Pamaén tenis Australia kawéntar

Pamaén tenis Australia anu kawéntar parantos ngahasilkeun nagara na kakuatan hébat dina olahraga raka. Tanpa maju deui, tim anu ngawakilan Australia parantos meunang dua puluh dalapan kali bergengsi Piala Davis, janten bangsa kadua di dunya anu nyepeng seueur gelar saatos Amérika Serikat.

Salaku tambahan, seueur pamaén ténis Australia anu kawéntar parantos ngahontal puncak tina peringkat Asosiasi Pamaén Tenis Profesional sareng aranjeunna parantos kéngingkeun turnamén utama di dunya salaku Wimbledon en Londres atawa AS Buka. Upami anjeun hoyong pendak sareng master raket ieu, kami ngajak anjeun teraskeun maca.

Pamaén tenis Australia paling kawéntar sepanjang waktos

Salaku urang nyarios, Australia parantos janten salah sahiji kakuatan hébat dina dunya ténis salami mangtaun-taun. Luhureun sadaya, éta hirup ngalangkungan jaman keemasan dina XNUMXan sareng XNUMXan. Tapi ogé sateuacan sareng saatosna aya juara Australia anu hébat. Hayu urang kenal aranjeunna.

Rod Laver, anu pangsaéna kantos

Lahir di Rockhampton, Queensland, tanggal 9 Agustus 1938, anjeunna dianggap pamaén ténis Australia anu paling saé dina sajarah. Nyatana, anjeunna ngan ukur saurang pamaén anu parantos kéngingkeun sadayana opat turnamén Grand Slam dina taun anu sami sareng dua kali: taun 1962 sareng 1969.

Sapanjang karirna, anjeunna meunang 184 turnamén sareng, sanaos anjeunna henteu kantos munggaran dina peringkat ATP, kumargi teu aya dugi ka 1973, anjeunna dianggap pamaén pangsaéna di dunya salami sababaraha taun. Di jalur éta anjeunna lincah pisan, kalayan mogok anu kuat sanaos anjeunna menonjol pikeun anjeunna puncak pencét. Dijulukan "Rocket Rockhampton", pensiunan di 1979.

Rod Laver dadung

Busts of Rod Laver sareng Mal Anderson

Ken Rosewall, "Sidney's Little Master"

Sanaos penampilanna rapuh (anjeunna ogé jujuluk «Otot» ironisna) sareng sanaos anjeunna henteu ngagaduhan niup anu kuat pisan, Rosewall mangrupikeun salah saurang pamaén ténis pangsaéna sepanjang waktos. Anjeunna ngalaksanakeun kurangna kakuatan sareng mobilitas anu luhung sareng agility, nyandak kana tibalik pakarang hébat na.

Sapanjang karirna anjeunna meunang opat kali Terbuka Australiabari diteunggeulan dua kali dina Roland Garros sareng Open US. Anjeunna ogé ilubiung sareng nagara na dina pencapaian opat cangkir Davis, dua puluh taun ka pengker sengketa anu munggaran. Anjeunna ogé kawéntar di jalan pikeun sipat hemat sareng pensiunan di 1980.

Margaret Court, pamuter ténis Australia paling kawéntar dina sajarah

Lahir di Albury tanggal 16 Juli 1942, anjeunna tiasa dianggap pamaén ténis awéwé anu pangsaéna di Australia salami sajarah sareng bahkan salah sahiji anu pang menonjol di dunya. Anjeunna nyepeng catetan mutlak pikeun turnamén Grand Slam anu dimeunangkeun ku dua puluh opat. Diantarana, sabelas kali Terbuka Australia, lima kali Roland Garros, tilu kali Wimbledon sareng lima kali Terbuka Amérika Serikat.

Tangtosna, ieu aya dina katégori individu, kusabab dina ganda sareng dobel campuran anjeunna ogé kéngingkeun sadayana sababaraha kali pikeun ngarengsekeun total genep puluh opat turnamén Grand Slam. Nyatana, anjeunna hiji-hijina pamaén ténis dina sajarah anu parantos kéngingkeun unggal kamungkinan gelar dina turnamén ieu. Dijulukan «Amazon», pensiunan di 1977.

Samantha storur

Anjeunna lahir di Brisbane tanggal 30 Maret 1984. Anjeunna parantos janten pamuter dobel anu megah, ngawangun pasangan anu maot sareng Amérika Kalér. Lisa raymond. Aranjeunna kéngingkeun Amérika Serikat Terbuka di 2005 sareng turnamén Wimbledon di 2006, sanaos Stosur ogé meunang Terbuka Australia 2019 sareng batur sakamarna, urang Tionghoa. Shuai zhang.

Tapi urang Australia ogé pamaén bujang anu pikasieuneun. Dina disiplin ieu anjeunna meunang AS Buka di 2011, ogé salapan turnamén WTA sapertos Osaka (tilu kali) atanapi anu ti Charleston.

Samantha Stosur dina turnamén

Samantha storur

John Newcombe sareng gelutna pikeun Roland Garros

Sapertos Rosewald, anjeunna lahir di Sydney dina 23 Méi 1944. Kalayan ngawangun atletik sareng kuat pisan, anjeunna mangrupikeun pamaén ténis Australia anu pang hébat ti taun XNUMXan sareng XNUMXan. Sapanjang karirna, anjeunna meunang tujuh turnamén Grand Slam individu: tilu kali Wimbledon sareng dua kali Terbuka Amérika Serikat sareng Australia.

Najan kitu, anjeunna henteu pernah tiasa ngéléhkeun di Roland Garros, dimana anjeunna henteu lolos ka perempat final, sanaos anjeunna ngalakukeun dua kali dina katégori dobel sareng sabangsana Tony roche sareng gigireun walanda Tom okker. Pasangan anu dibentukna ku anu munggaran dianggap salah sahiji anu pangalusna sepanjang waktos. Henteu pikeun nanaon, aranjeunna meunang dua belas turnamén Grand Slam. Nya kitu, anjeunna nyumbang kana nagara na kéngingkeun lima cangkir Davis. Kuat pisan karismatik sareng teras dibarengan ku ciri kumis, cenah diasuransikeun $ 1981 juta, pensiunan di XNUMX.

Evone Goolagong sareng réncang ténis awéwé Australia anu paling kawéntar

Lahir di Griffith, New South Wales, tanggal 31 Juli 1951, anjeunna salah saurang pamaén ténis anu hébat ti taun XNUMXan sareng XNUMXan. Dina kategori individu anjeunna meunang opat Australia Opens in a new window, a Roland Garros y dua Wimbledon. Nanging, anjeunna henteu pernah sanggup meunang di Terbuka AS, dimana anjeunna éléh tilu final, salah sahijina ngalawan baturna. Pangadilan Margaret, anu parantos kami nyarios sareng anjeun sareng saha éta bakal dibentuk pasangan dobel sababaraha taun. Anjeunna pensiunan di 1983.

Lleyton Hewitt, inohong hébat panungtungan dina ténis Australia

Bakat ténis Australia anu pangahirna lahir di Adelaide tanggal 24 Pébruari 1981 sareng hirup dina jaman jaman mimiti na dina awal abad ieu. Di 2001 anjeunna meunang AS Buka sareng di 2002 éta turnamén wimbledonogé ATP Dunya Wisata dina duanana taun. Salaku tambahan, anjeunna ngagaduhan dua gelar Masters 1000, dua ATP 500 sareng dua puluh dua ATP 250 judul.

Anjeunna ogé ngayakeun nomer hiji dina réngking Asosiasi Pamaén Tenis Profesional salami dalapan puluh minggu. Nyatana, éta parantos pamaén bungsu ngahontal éta jabatan, saprak anjeunna ngalakukeun éta sareng dua puluh taun dalapan bulan. Sareng anjeunna ogé anu bungsu meunang turnamén ATP. Nya éta tina Adelaide di 1998, ngan dina genep belas taun sareng sapuluh bulan. Saatos nyéépkeun sababaraha musim nyeret cilaka, anjeunna pensiunan di 2016.

Lleyton Hewitt dina pertandingan

Lleyton hewitt

Patrick Rafter, catetan anu paling panasaran

Dilahirkeun di Gunung Isa, Queensland, dina tanggal 28 Désémber 1972, Rafter ngagaduhan catetan anu panasaran. Parantos pamuter éta kirang waktos parantos lumangsung salaku nomer hiji dina réngking Asosiasi Pamaén Tenis Profesional. Sareng éta anjeunna ngan ukur nempatanana saminggu en 1999.

Tapi ieu henteu hartosna yén anjeunna pamaén biasa-biasa waé. Henteu aya anu jauh tina kanyataan. Nyatana, anjeunna meunang dua taun berturut-turut (1997 sareng 1998) dina AS Buka sareng ogé sengketa dua final turnamén Wimbledon. Salaku tambahan, meunang ATP Masters Series di Kanada sareng Cincinnati, ogé turnamén minor sanés.

Anjeunna pensiunan di 2002 nalika masih nempatan tempat katujuh dina peringkat ATP saatos ngalaman cilaka serius sareng kaleungitan, dina kecap na nyalira, resep maén ténis sacara propésional.

Ashleigh Barty, anu bungsu pamaén ténis Australia anu kawéntar

Pamaén ieu anu bungsu dina daptar kami nalika anjeunna lahir di Ispwich, Queensland, tanggal 24 April 1996. Sareng, panasaranna, anjeunna aya di ambang lirénkeun maénna sateuacan lebet kana Olympus pamaén tenis Australia anu kawéntar.

Dina 2014, pas dileungitkeun di babak kahiji Terbuka AS, anjeunna mutuskeun mundur ti ténis kanggo maén dina liga propésional jangkrik ti Australia. Anjeunna mung 18 taun sareng untungna ngan 24 bulan engké anjeunna bakal nyandak kaputusan pikeun balik ka olahraga na.

Saprak harita, anjeunna henteu lirén ngembang salaku pamaén ténis. Turnamén WTA sapertos di Kuala Lumpur, Nottingham sareng Zhuhai dina kategori individu. Ogé, ngawangun pasangan sareng Amérika Kalér Coco vandeweghe meunang Grand Slam kahijina dina duaan. Éta tepatna di AS Buka tina 2018.

Ashleigh Barty maén

Ashleigh Barty

Henteu lami saatos, anjeunna lebet kana top 10 tina klasifikasi pamaén ténis awéwé sareng, parantos aya dina 2019, anjeunna kéngingkeun kajayaan anu paling penting dugi ka ayeuna: Roland Garros meunang Czech di final Marketa Vondrousova. Hatur nuhun kana ieu sareng kajayaan anu salajengna di Birmingham, anjeunna ngahontal éta nomer hiji tina réngking anu kasebut di luhur. Anjeunna pamaén Australia kadua anu ngalakukeun éta, saatos Evonne goolagong, anu parantos kami béjakeun ka anjeun.

Nick Kyrgios, ayeuna sareng pikahareupeun ténis Australia

Sapertos anu sateuacanna, anjeunna masih aktif kumargi yuswa ngan dua puluh lima taun (anjeunna lahir tanggal 27 April 1995 di Canberra), tapi anjeunna parantos salah saurang pamaén tenis Australia anu kawéntar. Anjeunna dikenal di 2013 nalika meunang Australia Open dina kategori nonoman.

Parantos salaku propésional, anjeunna nampilkeun idéntitasna di 2014 ku meunang Rafael Nadal dina babak XNUMX taun di Wimbledon nalika anjeunna yuswa henteu acan dua puluh taun. Saprak harita, anjeunna janten salah sahiji janji hébat ténis dunya. Sareng, sanaos anjeunna henteu kéngingkeun Grand Slam, anjeunna parantos kéngingkeun rupa-rupa judul turnamén ATP World Tour 500 Series sapertos Tokio, Acapulco atanapi Washington, ogé ganjil ATP World Tour 250 Series.

Kasimpulanana, ieu mangrupikeun sababaraha pamaén ténis Australia anu kawéntar dina sajarah. Sababaraha diantarana parantos lami pensiunan, sedengkeun anu sanésna tetep aktip. Tapi sadayana parantos masihan sumbangan angkat dongengna tina ténis anu megah di nagarana.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*