Fauna anu saé di Cina

Pariwisata Cina

Biruang pandas anu saé, simbol nasional Cina

Rupa-rupa habitat tina Cina aranjeunna ngamungkinkeun sababaraha jinis fauna, ti mimiti spésiés arktik di Manchuria dugi ka seueur spésiés tropis di beulah kidul nagara.

Kabeneran aya yén satwa di Cina mangrupikeun bagian anu teu tiasa dipisahkeun tina pariwisata di Cina dimana aya langkung ti 4.400 spésiés vertebrata anu ngawangun langkung ti 10 persén tina total bumi.

Pikeun hal ieu kedah ditambih yén daérah Cina mangrupikeun 500 spésiés sato, 1.189 spésiés manuk, langkung ti 320 spésiés réptil sareng 210 spésiés amfibi.

Kijangna jangkungna ngan ukur 25 séntiméter menonjol dimana jalu ngagaduhan gagang panjang sareng seukeut anu nyicingan leuweung Sichuan.

Margasatwa di Cina ogé nyertakeun manuk bodas salju jangkung 1,2 méter anu aya sapasang beureum dina sirahna anu nambihan kaindahan mahluk ieu, anu narik para wisatawan dina jumlah anu seueur.

Panda raksasa mangrupikeun spésiés utama fauna di Cina. Mangrupikeun daya tarik anu saé pikeun anu nganjang ka Cina anu gaduh karakter tenang sareng marahmay menawan. Margasatwa di Cina ogé kalebet lumba-lumba bendera bodas, anu mangrupikeun salah sahiji tina dua spésiés lauk paus cai tawar di dunya.

Dina taun 1980, lumba-lumba bandéra bodas jalu direbut pikeun kahiji kalina di Walungan Yangtze, anu nyababkeun seueur minat sareng pikagumbiraeun diantara panaliti lumba-lumba di panjuru dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*