Taj Mahal (India)

Taj Mahal di India

Mumtaz Mahah, istrina Pangeran Shah Jahan, pupus dina 1632 saatos ngalahirkeun putra opat belas aranjeunna.. Karugian anu diusahakeun ku salakina ku cara ngadirikeun mausoleum paling éndah dina nyanghareupan Bumi. Saatos langkung ti dua puluh taun di mana ratusan pengrajin, gajah sareng arsiték ngerjakeun impian raja, Taj Mahal akhirna diresmikeun di kota Agra hasilna gambar anu paling idilisis tina India anu aheng sareng monumental: gambar tina kubah impian, ukiran dina batu mulia atanapi surup paling éndah. Pasti salah sahiji tugu pangpentingna di dunya.

Tembok Besar Cina)

Tembok Besar Cina

Dina awal abad ka-XNUMX SM, anu tetep serangan ku suku nomaden Mongolia nyababkeun Kakaisaran Cina anu mewah ngawangun benteng anu kahoyong pikeun paningkatan ngarahkeun anjeunna ngahontal Panjangna 21.200 kilométer antara gurun Gobi dugi ka wates sareng Koréa. Mangabad-abad ka hareup, Tembok Ageung teras-terasan janten ikon hébat Cina, sareng sababaraha bagian tiasa dipanggihan Beijing sareng Juyong Pass na anu kawéntar.

Fushimi Inari-taisha (Jepang)

Fushimi Inari-taisha di Kyoto

Upami anjeun kantos ningal pilem Memoirs of a Geisha, pastina anjeun bakal émut adegan anu protagonis ngora na lumpat ngaliwatan gerbang jeruk anu ngawangun salah sahiji candi anu paling terkenal di Jepang, kamungkinan paling. Diwangun dina 711 pikeun ngahargaan sumanget Inari, déwa padi sareng kasuburan, kuil ieu sareng langkung ti 32.000 batang Tempatna di lingkungan Fushimi-ku, di kota aheng Kyoto, ngondang anu datang lumpat dugi ka janten jeruk.

Patung Liberty (Amérika Serikat)

Patung Liberty di New York

Dina 1886, dina kasempetan abad ka mimiti Deklarasi Kamerdekaan Amérika Serikat, pamaréntah Perancis mutuskeun ngirim ka babaturanana di sisi sanés Atlantik patung anu bakal disimpen kiduleun Pulo Manhattan New York. Sami-sami anu bakal salamina ngarobih kahirupan sareng impian rébuan imigran anu mangtaun-taun engké bakal sumping di "lahan kasempetan", ngabangkitkeun dina tugu ieu mangrupikeun puncak tina perjalanan anu panjang. Ikon, tanpa diragukeun.

Chichen Itza (Méksiko)

Chichen Itza di Méksiko

Di tengah leuweung geledegan tina samenanjung YucatanDi Karibia Méksiko, situs arkéologis terus membangkitkan ritual sareng upacara éta anu mayans, diantara masarakat pra-Hispanik sanés, dibina di tempat ieu salami sababaraha taun. Piramida kalindih ku matahari, bulan, angin sareng seueur pesen alam anu sanés anu diinterpretasi ku budaya sateuacanna waktos na.

Machu Picchu, Peru)

Machu Picchu, di Peru

Di Amérika Kidul aya seueur warisan, tapi sababaraha tiasa diukur ku kaagungan kota Inca anu kawéntar diangkat pikeun ngahargaan déwa Surya sakalian sateuacan abad ka-XNUMX. Disalametkeun tina hilap dina awal abad ka-XNUMX, Machu Picchu tempatna jangkungna 2430 méter di daérah Cusco, janten anu kawéntar Jalan satapak Inca anu pangpayunna pikeun susunan konstruksi pra-Columbian ieu anu gambarna antara gunung sareng awan mangrupikeun alesan perjalanan pikeun rébuan tukang ransel unggal taun.

Gedong Opera Sydney (Australia)

Opera Sydney

Nyarandé palabuhan Sydney meuntas ku jembatan anu kawéntar sareng pusatna kembang api unggal Hawa Taun Anyar, Gedong Opera Sydney tetep janten tugu paling perwakilan di nagara kangguru. Diresmikeun dina 1973 dina desain bentuk cangkang, gedong ieu ngahijikeun balet sareng acara téater anu béda, ngahirupkeun kahirupan budaya kota anu, dina sababaraha waktos atanapi anu sanés, sok tungtungna tunduk kana salah sahiji tempat wisata anu paling terkenal di dunya.

Mana sahiji tugu pangpentingna di dunya anu anjeun pikaresep?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*