5 tangga warna-warni di panjuru dunya

 

Seni pakotaan henteu luput tina unsur rutin urang: gedong, pameuntasan zébra bahkan tangga warnaan dinten anu saatos dinten sababaraha jalma leumpang naek antawis sesela sareng seuri. Dina taun-taun ayeuna, sababaraha seniman urban di sakumna dunya sadar kana kasuksésan léngkah ngawarnaan salaku métafora suksés pikeun nungkulan sareng, saliwatan, nyandak kasempetan pikeun nyiptakeun sababaraha kota anu paling penting di planét ieu.

Upami Kota Emerald henteu pernah aya, pastina Dorothy bakal mendakan salah sahiji 5 tangga warna-warni di panjuru dunya di tungtung jalan bata konéng.

Tangga Pelangi - Istanbul (Turki)

Fotografi: Qcom

Insinyur kehutanan pensiunan namina Huseyin Cetinel mutuskeun hiji énjing-énjing nyéépkeun 800 dolar sareng warna sadaya léngkah tina tangga ieu anu ngalangkungan lingkungan Findikli sareng Cihangir di Istanbul. Kana waktosna, komunitas gay parantos ningali dina warna ieu nunjukkeun rujukan anu halus pikeun koléktif, sanaos Cetinel parantos keukeuh negeskeun yén "Kuring henteu ngalukis tangga ieu kaluar tina aktivisme, tapi ngan saukur tujuanna pikeun ngajantenkeun jalma seuri». Sareng tatangga, bungah.

Tangga Ikan Koi - Seoul (Koréa Kidul)

Fotografi: Earth Porm

Lauk koi mangrupikeun hiji lauk mas anu simbul spiritualna di nagara sapertos Cina atanapi Koréa Kidul nyorong wargana pikeun tato aranjeunna, ngenalkeunana kana danau na atanapi dianggo salaku klaim pikeun ngawarnaan tempat anu saé sapertos tangga ieu anu aya di lingkungan Naksan Park, urut daérah kumuh di Seoul direnovasi berkat prakarsa Proyek Seni Naksan ti saprak 2006.

Tangga Selarón - Rio de Janeiro (Brasil)

Rio de Janeiro mangrupikeun salah sahiji kota anu pangsaéna pikeun anu resep seni kota, khususna di tempat sapertos favelas, dimana seueur anu parantos mimiti ngagentos bedil sareng péso pikeun sikat sareng imut. Dina kasus lingkungan Santa Tereza, salah sahiji sudut pandang anu pangsaéna di kota, Tangga Selarón, kalayan 215 léngkah sareng dirarancang ku seniman Chili Jorge Selarón Éta mangrupikeun kabanggaan anu hébat sareng salah sahiji tangga anu paling difoto di planét ieu.

Tangga Genténg 16th Avenue - San Francisco (Amérika Serikat)

Fotografi: De Milked

Kosmopolitan, artistik sareng warna-warni pisan, kota California tetep janten salah sahiji paméran anu pangsaéna pikeun seni jalanan hatur nuhun ka lingkungan sapertos Distrik Misi atanapi damel sapertos "Avenida de Escalones de Cerámica" ieu anu ayana di Moraga Street. Mangrupikeun hasil produksi mosaik tina union sababaraha seniman lokal anu namina disamarkeun dina desain luar biasa sareng kromatik anu nyerang salah sahiji lingkungan anu paling sepi di kota Golden Gate.

Tangga Cienfuegos - Valparaíso (Chili)

Nalika daya tarik utama kota nyaéta bukit-bukitna sareng pandangan Pasipik anu pinuh ku sajarah, tangga janten penting. Upami urang nambihan ieu Karep Valparaíso pikeun warna sareng seni, pilihan seueur sareng salah sahiji karesep kuring nyaéta Escalera Cienfuegos ieu, di Cerro Cordillera. 164 léngkah anu nembé direnovasi dina semboyan "Warnai Bukit Anjeun" dina raraga jalan asup ka bukit ieu janten galeri seni unik.

ieu 5 tangga warna-warni di panjuru dunya aranjeunna nyiptakeun deui unsur-unsur pakotaan, ngajantenkeun anu ngaliwat seuri sareng janten anu pang anyarna dina seni urban. Sampel waktos anu saé anu dituju ku tren artistik ieu, anu parantos mendakan dina warna sareng kreativitas cara anu pangsaéna pikeun ngahirupkeun deui kota-kota kulawu, tempat-tempat anu hilap tapi, khususna, kaayaan sosial anu ngajantenkeun sakedik kasempetan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*