Dinasti Ming, salah sahiji anu paling penting di Cina

Dinasti Ming

Seueur dinasti anu ngarajaan di Cina mangabad-abad sareng salah sahiji anu paling penting nyaéta Dinasti Ming. Tapi naon riwayatna karajaan éta, naon asal usulna, naon warisanana?

Dina akhir Dinasti Yuan, dinasti anu kakuasaan antara 1271 sareng 1368, aya pemberontakan patani ngalawan Mongol. Hiji patani ngora ngagabung ka pemberontak sareng ngalayanan saé pisan dina sagala rupa perang jadi anjeunna diwanohkeun ka umum ku panglima perang anu ngarana Guo Ziyi. Saatos pupusna ieu jéndral ngora anu namina Zhu Yuanzhang, ngawasa sareng maju dina nalukkeun sakumna Cina. Anjeunna ngamimitian ku ngambil alih kota Jiqiang, ayeuna-ayeuna Nanjing, sareng éta henteu goréng pisan.

Saatos perang sareng penaklukan militér dina taun 1368 anjeunna nyatakeun dirina Kaisar di kota anu sami sareng ngadegkeun Dinasti Ming. Taun anu sami pasukanana ageung nalukkeun Beijing ayeuna, teras Dadu. Nalika anjeunna pupus, anjeunna digentos ku salah saurang putu na tapi dédéron ku salah saurang pamanna, Kaisar Chengzu, anu mingpin Cina ka jaman anu pohara makmur. Mangrupikeun waktos pamaréntahanana yén armada Cina anu maksakeun balayar ngalangkungan Samudera Hindia.

Kaisar Cina ogé ieu anu ngadegkeun ibukota karajaanna di Beijing di 1421. Debacle Dinasti Ming bakal dimimitian sababaraha waktos engké, saatos pupusna Kaisar Shenzong. Kekalahan militér dimimitian, masalah sareng kelompok étnis sanés, pejabat korupsi sareng patarosan sanés anu nyababkeun krisis anu kaisar ieu henteu tiasa direngsekeun. Kaisar Ming anu terakhir tungtungna ngagantung diri di Beijing di 1644, ngeureunkeun salah sahiji dinasti Cina anu paling penting.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*