Pariwisata di Australia

Kanguru di Australia

Australia mangrupikeun daérah ageung anu dikurilingan lautan, éta mangrupikeun nagara kagenep panggedéna di dunya kalayan lega 7.686.850 kilométer pasagi, anu kami nambihan luas kapuloan na. Sareng sabab seueur anu terang seuseueurna penduduk na dumasarkeun di kota-kota basisir, sareng panasaran, Konfederasi Australia masih mangrupikeun monarki konstitusional, kalayan sistem pamaréntahan parlemén, dimana Ratu Elizabeth II ayeuna nuju kapala nagara Australi sareng panggunaan judul resmi Ratu Australia.

Upami anjeun parantos mutuskeun yén bagian dunya ieu mangrupikeun tujuan salajengna, Kuring masihan anjeun 10 tempat top anu anjeun henteu sono dina wisata anjeun pikeun mikaresep wisata di Australia. Ngadamel daptar kuring bakal nyaritakeun naon éta:

  • Sydney
  • Cairns
  • Cengkareng
  • Kapuloan Fraser
  • Pulo magnét
  • Kemis
  • Ayers Rock
  • Jalan Raya Sagara Ageung
  • Taman Nasional Kakadu
  • Tasmania

Sareng ayeuna urang angkat, hiji-hiji:

Sydney, teluk anu muka Australia

Teluk Sydney

Teluk tina Sydney Éta mangrupikeun salah sahiji anu pang indah di Australia, sareng gerbang anu leres pikeun nagara. Ibukota mangrupikeun kota anu paling pendudukna sareng didirikeun taun 1788.

Sababaraha tempat anu anjeun henteu sono di kota kosmopolitan ieu, kalayan hiburan wengi anu lega dipuseurkeun di daérah Newtown sareng Annandale, mangrupikeun opera, ikon éta diwangun taun 1973 anu kami ngaidentipikasi kota, aula kota, Aula Recital Kota, Teater Nagara, Teater Royal, Teater Sydney sareng Teater Wharf.

Saluareun kunjungan budaya ieu, kuring nyarankeun matahari terbenam dina Sasak Bay sareng akuarium na.

 

Cairns, tujuan anu pang populerna

Kairo

Sanaos Cairns mangrupakeun kota alit, sataun éta nampi sakitar 2 juta wisatawan, sareng éta mangrupikeun tujuan anu pang populerna pikeun urang asing kusabab iklim tropis sareng caketna sareng Great Barrier Reef kirang ti sajam nganggo kapal, Taman Nasional Daintree sareng Cape of Tribulation, sakitar 130 kilométer.

Ieu mangrupikeun tempat anu disarankeun pikeun ngamimitian pariwisata di Australia sareng mimitian di dieu rute ka Cooktown, semenanjung Cape York sareng Dataran Tinggi Atherton.

Gold Coast, pantai sampurna pikeun berselancar

peselancar di Pantai Gold Coast

emas basisir éta mangrupikeun kota di dirina, sareng ogé daérah pantai anu éndah sareng ombak raksasa anu sampurna pikeun berselancar di Pasipik. Para peselancar bakal terang langkung seueur perkawis ieu, tapi aranjeunna nyarios yén Snapper Rocks Superbank, caket Coolongatta, parantos ngagaduhan gelombang luhur di dunya. Anjeun tiasa ogé mampir di Currumbin, Palm Beach, Burleigh Heads, Nobby Beach, Mermaid Beach, sareng Broadbeach. Pikeun gaduh gelombang anu bersih sareng henteu rame, Basisir Sunshine disarankeun di Caloundra, Moolooloba, Maroochydore, Coolum Beach sareng Noosa Heads, dimana leuweung dugi ka basisir pantai.

Fraser Island, Situs Warisan Dunya

Pulo Fraser

Fraser Island parantos janten Situs Warisan Dunya ti saprak 1992, sareng mangrupikeun pulau keusik pangageungna sadunya kalayan 1.630 kilométer pasagi. Nami na dina bahasa Aborigin, K'gari hartosna surga, sareng sapertos anu tiasa dibayangkeun. Kalayan ékosistem anu unik, wisata anu parantos ngembangkeun ngalestarikeun pesona sareng keanekaragaman hayati Pulo Jawa. Upami anjeun badé ngadatanganana, aranjeunna bakal masihan anjeun sababaraha paréntah nalika anjeun aya, sapertos henteu tuang dingoes. Nyatana, motto pulau éta salami anjeun tetep cicing, ayana anjeun kedahna kirang katingali sareng kirang ngaruksak.

Pulo Magnetik, pulau robahan dina kompas

Koala di Pulo Magnetic

Ngaranna Magnetic Island asalna ti iraha James Cook taun 1770 merhatoskeun yén kompas kapalna dirobih nalika ngalangkung caket dieu, pikeun naon anu disebatna "efek magnét", ti saprak harita kajadianana parantos ditalungtik, tapi teu acan kapendak katerangan. Sacara pribadi, kuring mikir yén "épék magnét" ieu asalna tina 23 pantai sareng 300 dinten cerah sataun, saha anu henteu ngantep dirina dimagnet ku aranjeunna atanapi ku koalas? Sareng éta langkung ti satengah pulau parantos dinyatakeun janten taman nasional, pikeun nangtayungan sato-sato ieu.

Kapuloan Whitsundays, atanapi karang panghalang anu hébat

Whithsunday

Kapuloan Whitsunday mangrupikeun sakumpulan 74 pulau anu dibatesan ku Great Barrier Reef, sareng ku cai anu dijagaan laut wétan, sababaraha di antawisna aya potongan keusik karang anu saé pisan, dicekel ku akar tangkal palem.

Surga tropis ieu mangrupikeun tujuan romantis kalayan seueur usulan perkawinan sareng bulan madu per méter pasagi, janten upami anjeun ngarencanakeun perjalanan sareng pasangan anjeun anjeun parantos terang naon anu saluyu. Kapulauan pribumi nyaéta Ngaro anu mangrupikeun anu tertua di Australia.

Ayers Rock, batu mahluk luar angkasa

ULURU batu suci

Pilem Encounters in the Third Phase (1977) ngapopulerkeun batu ieu, batu panggedéna di dunya, tempat suci pikeun urang asli Aangu sareng saha namina Uluru.

Formasi batu naék 348 méter di luhur taneuh, sareng 863 méter di luhur permukaan laut, sanaos kalolobaanana aya di jero taneuh. Gariswanci monolit, anu ngarobah warna numutkeun kacenderungan sinar matahari, ukuran 9.4 kilométer. Penduduk tradisional daérah ngatur wisata anu dipandu dina fauna, flora lokal sareng legenda pribumi.

Jalur sagara hébat

Rute Samudra Ageung sareng paus

Tempat anu khas anu sanés pikeun nikmati pariwisata di Australia nyaéta jalur laut anu hébat anu matak sirik ka 66 urang Amérika Serikat.

Rute Samudra Ageung ngalir ti Melbourne ka Adelaide sapanjang basisir kidul wétan Australia, ngurilingan laut sareng monolit raksasa na. Anjeun bakal ngalangkungan cai terjun ngalangkungan leuweung rimbun Taman Nasional Otway sareng anjeun tiasa ningali paus di Warrnambool, ngalangkungan gawir Cape Bridgewater ... ati-ati, sabab anjeun ogé bakal ngaliwat kebon anggur sareng pabrik anggur ku anggur Australia pangalusna. Ninggalkeun botol anu anjeun mésér nalika anjeun parantos dugi ka tujuan anjeun.

Taman Nasional Kakadu, lukisan manusa pangkolotna

Lukisan

Taman Nasional Kakatua, di Kalér, anjeun ngan ukur tiasa didatangan 100% dina usum halodoTi bulan Méi dugi ka Séptémber, dina usum hujan teu tiasa di aksés kana seueur daérah. Penyuluhanna sami sareng Negara Israél sareng dipercaya yén ngandung 10% cadangan uranium di dunya.

Bagéan anu paling pikaresepeun nyaéta taman banjir, sareng buaya laut na sareng buaya Johnston, anu suksés bobo dina sadidinten. Ogé diperhatoskeun nyaéta lukisan guha Ubirr, Nourlangie sareng Nanguluwur anu dicicingan ku manusa sacara teras-terasan salami langkung ti 20.000 taun.

Tasmania, wisata petualangan

Tasmania

Tasmania mangrupikeun nagara bagian Australia, diwangun ku sakumna pulau Tasmania sareng kapuloan leutik anu sanésna. Daérah ieu beunghar ku legenda narapidana, panaratas, tukang balok, panambang sareng, nembé, aktipis lingkungan.

Sifatna anu murni, gastronomi sareng anggur anu murni, sareng kota-kota alit kalayan hawa anu bersih. Basisir kulon Tasmania cocog pikeun liburan petualangan, turun di lautan Walungan Franklin. Abdi resep ideu karéta bersejarah ti Queenstown.

Tempat-tempat naon anu anjeun nyarankeun pikeun jalan-jalan di Australia? Dupi anjeun nambihan deui anu parantos kami sebatkeun? Ninggalkeun kami pangalaman anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   henry rudas miranda cenahna

    Halo Kuring cicing di Barranguilla Colombia di Amérika Kidul sareng kuring parantos ningali situs wisata Australi sareng sigana kuring ningali bentang sareng pantai langkung saé yén kuring ningali salam ka jalma anjeun

  2.   maris valentina cenahna

    Ieu mangrupikeun anu terbaikrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr to go to chinaaaa

  3.   naomi cenahna

    Mangrupikeun anu pangsaéna pikeun ka Australia, kuring resep pisan.