7 Kaajaiban Dunya Modern

7 Kaajaiban Dunya Modern

Nalika dunya mendakan yén seueur Kaajaiban Dunya Kuno parantos dipohokeun ku jaman, cara anu pangsaéna pikeun ngahirupkeun bentang budaya global nyaéta ku milih calon anyar anu tiasa ngabekukan sajarah. Hasilna ieu 7 Kaajaiban Dunya Modern di mana urang lebet dina milarian carita sareng rahasia anyar.

Chichen Itza (Méksiko)

Chichen Itza di Méksiko

La Samenanjung Yucatan éta langkung ti pantai dongéng sareng resort nganggo gelang. Nyatana, ieu tempat kaulinan anu hadé Urang Maya kagum ku ritual sareng astronomi; Sakitu seueur, yén ieu kumaha pusat upacara anu katelah Chichén Itzá lahir dina sababaraha waktos di Abad ka-XNUMX SM Sanaos pangaruhna asup kana budaya Toltec, kompleks monumén ieu anu tempatna biasana dilebetkeun ku urang Maya pikeun maca bentang atanapi ngahaturkeun hormat ka déwa tempatna ayeuna antara cenotes leuweung sareng misterius ngingetan urang ngeunaan kakuatan matak budaya sateuacanna waktos na.

Colosseum di Roma (Italia)

Roma Coliseum

Hiji-hiji waé tina 7 Kaajaiban Dunya Modern anu aya di daérah Éropa pantes ieu sareng langkung seueur desain kusabab sajarah anu euyeub ku nuansa sareng watekna salaku simbol naon salah sahiji karajaan anu pangkuatna di dunya. Sanaos asalna dumasar kana ayana patung anu dibongkar nalika éta, Colossus of Nero, ikon hébat kota Roma Anjeunna terang kumaha ngajaga kasohorna ku nyayogikeun rupa-rupa acara gladiator sareng singa anu disponsoran ku Kaisar Vespasian, pamimpin anu maréntahkeun pangwangunan komplek di taun 70 SM Mangabad-abad saenggeusna, sareng sanaos seueur budaya, kahuruan sareng ngalalaworakeun tempat éta dilakukeun, Colosseum bersinar ayeuna di jantung Kota Abadi anu kawéntar narik gerombolan pengunjung anu mendakan di kota Roma tempat tatangkalan budaya Kulon.

Kristus panebus brazil)

Christ the Redeemer di Brazil

El Gunung Corcovado Éta parantos dianggap salah sahiji tempat anu hébat di kota Rio de Janeiro sateuacan pendeta Pedro María Boss maréntahkeun pangwangunan patung ageung anu bakal ngahargaan sumanget Rio. Saatos sababaraha taun konstruksi, tungtungna patung seni deco panggedéna di dunya (Jangkungna 30,1 méter tanpa ngitung dukungan 8-méter anu ngadukungna) didirikeun dina 710 méter dpl nganut unggal pendatang ka salah sahiji kota anu paling hirup di dunya. Pikaresepeun, teu diragukeun.

Tembok Besar Cina (Cina)

Tembok Besar Cina

Dina abad ka-XNUMX SM, dinasti Qin anu kuat nyiptakeun cara pikeun ngeureunkeun serangan konstan kelompok étnis nomaden ti Mongolia sareng Manchuria. Ideu na nyaéta ngawangun skétsa oray batu panjang anu bakal bertindak salaku témbok pertahanan sampurna Cina anu mulya. Salami langkung ti dua puluh hiji abad, pamimpin anu béda tina buta wétan ngajantenkeun salah sahiji konstruksi anu paling berkesan antara gurun Gobi sareng wates sareng Koréa hasilna Tembok Ageung tina panjangna langkung ti 21.200 kilométer janten salah sahiji ikon budaya hébat ti Wétan. Surga pikeun mikanyaah fotografi sareng sajarah anu teu tiasa ngabantosan tapi karaoskeun bisik-bisik jaman baheula ninggang kana méja anu pernah dijagaan ku pangawal anu matuh.

Machu Picchu, Peru)

Machu Picchu, di Peru

Anjeun leumpang kana jalur anu kabur anu katelah Jalan satapak Inca ka mana alpaka katingali bari angin mistis ngoyagkeun anjeun. Sareng di dinya, antara gunung sareng Dewa Matahari anu sigana tetep ngahargaan, situs unik éta ditarik. ikon pangageungna Amérika Kidul. Dianggap mangrupikeun landmark backpacker, Machu Picchu teras-terasan némbalan yén campuran kaagungan sareng mistik dina usus peru, ngondang pangunjung pikeun mendakan sadayana rahasia nalika urang parantos ngungkulan panyakit jangkungna. Lokasina di 2.430 méter dpl, Machu Picchu diwangun, numutkeun para ahli, siga tempat usum panas Kaisar Pachacuti, salah saurang pamimpin Inca terakhir sateuacan datangna kolonialisme, sanaos teu acan dipendakan dugi ka awal abad ka-XNUMX. Opat abad tiiseun anu dipungkas ku bukaan anu teu kendat di dunya.

Petra (Yordania)

Petra di Yordania

Di hiji tempat di Yordania, aya jurang terkenal anu katelah Siq anu nyababkeun urang kana lampu kilat pinkish anu tungtungna dipendakan salaku salah sahiji 7 Kaajaiban Dunia Modern anu hébat. Hasil pagawéan tina anu nabataeans yén mangtaun-taun hirup dirangkul di katiisan gurun, Petra mangrupikeun kota terpahat di gunung anu pesona parantos narik perhatian para pengunjung mangtaun-taun, ngandung intisari hiji nagara Yordania anu parantos janten gambar unggulan na. Tempat anu sampurna ti mana ngajalajah tempat sapertos El Tesoro, Ikon anu hébat na, jurang anu saatos magrib ngeusi sihir sareng lilin atanapi jalan-jalan ka gurun caket dieu Wadi rum dimana pangalaman anyar ngantosan.

Taj Mahal (India)

Taj Mahal di India

Dina 1632, Mumtaz Mahal, pamajikan pangeran Mughal Sha Jahan, pupus saatos ngalahirkeun anak ka opat belas kulawarga. Karugian anu salakina randa henteu terang kumaha nungkulan dugi ka wani ngadegkeun tugu pasti pikeun ngahargaan henteuna awéwé ngora éta saha anjeunna patepung dina basar. Ampir tilu dasawarsa, ratusan padamel, gajah sareng pengrajin (disebatkeun yén pangeran nyalira maréntahkeun neukteuk leungeun anu terakhir dina akhir karyana janten aranjeunna henteu tiasa ngahasilkeun deui tempat anu sanés), Taj Mahal janten henteu ngan ukur hiji makam paling megah di dunya, tapi salah sahiji ikon romantis hébat dina planét.

Taj Mahal tempatna di Kota Agra, kalebet kana kawéntar Segitiga Emas India, sareng ningali kana a Walungan Yamuna di bank anu sabalikna Jahan ogé ngarencanakeun pangwangunan mausoleum warna langkung poék. Tugu anu surup na parantos ngajantenkeun tempat anu mitis sareng spiritual berkat kubah bawang anu terkenal, kolam renang sareng kebon na, atanapi karajinan tangan dina bentuk cetakan sareng karya seni anu ngalangkungan seni Mughal, Hindu sareng Muslim anu pangsaéna. Tanpa ragu, salah sahiji ti 7 Kaajaiban Dunya Modern anu paling pantes.

Diantara 7 Kaajaiban Dunya Modern ieu anu anjeun pikaresep?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*