Marco Polo sareng Cina

Wisata Marco Polo

Sejarah ngawartosan éta Marco Polo hirup mangtaun-taun di Cina sareng anu tina pangalaman ieu nyerat buku anu disebat Pedaran ngeunaan dunya. Abdi tiasa ngabayangkeun kumaha hebatna lahan ieu sareng pengadilan kaisar sigana anjeunna dina waktos éta. Naon petualangan anjeunna hirup!

Carita ieu dimimitian dina 1260 iraha bapakna sareng pamanna ngical sadayana anu dipibanda di Konstantinopel sareng ngalalana ka Kakaisaran Mongol. Dunya séjén, sacara harfiah. Aranjeunna sumping ka pangadilan Kublai Khan, incu euweuh deui teu kurang ti Genghis Khan, sareng aranjeunna nampi paréntah: balik ka Itali sareng balik sareng rompok saratus jalma anu tiasa ngeuyeuban pengadilan Mongol ku élmuna. Sareng Marco Polo mangrupikeun salah sahijina.

Nalika Nicolás Polo balik deui ka Asia, anjeunna nyandak putrana 17 taun, Marco. Kulawarga Polo, bapa, paman sareng protagonis urang, cicing sareng ngumbara di Asia antara 1271 sareng 1295. Aranjeunna nyatet sadayana sareng nincak Persia sareng Arménia sateuacan dugi ka Cina. Sadayana, perjalanan, petualangan, tempat, kota, pengadilan, parantos katangkep dina buku anu disebat pedaran dunya. Nalika aranjeunna dugi ka Beijing, aranjeunna cicing di pengadilan sareng damel pikeun Khan. Tapi carita ieu "dihias«? Naha aranjeunna kaleuleuwihi, bebeneran atanapi bohong?

Prosa Marco Polo sigana kadang-kadang digedéan, kitu-kitu teuing Teu aya kakurangan jalma anu sacara langsung percaya yén éta penemuan. Upami anjeun terang Cina, naha anjeun henteu nyarios nanaon ngeunaan Tembok Ageung anu berkesan? Naha henteu nyarioskeun sumpit, suku ultra-leutik awéwé Cina, atanapi tèh klasik? Naha mungkin anjeunna henteu dugi ka jauh sareng tulisanana dumasarkeun kana buku atanapi kasaksian anu sanés? Moal éta anu ngan ukur henteu narik perhatian anjeun?

Upami anjeun resep kana kabeneran naon anu ditulis ku Marco Polo, anjeun tiasa maca éta diajar ngeunaan Hans Ulrich Voger, spesialis Cina ti Universitas Tübingen, anu konséntrasi dina nganalisis kabeneran kecap na. Vogel pikir leres yén Marco Polo aya di Cina Nya, aya pisan pedaran anu dipercaya pikeun adat istiadat anu tangtu dina waktos éta, sapertos ngadamel kertas atanapi naon koin Cina nalika éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)