Kanyataan pikaresepeun ngeunaan Makau

macao

Salah sahiji wisata anu tiasa anjeun laksanakeun ti Hong Kong nyaéta Makau. Anjeun nyandak féri di palabuhan HK sareng dina sakitar jam perjalanan anjeun dugi ka kota ieu anu biasana dibandingkeun sareng Las Vegas. Naha éta di Makau aya seueur kasino.

macao éta jajahan Portugis janten di dieu anjeun bakal ngalaman suasana anu khas pisan, antara Cina sareng Lusitanian. Aneh. Ayeuna upami anjeun mutuskeun ngalakukeun jalan ieu anjeun kedah terang sababaraha hal sateuacan angkat ka Makau, janten baca taliti:

  • macao nyaéta ibukota buruan di Asia.
  • baccarat nyaéta kaulinan anu paling populér tur éta anu dominan dina 33 kasino di kota.
  • macao Éta jajahan Éropa anu munggaran sareng terakhir di Cina. Naha anjeun terang? Portugis sumping dina abad ka-1999 sareng angkat di XNUMX, tilu taun saatos Inggris angkat ka Hong Kong. enya, Portugis masih basa resmi sareng pangaruhna tetep beurat.
  • Makau mangrupikeun tempat anu padet. Kanyataanna, ngagaduhan kapadetan penduduk anu pangluhurna di dunya: 20.497 jalma per kilométer pasagi. Éta sababna naha lahan parantos diala tina laut di Pulo Taipa sareng Coloane.
  • Upami anjeun henteu hoyong ningali kasino, anjeun kedah angkat ka Coloane, ka beulah kidul pulau anu masih ngajaga bentang alam na sareng bumi-bumi anu handap.
  • Makau ngagaduhan warisan budaya sareng arsitéktur anu hébat sareng ti saprak 2005 pusat bersejarah mangrupikeun bagian tina daptar UNESCO.
  • aya seueur sepuh di Makau. Rata-rata umur hirup ampir 85 taun kitu éta tempat kadua di dunya kalayan harepan hirup anu pangluhurna.
  • hiji tina lima urang di Makau damel di kasino. Casinos nganggo 20% penduduk lokal.
  • macao éta ngagaduhan pantai keusik hideung, Hac Sa, pantai alam pangageungna, di basisir kidul Pulo Coloane. Panjangna hiji kilométer sareng hideung asalna tina mineral tina dasar laut anu dikumbah ka darat ku ombak. Érosi parantos ngaleungitkeun warnana sareng nalika pamarentah ngeusianana, éta bakal dilakukeun ku keusik anu biasa sareng konéng, janten henteu sapertos hideung deui.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*