Naon anu kedah dipasihkeun ka Cina sareng naon anu henteu

Aturan pikeun hadiah di Cina

Kadang-kadang hiji perjalanan pikeun pelesir sareng waktos sanés pikeun diajar atanapi bisnis. Kadang-kadang urang pendak sareng batur di tempat anu dituju atanapi aranjeunna ngajak kami ka bumi sareng urang hoyong masihan kado. Janten patarosan anu muncul nyaéta naon anu tiasa urang pasihkeun, naon anu dianggap saé, naon anu henteu.

Cina éta budaya rumit dina pengertian ieu. Sedengkeun di nagara sanés aturanana langkung santai di dieu aya sajumlah NO anu resounding nalika ngeunaan pamikiran ngeunaan kado. Di sisi anu sanésna, sigana urang Tionghoa resep pisan maén sareng basa na, janten anjeun kedah terang éta aya kecap anu sorana sami tapi ditulisna béda, janten kecap kecap saleresna digabungkeun. Upami anjeun nuturkeun ieu aturan nalika masihan hadiah ka urang Cina anjeun moal ngagaduhan masalah:

  • nomer opat nasib buruk sabab éta diucapkeun sapertos kecap maot jadi sagala rupa anu aya hubunganana sareng 4 henteu lebet (ieu ogé lumaku pikeun budaya Jepang). Upami anjeun hoyong masihan hiji hal kalayan nomer, anjeun tiasa milih genep atanapi dalapan, anu pohara populér.
  • entong masihan buku Batur dina bisnis atanapi caket kana persaingan kusabab "buku" dilafalkan sami sareng "éléh."
  • lamun mikir ngeunaan méré buah pernah masihan jeruk keprok ka kulawarga atanapi pasangan saprak kecap éta dikedalkeun sami sareng cerai.
  • entong masihan jam tangan sabab "mikeun arloji" siga "ngubur."
  • entong mikeun sapatu sabab éta ngakibatkeun leumpang sareng di Cina leumpang tiasa hartosna leumpang nuju maot.
  • entong masihan payung sabab éta diucapkeun dina cara nu sami sareng kaleungitan hiji hal.
  • euweuh objék seukeut sabab sacara simbolis anjeun bakal putus hubungan.
  • y euweuh krisan sabab éta mangrupikeun kembang tradisional pamakaman sareng kusabab di Cina populér éta aya hubunganana sareng dubur.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*