Kota-kota anu paling indah di Spanyol

Kota-kota anu paling éndah di Spanyol

Upami aya salah sahiji kahadéan anu ngagambarkeun Spanyol, éta mangrupikeun ragam sareng kontras setélanana. Urang tiasa ski di Pyrenees sareng sunbathe di hiji pulau anu iklim subtropis, teras kaleungitan diri di jalan-jalan kosmopolitan Madrid atanapi ningali teras-teras di Andalusia anu warna-warni. A singularity dikonfirmasi ku kota-kota anu paling indah di Spanyol yén urang bawa anjeun salajengna.

Córdoba

Tutuwuhan Patios de Córdoba

Kota favorit panulis ieu masih ngajaga bagian tina warisan Romanesque, Yahudi, Muslim sareng Kristen anu parantos ngambah jalan, gedong sareng sasak kaajaiban Andalusia ieu. The Pusat bersejarah di Cordoba, ditunjuk janten Situs Warisan Dunya, ngurilingan masjid na anu impose, conto arsitéktur Mudejar sanaos usaha-usaha anu terus dilakukeun ku Garéja pikeun ngadeukeutkeun ka bumi Katolik. Titik awal pangsaéna sateuacan poto has di Sasak Romawi, salmorejo khas anu saé di salah sahiji bar na atanapi kunjungan ka patio Cordovan kawentar éta mangrupikeun festival anu unggal Méi nampilkeun jubah aroma sareng warna di sapanjang kota. Upami anjeun ogé ngagaduhan waktos luang, anjeun tiasa teras waé sumping kota palatine Madinah Azahara, warisan Unesco terakhir di wilayah Spanyol.

Sevilla

Tingali Plaza de España Seville

Nalika anjeun ngalangkungan jalan-jalan di Seville anjeun bakal sadar kana kaagungan anu mana kota-kota anu paling mulia di Spanyol. Kota na anu lami, panggedéna di Éropa gigireun Venice sareng Genoa, mangrupikeun conto tina kamahéran sénsial na diwangun ku seueur gedong: La Giralda, ikon Torre del Oro anu ningali ka Guadalquivir atanapi Alcazar anu gumbira dipaké salaku setting di Game of Thrones aranjeunna kontras sareng Seville anu langkung ékspérimén dina bentuk sudut pandang futuristik (Las Setas) atanapi seni anu dihirupkeun ku folkloric Lingkunganana Triana. Tanpa ragu, kota anu pangsaéna pikeun mere ilham yén élf Andalusia anu luncat tina kuda kana kuda ngalangkungan jalan-jalan Seville.

Barcelona

Barcelona

Sababaraha kota ngaluarkeun daya tarik Barcelona. Kota anu paling internasional di Spanyol henteu ngan ukur bagian tina lawon urban anu sampurna digambar sareng dipangaruhan ku Haussman's Paris, tapi éta ogé masihan panon karya ku Antonio Gaudí anu disebarkeun ku juru paling teu disangka tina Barcelona, ti Sagrada Familia anu henteu pernah napas atanapi Taman Güell éta ngajangjikeun labyrinth of simbolisme sareng warna unik. Dipelesir ku laut, Barcelona dikandung ku kahirupan wengi anu unik sareng pamandangan budaya ngalangkungan lingkungan sapertos Grácia bohemian atanapi distrik Lahir kosmopolitan pikeun ngeureunkeun antara pésta sareng angin ngahiliwir di pantai sapertos The Barcelonaoneta atawa, karesep kuring, Mar Bella, di tungtung lingkungan anu teu kurang disarankeun Poble Nou.

Toledo

Toledo Skyline

Dipikawanoh salaku "Kota tina tilu budaya" Kusabab parantos ngahijikeun komunitas Kristen, Yahudi sareng Muslim salami sababaraha taun, Toledo kuno nyebarkeun di luhur bukit anu ningali Walungan Tagus dimana jaringan jalanna sempit sareng rujukan pikeun sajarah Castile ngajantenkeun kota La Mancha pikaresepeun pikeun indera. . Alun-alun Zocodover nandaan mimiti rute antara potongan-potongan sajarah, katedral anu ageung di Toledo, sinagog, balkon di waktos sanés atanapi toko péso anu kontras sareng anu énggal muriang gastronomic anu parantos dikaluarkeun di kota diantawis piring sapertos carcamusas, migas atanapi cochifritos.

Salamanca

Salamanca

Lawu budaya sareng sajarah, Salamanca ngagegebeg universitas pangkolotna di Kulon salaku buktina hiji karakter anu ditampilkeun dina bentuk dua katedral - Baheula sareng Anyar -, Biara San Esteban atanapi Garéja Santiago. Ikon anu ngawangun a Pusat Bersejarah nunjuk tempat Warisan Dunya anu dituturkeun statusna salaku Kota Budaya Éropa atanapi Minggu Suci anu dianggap Minat Wisata Nasional. Kusabab éta di dieu, di Salamanca, dimana sajarah anu micinta La Celestina dihirupkeun di kebon na nami sapertos Cristóbal Colón atanapi Antonio de Nebrija muncunghul di antara kota unik ieu.

San sebastian

San sebastian

Ogé kawanoh salaku «Donostia», anu salah sahiji kota-kota anu paling indah di Spanyol terus narik para turis sareng anu ningali anu sumping ka surga spa lami ieu anu dina pertengahan abad XIX tunduk kana penampilan Perancis sareng borjuis ngalangkungan arsitéktur na. Katedral Angon Saé atanapi Balé Kota mangrupikeun dua conto anu saé tina gaya neo-gothic anu ngalangkungan Kota Tua na pikeun mélaan atraksi pangageungna San Sebastián: La Concha pantai, Eden basisir dibatesan ku pagunungan sapertos El Urgull atanapi Igueldo.

Madrid

Madrid

Sadayana Spanyol aya di Madrid, ibukota anu pinuh ku kontras dimana urang sadayana tiasa ngaraos resep barudak angkat sareng pangaruhna campur sareng mikrokosmos kosmopolitan anu unik. Ti tempat ikonik sapertos Gran Vía anu nandaan jalur anu ngalangkungan musium ikonik sapertos Reina Sofía atanapi El PradoTina étnis Lavapiés, suasana La Latina, kaindahan pasarna atanapi dunya bawah kaurung di El Retiro, Madrid henteu ngambekan nalika mendakan sadaya juru na. Upami anjeun ogé ngagaduhan waktos luang, anjeun tiasa teras-terasan didatangan Aranjuez sareng istana sareng kebon mewah na atanapi musna di leuweung Sierra de Madrid anu dikonfirmasi salaku intan dina kaayaan lansekap.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Babarengan Yerusalem sareng Roma, Santiago de Compostela ngawangun salah sahiji pusat ziarah pangageungna di dunya, mancarkeun pesona sareng kaagamaan sapertos sababaraha tempat sanés. Dianggap salaku salah sahiji kota-kota anu paling indah di Spanyol, di Galicia, encloses di kota lami na ditunjuk janten Situs Warisan Dunya a Catedral de Santiago dimana makam rasul kasohor narik rébuan jalma anu, ti tempat anu béda-béda, ngamimitian taun ka taun anu kasohor Jalan Santiago.

Ti carita rakyat Seville dugi ka kaagamaan San Sebastián, Spanyol negeskeun poténsialna salaku mekah anu kontras, sajarah sareng budaya anu unik.

Naon, saur anjeun, kota-kota anu paling indah di España?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*