Kasim Cina kuno

Kasim di Cina

Di pengadilan kaisar Cina kuno aya lalaki, awéwé, sareng kasim.  Dunya kuno ngagaduhan seueur kasim, sanés ngan ukur Cina, sareng kabeneran éta mangrupikeun adat anu teu aya jalma anu teraskeun. Naon ari kasim? Kasim nyaeta, singgetna, a lalaki castrated.

Castration, nyaéta, ngaleupaskeun alat kelamin lalakiÉta tiasa sabagian atanapi total, totalna nyaéta ngaleungitkeun sirit sareng téstis sareng parsial ngahasilkeun anu dimungkinkeun henteu kapake ku cara motong atanapi ku ditiup. Kasim sanes awéwé tapi ogé anjeunna henteu lalaki, janten kami nyanghareupan jenis kelamin anyar anu ku sabab kitu di masarakat tradisional Cina ditugaskeun perlakuan anu béda. 

Masarakat Tionghoa, sapertos anu sanés anu nganggo kastrasi jalu, ngagaduhan tujuan pikeun ngahasilkeun kelompok sosial, kasim, anu tujuanana nyaéta perawatan pamajikanana sareng selirna. Dina kasus Cina khususna kasim aranjeunna pagawé Istana Kaisar sahingga aranjeunna cicing di tempat anu paling penting sadayana. Mimitina aranjeunna kaluar tina host maling sareng penjahat, tapi nalika karajaan sareng birokrasi na tambuh, jumlah kasim Cina ogé tumuh sareng aranjeunna kedah dipendakan di tempat anu sanés, sapertos kampung-kampung anu paling miskin.

Kumaha carana saurang lalaki dikubur? Upami lalaki éta budak leutik, otorisasina kedah dipasihkeun ku kulawarga sareng upami anjeunna déwasa anjeunna bakal mutuskeun dirina angkat ka tukang cukur-bedah sareng ngantepkeun dirina dibuang ku katerampilan sareng kagancangan, tapi ku nyeri. Kalayan kabeneran, saatos kabuyutan kasim énggal énggal tiasa ngompol teras operasi éta hasil, upami henteu anjeunna maot dina panyawat.

Adat tina kastrasi ngajantenkeun alat kelamin dijaga upami kasim naék posisi di istana anjeunna kedah nunjukkeun jarahan na. Sejarah ngémutan aranjeunna salaku kelompok anu ageung sareng berpengaruh pisan di pengadilan kaisar Cina. Pangaruh pisan. Tapi ngaleungit ku runtuhna karajaan, Perang Sipil sareng pembentukan nagara sosialis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*