Nyaho kumaha urang Australi silih salam

Gambar | Pixel

Upami dina liburan anjeun salajengna anjeun badé angkat-angkatan ka Australia atanapi hoyong diajar di nagara ieu, salah sahiji aspék anu anjeun kedah terang pikeun gancang adaptasi sareng kahirupan aya adat-istiadat sareng kabiasaan sadidinten.

Pikeun sababaraha urang anu cicing di nagara anyar tiasa nyababkeun kejutan budaya, utamina nalika aranjeunna biasa ka lingkunganana anu anyar. Pikeun cicing di masarakat sapertos Australi aya sababaraha hal anu tiasa anjeun laksanakeun, anu bakal ngabantosan anjeun adaptasi gancang-gancang sareng karaos sapertos lauk dina cai.

Dina kontak anu munggaran sareng pribumi, boh pikeun naroskeun arahan atanapi sababaraha inpormasi, anjeun kedah nyambut aranjeunna sareng ngenalkeun diri anjeun kalayan saluyu. Kusabab kitu, dina tulisan ieu urang bakal diajar kumaha urang Australi silih salam.

Naon ari urang Australi?

Ogé kawanoh salaku "Aussies" urang Australi umumna ramah, tulus, suka bungah sareng teu resmi dina hubunganana. Aranjeunna mikaresep tingkat pendidikan anu saé, anu ditarjamahkeun kana kasempetan padamelan anu cukup sareng kualitas hirup anu luhur. Anu terakhir ditingali dina karakter marahmayna, terbuka sareng santai.

Urang Australi mangrupikeun jalma saderhana anu ngarepkeun pisan usaha sareng kerja keras, tanpa ngabédakeun antara kelas sosial. Aranjeunna dicirikeun ku pikiran kabuka, hormat pikeun budaya sejen sareng silaturahmi ka urang asing. Pondokna, urang Australi mangrupakeun jalma anu ramah, raket sareng marahmay.

Kumaha salam di Australia?

Nalika nyarioskeun kumaha salam di Australia, urang kedah tumut kana kontéks anu lumangsungna paguneman anu ngamimitian paguneman. Istilah sanésna, kulawarga atanapi babaturan anu teu resmi kumpul henteu sami sareng rapat damel anu langkung resmi.

Salaku conto, urang Australi diantara babaturan silih ucapkeun ku cara kaasih: ku ciuman dina pipi atanapi rangkulan pondok. Ayeuna, naha éta rapat bisnis atanapi universitas, urang Australi silih salam kalayan sopan sareng formal ku sasalaman ringkes sareng seuri.

Numutkeun adat Australia sareng sapertos di seueur nagara sanés, salam kedah dilakukeun dina awal sareng akhir rapat, ogé para tamu anu tiasa sumping nalika rapat.

Salaku tambahan, urang Australi sering nyarios ka jalma sanés anu nganggo namina bahkan dina rapat anu munggaran janten penting anjeun ngapalkeun nami-nami panganteur nalika aranjeunna dikenalkeun. Éta ogé penting pikeun kontak panon nalika anjeun salam ka anu sanés. Ieu mangrupikeun tanda hormat sareng ogé nunjukkeun yén anjeun merhatoskeun sareng ngupingkeun naon anu dicarioskeun ku jalma sanés.

Gambar | Pixel

Formula naon anu dianggo pikeun ngucapkeun salam di Australia?

  • G'day: Bentuk disingkat tina "Good day" mangrupikeun rumus anu paling umum sareng teu resmi pikeun silih salam sareng diucapkeun salaku "gidday." Éta tiasa dianggo pikeun siang sareng wengi.
  • "Ow ya goin 'mate?": Éta mangrupikeun rumus disingkat tina anu kawéntar "Kumaha badé ngajodo?" anu hartosna kumaha damang.
  • "Cheerio": Biasa pamitan.
  • "Cya This Arvo": Sakumaha anjeun bakal ningali, urang Australi resep nyingkat kecap. Formula ieu hartosna "Tepang siang ayeuna." Aranjeunna nganggo ungkapan arvo pikeun ngarujuk ka soré dina sadaya kaayaan.
  • "Hooroo": Éta hartosna pendak deui engké.
  • "Toodle-oo": Cara séjén pikeun pamitan.
  • "Wilujeng enjing wilujeng enjing.
  • "Wilujeng siang": Wilujeng siang.
  • "Wilujeng sonten": wilujeng sonten.
  • "Wilujeng wengi wilujeng wengi.
  • "Senang pendak sareng anjeun": Senang pendak sareng anjeun.
  • "Senang ningali anjeun": Abdi resep ningali anjeun.
  • Surak: hatur nuhun.
  • «Ta»: hatur nuhun.

Kumaha presentasi na?

Nalika ngeunaan nampilkeun lalaki sareng awéwé dina kontéks anu resmi, ungkapan "Señor", "Señora" sareng "Señorita" dianggo janten "Mr.", "Ny" sareng "Cik" ungkapan masing-masing dina basa Inggris.

Upami éta presentasi informal antara sakumpulan babaturan, ungkapan sapertos "Ieu sobat kuring Peter" (anjeunna babaturan kuring Peter) atanapi "Ieu babaturan sapagawean kuring Ann" (anjeunna Ana, batur sapagawean kuring) tiasa dianggo.

Kumaha urang Australi silih salam di hiji pesta?

Anjeun tiasa nganggo rumus naon waé anu kuring parantos nunjukkeun dina alinea sateuacanna. Nanging, kedah diémutan yén upami anjeun diulem ka pésta atanapi barbecue éta adat pikeun anjeun nyandak anu diinum (contona bir, anggur atanapi minuman ringan) pikeun kasenangan grup sareng anjeun.

Ogé, di Australia dianggap sopan pikeun ngahubungi host pésta éta pikeun ningali naha aranjeunna peryogi atanapi hoyong anjeun nyandak anu sanés. Di sisi anu sanésna, upami anjeun diulem tuang di imah batur, biasana pikeun nyangking kado ka host nalika anjeun sumping, sapertos buket kembang, sakotak coklat atanapi sabotol anggur.

Cara séjén pikeun ngucapkeun salam di nagara-nagara Pasamakmuran

Gambar | Pixel

Pasamakmuran mangrupikeun asosiasi sukarela langkung ti lima puluh nagara sareng hubungan budaya, sajarah sareng budaya, seueur diantarana basa Inggris mangrupikeun basa resmi.

Sanaos unggal nagara gaduh sistem politik nyalira sareng mandiri, sababaraha sapertos Australia atanapi Kanada tetep ngajaga hubungan sareng monarki Inggris. Janten kumaha anjeun salam di nagara anggota Komanwel sapertos Kanada atanapi Inggris?

Kanada

Urang Kanada mangrupikeun jalma paling ramah di dunya, anu ditarjamahkeun kana ucapan anu aranjeunna pake pikeun berinteraksi sareng anu sanés.

Salaku conto, di Quebec salam anu biasa dianggo nyaéta "Bonjour" sareng "Ça va?" nalika di Maritim, jalma-jalma silih ucapkeun salam ku "Halo" atanapi "Hai" anu saderhana dituturkeun ku marahmay "Kumaha ya 'doin'?" Di sisi anu sanésna, Ontario sareng Toronto ogé nganggo rumus anu sami.

Disebutkeun yén Alberta sareng Saskatchewan mangrupikeun jalma anu paling marahmay di nagara éta sareng anjeun bakal teras mendakan jalma-jalma daék ngobrol henteu sapertos di kota-kota ageung dimana masarakatna paling sering rurusuhan.

Inggris

Cara anu paling umum anu dianggo ku basa Inggris pikeun silih salam nyaéta sasalaman Sareng umum pikeun nerapkeunna nalika batur dikenalkeun ka jalma sanés atanapi sateuacan ngamimitian rapat di dunya bisnis.

Biasana anjeun ngan ukur ngucapkeun salam ku ciuman dina salah sahiji pipi nalika panganteur rerencangan atanapi kenalan sareng aya rasa sayang diantawisna. Beda sareng nagara-nagara sapertos Spanyol, sanés hal anu paling umum pikeun salam langsung sareng ciuman.

Cara séjén pikeun nyambut nyaéta:

  • "Halo atanapi Hai": Hartosna "halo".
  • "Wilujeng enjing wilujeng enjing.
  • "Wilujeng siang": Wilujeng siang.
  • "Wilujeng sonten": wilujeng sonten.
  • "Wilujeng wengi wilujeng wengi.
  • "Kumaha damang?": Éta hartosna kumaha kaayaan anjeun sareng biasana nyarios dina kontéks formal anu dibarengan ku sasalaman.
  • "Kumaha damang?": Éta ogé ngandung hartos "kumaha damang" tapi dianggo dina situasi anu langkung teu resmi. Biasana dijawab ku "Kuring henteu kunanaon nuhun, sareng anjeun?" anu hartosna "Kuring henteu kunanaon, hatur nuhun, sareng anjeun?"
  • "Senang pendak sareng anjeun": Frasa ieu hartosna "resep pendak sareng anjeun" sareng sering nyarios bari sasalaman. Biasana dijawab ku "wilujeng tepang sareng anjeun ogé" (resep pendak sareng anjeun ogé) sareng sering nyarios bari sasalaman.
  • "Bingah pendak sareng anjeun": Ieu mangrupikeun rumus anu sanés pikeun nganyatakeun yén batur resep pisan pendak sareng jalma sanés. Pikeun ngajawab, "teuing" ditambihkeun dina tungtung kalimat sapertos kasus anu sateuacana.

Anggo tip alit ieu dina rapat di masa depan anjeun di nagara sagara sareng anjeun bakal salam sapertos "Aussie" sajati!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Steven cenahna

    jalma-jalma carepénis silih salam sapertos gay sareng nguseup lalaki sareng awéwé kentut sareng seuri gay sareng nyeepkeun burit sareng susu sareng ramo buritna salami 3000 jam nyemprot sareng akhir shitddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    1.    Steven cenahna

      pedo