Naon anu kedah ditingali di Changsha

Asal muasalna ti saprak 200 SM, Changsha, ibukota Propinsi Hunan, mangrupikeun tujuan anu terkenal di Cina. Naha ngadatangan bisnis atanapi pelesir, aya tempat wisata anu teu kedah diloloskeun:

Museum Propinsi Hunan

Tempatna di gigir Taman Martyrs di kabupatén Kaifu kota, Museum Propinsi Hunan didamel taun 1951, tapi ngan dibuka pikeun umum di 1974. Museum ieu ngagaduhan seueur koleksi titilar budaya anu digali di sakitar Hunan, sareng nunjukkeun pamekaran budaya propinsi leuwih rébuan taun.

110.000 titilar diklasifikasikeun kana perunggu, lukisan sutra sareng buku, lacquers, tekstil, keramik, lukisan, sareng kaligrafi. Karangan karya kaligrafi terkenal sapertos Wang Xizhi ti Dinasti Tang (618-907) dipajang di dieu, tapi anu janten obyek wisata utamina nyaéta barang kubur ti kuburan Han Mawangdui.

Makam Mawangdui Han

Di pinggiran wétan Changsha, makam di gundukan ieu nunjukkeun di dinasti Han Kulon anu mulia. Digali antara 1972 sareng 1974, Mawangdui diwangun ku tilu makam ageung tapi rumit, dipercaya pikeun kulawarga anu luhur, 2.000 taun ka pengker. Langkung ti 3.000 paninggalan anu parantos digali di situs éta, sapertos lacquer ware sareng pakean sutra anu hadé kalayan leres-leres dilestarikan.

Akademi Yuelu

Lokasina di beulah wétan Yuelu Mountain sareng di sisi kulon Walungan Xiangjiang, Yuelu Academy mangrupikeun hiji-hijina akademi budaya klasik di bangsa anu dioperasikeun teras-terasan salami sarébu taun ka pengker. Didirikeun taun 976, sareng sarjana Konfusianus anu kawéntar sareng Zhu Xi Shi Zhang duanana dosen di dieu.

Dina taun 1926 akademi sacara resmi janten Universitas Hunan, tonggak tonggong dina kamajuan pendidikan tinggi Cina modern. Ayeuna, Yuelu mangrupikeun pusat akademik sareng budaya anu paling penting di Cina.

Pulo Juzizhou

Juzizhou, atanapi Pulo Oranyeu, bentang ti Yuelu Mountian di beulah kulon dugi ka Changsha tengah di pantai wétan. Dibuka pikeun umum di 1960, pulau ieu parantos dikembangkeun salaku taman anu saé sareng kebon, hiburan, olahraga, budaya sareng kagiatan komérsial.

Pulo ieu kantos janten tempat pakansi usum panas anu populér. Dina nonomanna, Mao Zedong dilaporkeun parantos nyéépkeun seueur waktos di dieu ngojay sareng berjemur. Anjeun masih tiasa ningali ayeuna dina bentuk patung 32 méter jangkung.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*