Kumaha carana nepi ka Lhasa

Bandara Lhasa

Lhasa mangrupakeun kota anu jangkungna 3650 méter tapi kusabab ngagaduhan sarébu taun sajarah budaya sareng spiritual, éta mangrupikeun salah sahiji kota anu sering dipikahoyong ku wisatawan. Misterius, jauh pisan, tempat janten Dalai Lama anu kontroversial, unggal taun seueur lalaki sareng awéwé ti sakumna dunya datang ka Lhasa.

Sateuacan nyarios ngeunaan kumaha carana dugi ka Lhasa anjeun kedah terang éta dua ijin diperyogikeun pikeun ngajugjug kota: nu visa Cina jeung idin khusus pikeun nganjang ka Tibet. Duanana hal anu penting, upami henteu anjeun moal tiasa lulus. Idin Nganjang Tibet ngan tiasa diolah ku agénsi wisata Cina janten sanés anu anjeun lakukeun di kedutaan atanapi konsulat. Mangrupikeun prosés rumit sahingga langkung saé pikeun ngadeukeutan agénsi sareng mayar sakitar RMB 200 kanggo jasa éta. Langkung saderhana.

Ok ayeunakumaha jalanna ka tibet? Urang asing datang ka Lhasa Ku pesawat, sacara umum. Anjeun tiasa ngapung ti seueur kota Cina tapi Chengdu langkung merenah kusabab aya sakitar 20 penerbangan saminggu sareng hiberna ngan ukur dua jam kalayan perkiraan biaya CNY 1500. Upami anjeun di Beijing hargana hiber langkung ti CNY 2400 sareng upami anjeun indit ka Xian anjeun ogé tiasa hiber ti ditu sabab aya 18 penerbangan mingguan.

Anjeun tiasa angkat ku mobil oge, ku darat, tapi perjalananna panjang pisan. Tangtu éta berharga dina waktos anu sareng. Nyaéta lima rute anu angkat ka Tibet, jalan raya: ti Sichuan, Qinghai, Xinjiang, Yunnan sareng Cina - Nepal. Hiji-hijina anu tiasa ngalirénkeun urang asing nyaéta anu munggaran sareng Cina-Nepal. Anu mimiti dimimitian di Golmud: ngumbara 1160 kilométer dina jangkungna sakitar 4 rébu méter, ngaliwatan Pegunungan Kunlun sareng padang rumput anu éndah.

Jalan tol Cina-Nepal ngumbara 900 kilométer ti Kathmandu ka Lhasa tapi éta henteu dina kaayaan anu saé janten anjeun kedah angkat nganggo mobil 4 × 4 atanapi siap pisan. Tungtungna,kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun dugi ka Lhasa nganggo karéta? Éta dina karéta Qinghai-Tibet antara stasiun Xining sareng Golmud anu parantos dioperasikeun ti saprak 80-an. Bagéan anu kadua antara Golmud sareng Lhasa sareng parantos dianggo sapuluh taun. Éta perjalanan ampir 2 kilométer sareng karéta anu luar biasa sareng unik di dunya.

kiwari aya jasa karéta ka Lhasa ti Beijing, Shanghai, Guangzhou, Lanzhou, Xining, Chongqing sareng Chengdu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*