Flora Brasil dina bahaya punah

kembang brazil
Brasil Éta kajadian janten nagara anu héjo di Amérika Kidul, lahan anu lega pisan alam sareng kaanekaragaman hayati anu luar biasa. Nanging, kabeungharan anu luar biasa ieu kaancam serius, utamina flora brazilian.

Panilitian anu dilakukeun sababaraha taun di nagara Amérika Kidul perkirakeun jumlah spésiés tutuwuhan anu kaancam dina 2.118. Henteu ngan éta: ogé, numutkeun ka biologis Brasil anu bergengsi Gustavo Martinelli, koordinator tina Buku Beureum Flora Brazil (2013), éta laju punah spésiés jauh leuwih gancang tibatan anu dipikirkeun ngan sababaraha taun ka pengker.

Martinelli parantos ngalaksanakeun padamelan titanic katalog sareng klasifikasi kabeungharan vegetarian Brazil. Usaha aranjeunna ogé diarahkeun pikeun ningkatkeun kasadaran di masarakat sareng aparat ngeunaan pentingna paguneman ngeunaan harta karun ieu.

Seueur spésiés flora Brasil kalebet dina Daptar Beureum Uni Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN). Nanging, numutkeun panilitian anyar, daptar anu saleresna langkung ageung.

Para ahli memperkirakan yén di leuweung Brasil aranjeunna masih nyumput seueur spésiés anu teu acan kapendak. Spésiés ieu tiasa antara 10% sareng 20% ​​tina flora Brasil anu asli. Anu matak, tingkat idéntifikasi spésiés anyar langkung laun tibatan tingkat leungitna spésiés anu dipikaterang.

nu alesan pikeun punah masal ieu anu kawéntar. Éta tiasa diringkeskeun dina tilu:

  • Pembalakan tanpa pandang bulu pikeun kaperluan tatanén.
  • Deforestasi dikaitkeun sareng urbanisasi rohangan anyar.
  • Kahuruan leuweung.

Spésiés pepelakan anu kaancam di Brazil

Spésiés anu kaancam tina flora Brasil diklasifikasikeun salaku opat kelompok numutkeun tingkat ancaman. Klasifikasi ieu parantos didamel dumasar kana kriteria tingkat turunna, ukuran penduduk, luas distribusi geografis sareng tingkat fragméntasi penduduk.

Ieu daptar ringkes spésiés paling lambang anu kaancam punah:

Andrequicé (Aulonemia effusa)

Ogé kawanoh ku nami sanésna sapertos campinchorâo, aveia ulah ditutup o samambaia indiana. Mangrupikeun pepelakan anu sapertos penampilan sapertos awi anu tradisional na tuwuh di daérah basisir Brasil. Dinten ayeuna anjeunna dina bahaya serius.

Brasilian (Syngonanthus brasiliana)

Salah sahiji spésiés anu kaancam di Brazil nyaéta tepat anu masihan nagara ieu nami. Kayu na digunakeun ku padumuk Portugis pikeun ngadamel warna sareng ngadamel alat musik tertentu.

jacaranda da baia

Cabang Jacaranda ti Baia

Jacaranda da Baia (Dalbergia nigra)

Tangkal endemik tina flora Brasil anu kai na seueur hargana. Pembalakan tanpa pandang bulu ngirangan jumlah spésimén dugi ka sakitar.

Marmelinho (Brosimum glaziovii)

Tutuwuhan rungkun anu ngahasilkeun buah anu ngagaduhan seueur sipat anu manpaat pikeun kaséhatan. Tutuwuhan ieu, anu kagolong kulawarga anu sami sareng tangkal mulberry, dina bahaya anu serius leungit di Brazil.

Paininha

Paininha ku kembang beureum sareng konéng na caang. Spésiés anu kaancam punah.

Paininha (Trigonia bahiensis)

Melak kembang beureum sareng konéng anu éndah anu ayana di daérah basisir parantos ngirangan nyirorot dina sababaraha taun ka pengker.

Palmito-juçara (Euterpe edulis)

Subspecies tina korma kurcaci sareng kalapa ipis anu tumuh di sababaraha beulah kidul nagara. Kebon lontar anu hébat diheureuyan dinten ayeuna dugi ka ayana kasaksian.

pinheiro parana

Pinheriro do Paraná atanapi Araucária: pinus "Brasil" dina bahaya ngaleungit.

Pinheiro do Paraná (Araucaria angustifolia)

Spésiés tangkal kulawarga ti Auraucariaceae kadaptar salaku flora rentan. Pinus Brasil ieu, disebut ogé curi, jangkungna tiasa ngahontal 35 méter. Asalna éta ngalegaan dina bentuk massa leuweung hébat di beulah kidul nagara. Kaungkulanana dina sababaraha dasawarsa terakhir mangrupikeun dramatis.

Sangue de Dragâo (Helosis cayennensis)

Tangkal ti daérah Amazon anu geutah beureumna, sami sareng getih, digunakeun pikeun ngahasilkeun seueur produk kaséhatan sareng kageulisan.

Velame preto (Camarea hirsuta)

Tutuwuhan "benang hideung" anu kawéntar, anu kantos seueur pisan, sacara praktis ngaleungit di nagara éta.

buluan

Tutuwuhan hileud, kaancam punah

 

Veludo (Duguetia glabriscula)

Tutuwuhan kembang pink anu ciri khas anu utami nyaéta batang sareng daun "buluan". A abad ka pengker éta disebarkeun di ampir sadaya nagara, ayeuna éta ngan ukur salamet di daérah anu dijagaan tangtu.

Simpen flora Brasil

Lumayan pikeun nyebatkeun yén inisiatif penting dilakukeun pikeun ngalestarikeun flora Brasil. Brazil mangrupikeun panandatangan ti Konvénsi Diversitas Biologis sareng Target Aichi (2011), komitmen internasional anu ambisius pikeun nyegah punah spésiés anu kaancam.

Diantara seueur ukuran anu sanés, pamaréntah féderal nyebarkeun sababaraha taun ka pengker a peta daérah prioritas, seueur anu parantos nampi a status panyalindungan khusus. Sareng sanés ngan ukur pikeun nyalametkeun flora, tapi ogé fauna di nagara éta.

Dina sadaya proyék konservasi ieu, anu teknologi maénkeun peran penting. Hatur nuhun ka dinya, dimungkinkeun pikeun ngawétkeun bibit pepelakan anu kaancam pikeun dianggo ka hareup di habitat anu tos pulih.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   anonimo cenahna

    Abdi bogoh lino

  2.   Carlos cenahna

    Sigana kuring mah aranjeunna henteu masihan inpormasi
    LERES
    Naha aranjeunna salah sahiji M.
    SOROT JEUNG LAPUTA
    PZ CARAJO