Museum Utama Brasil

Salami mangabad-abad penjajahan, Brasil éta parantos ningali jutaan imigran sareng budak ti sakumna dunya ngalangkungan. Hasilna, éta mangrupikeun bumi anu beragam, kalayan rupa-rupa budaya, basa, agama, rasa, warna, sareng carita anu mangrupikeun bagian tina warisan anu rumit.

Ieu persis diwakilan di musium sareng galeri anu sumebar di sakumna nagara, ngondang pangunjung pikeun terangeun aranjeunna. Ieu ngabantosan pikeun ngahargaan kana sajarah anu euyeub, ogé seueur jalma anu ngantepkeun jujutanana dina sajarah ieu, kalebet politikus, royalti, seniman, ilmuwan, bahkan penjahat.

Sareng diantara musium anu paling terkenal di Brazil kami gaduh:

Museum Nasional Brasil
Didirikeun taun 1818 salaku Royal Museum, pendirian anu matak ieu mimiti diadegkeun ku raja Portugis, Don João VI. Tujuanana nya éta pikeun ngamajukeun panilitian ilmiah di nagara éta ti saprak éta umumna henteu digali sareng henteu kacemar ku ayana manusa, sahingga seueur anu mendakan. http://www.museunacional.ufrj.br/

Museum Sejarah Nasional Brasil
Museum ieu didamel taun 1922 sareng mangrupikeun tempat kumpulan numismatik pangageungna di Amérika Latin.

Museum Kaisar Petropolis
Tempatna di Petropolis, Rio de Janeiro, musium ieu ngan ukur ngagentos banding sejarah. Éta sakali istana usum panas Kaisar Dom Pedro II, sareng diwangun dina pertengahan abad ka-19.

Museum Sejarah sareng Geografi Campina Grande
Pendirian ieu dipuseurkeun di kota host na, Campina Grande, di Paraíba. Éta nyaritakeun riwayat sajarah kompléks na ngalangkungan ratusan artefak sareng foto.

Museum Entomologis Fritz Plaumann
Salaku musium entomologis pangageungna di Amérika Latin, musium ieu mangrupikeun langkung ti 80 sampel langkung ti 000 spésiés serangga anu béda. Fritz Plaumann, nami musium, mangrupikeun entomologis anu dipihormat. http://www.museufritzplaumann.ufsc.br/

Lembaga Butantan
Ieu mangrupikeun salah sahiji tempat wisata anu pang populerna di São Paulo sareng diwangun ku sarang ucing, musium biologis, musium mikrobiologis, sareng musium bersejarah, pastikeun bakal aya anu dipikaresep ku sadayana. http://www.butantan.gov.br/home/

Museum Basa Portugis
Salaku penjajah anu paling penting dina abad-abad katukang, bangsa Portugis mangrupikeun bagian anu teu kapisah tina budaya sareng warisan Brasil. Musium ieu, tempatna di kota São Paulo, mangrupikeun pangalaman interaktif pikeun pengunjung anu hoyong terang langkung seueur perkawis basa Éropa ieu. http://www.museulinguaportuguesa.org.br/

Museum Seni Sao Paulo
Museum Seni São Paulo mangrupikeun landmark penting sareng diakui pikeun koleksi seni na. http://masp.art.br/masp2010/

Museum Nasional Seni Rupa
Ieu musium seni anu penting sareng aya di Rio de Janeiro. Sapertos kitu, éta narik seueur wisatawan sareng warga satempat. http://www.mnba.gov.br/abertura/abertura.htm


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*