Hari Ibu di Cina

Cina

Salah sahiji tanggal tradisional di sababaraha nagara nyaéta Hari Ibu anu dirayakeun di bulan Méi dina Minggu kadua bulan éta. Tapi, pikeun urang Cina sanés tanggal anu pas.

Aranjeunna mastikeun yén dinten kadua bulan lunar kaopat, anu tumiba tanggal 18 Méi, kedah janten dinten anu urang Cina hormat ka indungna, kumargi éta cocog sareng kalahiran dina abad kaopat SM tina filsuf Mencius, anu indungna dianggap sinonim sareng bakti indung sareng cinta.

Seueur anu naroskeun yén tibatan karnaval anu dipasihkeun di Kulon, ibu-ibu di Cina nampi lili, anu di jaman kuno dipelak ku awéwé di kebon aranjeunna nalika murangkalihna ninggalkeun bumi.

Nyatana, di Cina aya tradisi - nunjukkeun hormat sareng cinta ka ibu - kanggo masihan karnaval anu ngalambangkeun cinta indung, kuéh amis anu disiapkeun khusus sareng kartu ucapan buatan tangan anu éndah.

Anjeun kedah terang yén dina taun dalapan puluhan abad ke, liburan ieu laun ditampi ku pangeusi daratan Cina. Dina taun 1988, di sababaraha kota Cina kidul sapertos Guangzhou, dinten ieu mimiti dirayakeun ku nyandak pilihan "ibu-ibu teladan" salaku eusi anu penting.

Dina akhir abad ka-XNUMX, perayaan festival ieu janten kasohor pisan di sapanjang buana Cina. Unggal taun, dina dinten Minggu kadua bulan Méi, urang Cina babarengan sareng masarakat nagara-nagara sanés nyatakeun ku sababaraha cara rasa sukur ka indungna pikeun pendidikan sareng pendidikanana.

Tangtosna, perayaan Hari Ibu di Cina ngagaduhan rasa Cina anu dicirian dina hal bentuk manifestasi cinta ka indung. Dina dinten éta, ibu-ibu dipasihan kembang anu éndah, kuéh beunghar sareng tuangeun anu disiapkeun khusus pikeun acara éta.

Nonoman anu dididik nyandak cinta filial salaku prinsip étika penting ti budak leutik sok nyobian ngalakukeun hal anu khusus pikeun indungna: sacara ékspérimén nyiapkeun tuang  kanggo indung, kanggo ngaladénan anjeunna dina nyeuseuh, gaya rambut sareng tata pribadi, pikeun maénkeun musik atanapi ngagambar lukisan khusus kanggo indung.

Pokokna, lakukeun hal anu pikaresepeun indung anjeun anu sadidinten. Salian ti nunjukkeun kanyaah ka indung, dinten ieu dianggo pikeun males ku rasa syukur kaasih indung ku sumbangan amal sareng jasa sukarela ogé ku cara anu sanés.

Di sababaraha daérah, ibu-ibu Cina ngarayakeun liburan na sareng kagiatan sapertos kontes seni pangan atanapi pertunjukan pantun. Otoritas lokal ngatur sababaraha kagiatan pikeun ngarayakeun dinten ieu, sapertos pariwisata ibu-ibu atanapi pamilihan ibu-ibu anu janten conto.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*