Lebaran di Brazil: dinten Dukun

halloween brazil

Tradisi tina Lebaran, anu dirayakeun dina wengi 31 Oktober, jero pisan di nagara-nagara Anglo-Sachon sapertos Amérika Serikat, Irlandia, Inggris o Kanada. Tapi nyatana nyaéta dinten anu wengi anu pikasieuneun ieu dirayakeun di ampir sadayana, ogé di Brasil, dimana éta katelah Lebaran (Aduh Dinten Bruxas).

Sakumaha anu parantos kajantenan di seueur nagara sanés anu gaduh tradisi Katolik, festival impor ieu sacara bertahap ngagentos perayaan klasik di Sadayana Poé Jiwa 1 Nopémber. Brazil henteu kantos dikecualikeun. Dina kasus na, aya dua unsur dasar anu nyababkeun perluasan "Lebaran Brasil" dina dua dasawarsa terakhir: dina hiji sisi, disebarkeunana festival ieu ku sakola-sakola basa di sababaraha penjuru nagara; sareng anu sanésna, sumanget anu bageur sareng bageur ti Brasil, teras siap kaluar nari sareng gaduh waktos anu saé naon sababna.

Asalna pesta Lebaran

Sateuacan neraskeun ngajelaskeun kaistiméwaan Lebaran atanapi Lebaran dina gaya Brasil, perlu diémutan naon asal tina pésta ieu sareng naon anu janten évolusi na dugi ka ayeuna.

Anjeun kedah mundur langkung ti dua rébu taun dina waktosna. The jalma célic anu nyicingan buana Éropa biasa ngagungkeun festival anu disebat Samhain, sajenis upeti ka déwa anu maot. Dipercaya yén festival kafir ieu lumangsung sababaraha dinten (sok sakitar 31 Oktober), sok saatos panén réngsé.

Numutkeun ka sejarawan, panyebaran agama Kristen ngahapus tapak tilas Samhain di buana lami, sanaos tradisi na tetep di daérah-daérah anu kirang roman sapertos Kapuloan Inggris. Dina upaya adaptasi perayaan ieu kana kalénder Kristen, Garéja milih dina abad ka-XNUMX pikeun ngarobih tanggal hajatan Sadayana Poé Santo. Janten, perayaan ieu angkat ti diayakeun tanggal 13 Méi dugi ka 1 Nopémber, ditindih sareng Samhain.

Istilah Lebaran asalna tina basa-basa Jérman kuno. Mangrupikeun gabungan tina kecap "santo" sareng "wengi".

Simbol anu paling dikenal nyaéta waluh koneng, anu dikosongkeun sareng dipapaésan pikeun ngaduruk lilin di jero. Numutkeun kana tradisi, lampu ieu biasa terang jalan anu maot. Ieu tumuh tina legenda Irlandia lami Jack o'lantern, saurang lalaki anu jiwa na ditampi teu di surga atanapi di naraka saatos pupusna. Janten, wengi Samhain nembongan ngumbara tanpa tujuan sareng lilin dina pananganna.

Dinten Bruxas Brazil

Kumaha Poé Dukun dirayakeun di Brazil?

Kusabab pangaruh budaya pilem sareng televisiLebaran parantos ngajajah bagian ageung planét di luar lingkup Anglo-Saxon. Aya seueur murangkalih ti bénten-bénten dunya anu wengi éta dangdan sareng angkat ti panto ka panto ngagorowok "Trik atanapi Ngubaran" (trik atanapi ngubaran dina basa Inggris) ngumpulkeun manisan sareng permén.

Kabiasaan barudak ieu leumpang ngurilingan lingkungan henteu umum di Brasil, dimana Lebaran hirup langkung sapertos dinten tema pesta pikeun déwasa sareng murangkalih.

Téma utama partai ieu nyaéta téror sareng dunya gaib. Jalma dangdan salaku tukang sihir, rorongkong, vampir atanapi zombie. Tekenan khusus disimpen dina makeup, sakapeung kaleuleuwihi. Maksadna supados katingali paling pikasieuneun.

Warna hideung, oranyeu sareng wungu ngagaduhan peran penting dina hiasan pésta Lebaran. Tangtosna, simbol-simbol anu nyebatkeun perayaan anu dipikaterang ku sadayana henteu kedah leungit: labu terkenal anu digambar rupa jahat, tukang sihir, kalong, jaring lancah, hantu, tangkorak, ucing hideung ...

Dinten Saci, Lebaran Brasil

Di seueur nagara ékspansi Lebaran anu teu tiasa dibendung parantos ngancam ancaman pikeun cara baheula. Di Brazil, nagara anu ngagaduhan tradisi Katolik anu panjang, aya seueur anu, ningali ieu ku panon henteu saé, mutuskeun pikeun "ngalawan deui."

saci-day-brazil

Dia do Saci, alternatif pikeun ngarayakeun Lebaran di Brazil

Maka, dina 2003 Proyék Hukum Federal No. 2.762 disatujuan, anu ngawangun peringatan éta Dinten Saci 31 Oktober. Ideu na pikeun kumaha waé ngabantosan kasuksésan Lebaran ku ngagunakeun inohong lambang ti folklore Brasil: Saci.

Numutkeun ka legenda, Saci-pereré Anjeunna budak hideung pisan palinter anu sok ngagem cap beureum. Karakteristik fisik utamina nyaéta anjeunna kaleungitan suku, cacat anu henteu nyegah anjeunna ngalakukeun sagala rupa guyonan sareng karusakan.

Salaku alternatip pikeun Lebaran sareng Lebaran, lembaga Brasil ngamajukeun sagala rupa kagiatan anu aya hubunganana sareng tokoh populér ieu. Sanaos kitu, masih aya sababaraha urang Brasil anu ngagungkeun Poé Saci.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)