Candak bobo dina danau pink, Lake Hillier

Gambar | Wallpapercave

Planet Bumi mangrupikeun tempat anu narik ati anu teu pernah lirén ngagumkeun urang. Naha anjeun terang yén di Australia aya danau anu perairan na pink caang? Éta Danau Hillier, kolam anu asalna misterius di Pulo Tengah, hiji pulo anu panggedéna di Nusantara Australia di La Recherche.

Ngakses tempat dimana Situ Hillier ayana henteu gampang. Henteu seueur jalma anu gaduh kasempetan pikeun ningali éta sacara pribadi sabab ku alesan panyalindungan lingkungan, paling anjeun ngan ukur tiasa hiber ngalangkungan pulau ningali situ dina kapal helikopter anu angkat unggal dinten ti bandara Esperance.

Upami kapayunna anjeun badé angkat ka Australia pikeun terang bentangna anu indah, alam sareng tempatna sakumaha unikna Lake HillierMaka kuring bakal nyaritakeun anjeun sacara rinci ngeunaan laguna pink anu éndah ieu.

Naon Danau Hillier?

Hillier Lake mangrupikeun danau pink bubblegum panjang 600 méter anu indah di Pulo Tengah, pulau panggedéna di nusantara La Recherche di Australia Kulon, di daérah leuweung anu hésé aksésna. Éta parantos kasohor di dunya ku warna cai na anu khas, anu ngajantenkeun tiasa instagrammable pisan. Pangalaman visual anu endah!

Gambar | Buka Study Australia

Saha anu mendakan Danau Hillier?

Kapendakan Danau Hillier di Australia didamel ku kartografer sareng navigator Inggris Mateus Flinders dina abad ka XVIII. Penjelajah anu janten kasohor janten anu pangpayunna ngurilingan pulau ageung Australia sareng anu pangarang literatur éksplorasi anu berharga, seuseueurna bakti ka Oséania. Benua anu interiorna aya sababaraha kontras alam anu paling ekstrim sareng éndah di dunya.

Kumaha Lake Hillier dipanggihan?

Dina dinten ékspédisi ka Pulo Tengah, Flinders mutuskeun naék ka puncak paling luhur sahingga anjeunna tiasa nyeken sakurilingna. Waktu éta anjeunna kagum kana gambar anu luar biasa anu nyampak dina panonna: danau pink anu gedé caang dikurilingan pasir sareng leuweung.

Penjelajah sanés anu sanés, kaptén John Thistle tina kapal ékspédisi, henteu ragu-ragu mendekat ka danau éta sorangan pikeun ningali naha anu ditingali na nyata atanapi épék optik. Nalika anjeunna sumping, anjeunna ngagaduhan kejutan anu hébat sareng henteu ragu-ragu nyandak sampel cai ti Lake Hillier pikeun nembongkeun ka sésa réncang anjeun. Éta tetep nyimpen warna pink bubblegum anu teu jelas na bahkan kaluar tina danau. Naon maksadna?

Gambar | Buka Study Australia

Naha cai di Lake Hillier nyaéta pink?

Mangrupikeun misteri hébat Danau Hillier éta Teu aya anu sanggup ngungkabkeun 100% nyaéta alesan kunaon cai na pink. Kaseueuran panaliti nganggap yén balong ngagaduhan warna éta kusabab baktéri anu aya dina kulit uyah. Batur nunjukkeun yén panyababna nyaéta campuran Halobactoria sareng Dunaliella salina. Dina hubungan ieu masih teu aya konsensus ilmiah ku sabab éta alesan tetep dijantenkeun enigma.

Kumaha carana didatangan Lake Hillier?

Dicarioskeun yén Danau Hillier tempatna di Pulo Tengah, hiji pulo anu panggedéna di Nusantara Australia di La Recherche. Kusabab aksés rumit pisan, Kunjungan ka danau ieu ngan ukur tiasa dilakukeun ku hiber ngalangkungan daérah nganggo helikopter ti bandara Esperance. Éta mangrupikeun kagiatan anu mahal, tapi ogé pangalaman.

Situ unik séjén di dunya

Gambar | Rauletemunoz pikeun Wikipedia

Danau sapertos Michigan, Titicaca, Tanganyika, Victoria atanapi Baikal mangrupikeun situ anu paling populér di dunya.

Nanging, di sadaya buana aya konsentrasi cai anu kirang dikenal anu ogé bersinar ku cahayana nyalira berkat kaanehan aslina, boh kusabab komposisi cai na, tindakan suhu luhur ka aranjeunna atanapi organisme anu nyicingan éta. Kukituna, Di sakuliling planét aya situ anu éndah kalayan warna-warni anu pantes dianjang.

Lake of the Clicos (Spanyol)

Di Spanyol ogé aya situ anu khas pisan sapertos Hillier tapi cai na henteu pink caang tapi héjo Empang. Éta dikenal salaku Danau Clicos sareng tempatna di basisir kulon kota Yaiza (Tenerife) dina taman alam Los Volcanes.

Anu ngajantenkeun laguna ieu unik nyaéta warna héjo cai na kusabab ayana sajumlah ageung tutuwuhan dina gantung. Danau Clicos dipisahkeun ti laut ku pantai keusik sareng nyambung ka dinya ku retakan bawah tanah. Éta mangrupikeun daérah anu dijagaan janten ngojay henteu kénging.

Danau Kelimutu (Indonesia)

Di Indonésia aya tempat anu katelah Pulo Flores dimana Gunung seuneuan Kelimutu, anu ngagaduhan tilu danau anu cai na robih warna: ti pirus janten beureum ngalangkungan biru tua sareng coklat. Luar biasa leres? Mangrupikeun fenomena anu pantes ditingali anu lumangsung kusabab gabungan gas sareng uap anu muncul tina pedalaman gunungapi sareng ngahasilkeun réaksi kimia anu béda nalika suhu luhur.

Sanaos gunungapi aktip, letusan Kelimutu terakhir nyaéta di 1968. Dina akhir abad ka-XNUMX, lingkunganana dinyatakeun salaku taman nasional di Indonésia.

Danau Moraine (Kanada)

Lokasina di Alberta's Banff National Park nyaéta Moraine Lake, laguna anu éndah asalna tina glasial anu cai biru na sengit asalna tina cair.

Lingkungan alam na leres-leres ngajentul sabab dikurilingan ku puncak gunung Rockies di Lebak Puluh Puncak. Kalayan kapercayaan ieu, ramé anu ngumbara ngariung ka Moraine Lake pikeun ningali pandangan. Cai na bersinar kalayan langkung intensitas siang, nalika cahya panonpoé pencét langsung kana situ disarankeun pikeun indit heula isuk-isuk pikeun ningali éta, nalika caina siga langkung transparan sareng ngagambarkeun bentang anu indah dimana didamelna.

Sajaba ti danau moraineDi Taman Nasional Banff anu sami aya situ Peyton sareng Louise, ogé éndah.

Danau Natron (Tanzania)

Tempatna di wates antara Tanzania sareng Kénya, Situ Natron Mangrupikeun danau cai asin anu kakurung di darat Great Rift Valley. Kusabab natrium karbonat sareng sanyawa mineral sanés anu ngalir kana danau ti gunung-gunung di sakurilingna, cai basa na gaduh pH anu luar biasa 10.5 kusabab natrium karbonat sareng sanyawa mineral sanés.

Éta cai kaustik sapertos kitu anu tiasa nyababkeun luka bakar serius kana panon sareng kulit sato anu ngadeukeutan, anu tiasa maot karacunan. Kukituna, Danau Natron Anjeunna parantos naék kalayan gelar anu paling parah di nagara éta.

Tapi ngeunaan penampilan luarna, laguna ieu ngagaduhan warna beureum atanapi pink anu unik, malahan bahkan jeruk di daérah anu langkung handap, kusabab mikroorganisme anu hirup dina kerak anu diciptakeun ku uyah basa. Endah!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*